oaednews

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Εσπερίδα: Tοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες (15.10, Αθήνα)


15/10/2012, ΑΘΗΝΑ (Συνεδριακό Κέντρο "Γ. Κοντογεώργης")

Εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα-θέλει αίμα

Διεκόπη η συνεδρίαση στο Υπουργείο Οικονομικών, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα δεν έκανε πίσω όσον αφορά στις ριζικές αλλαγές στα εργασιακά και στις προαπαιτούμενες απολύσεις στο Δημόσιο.

Μαχαίρι στην αποζημίωση απόλυσης




Οικονομία
Στην επιστολή φωτιά του κλιμακίου των δανειστών μας ζητά περικοπές ακόμη και στην αποζημίωση απόλυσης, βάζοντας μαχαίρι μέχρι και 50%. Επίσης ζητούν αυτό να έχει αναδρομική ισχύ. Δείτε το βίντεο του ANT1.

Καταδίκη του ραδιοσταθμού Alpha 98,9 για πρόσληψη και απασχόληση απεργοσπαστών στην απεργία της ΕΤΕΡ.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας δικαιώνει την Ε.Τ.Ε.Ρ. στην αγωγή της εναντίον του ALPHA 98,9 και

Τι σημαίνει η κατάργηση των φοροαπαλλαγών στην πράξη

Στο εκκαθαριστικό του 2012, οι φορολογικές εκπτώσεις ψαλιδίστηκαν ακόμη και πάνω από 50%. Στο εκκαθαριστικό του 2013, φορολογικές εκπτώσεις δεν θα υπάρχουν καν. Οι αναλύσεις που θα διαβάσετε στη συνέχεια δείχνουν τι σημαίνει αυτό στην πράξη. Εκεί που λέγαμε ότι το εκκαθαριστικό του 2013 θα είναι κάπως ηπιότερο (έχει παρακρατηθεί από μισθό μας η εισφορά αλληλεγγύης ενώ το εισόδημά μας έχει υποστεί μειώσεις) τώρα φαίνεται ότι πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο.

Πρόσκληση συνεδρίου: "Περισσότερες τεχνολογίες; Περισσότερες γυναίκες επιχειρηματίες!"


ΑΠΟΓΡΑΦΗ ---Νούμερο 2---

Απογράφονται οι... χρυσοί μισθοί του Δημοσίου
Η απογραφή αγγίζει περί τις 100.000 υπαλλήλους, διευθυντικά στελέχη και συμβούλους υπουργών και βουλευτών



Το «Εθνος της Κυριακής» για τα επιδόματα που κάποιοι έπαιρναν παράνομα από τον ΟΑΕΔ

Με πλαστά δικαιολογητικά εισέπρατταν παράνομα επιδόματα ανεργίας και άλλες παροχές, με το κόστος στον Οργανισμό για 23 υποθέσεις που πήραν τον δρόμο της δικαιοσύνης να αποτιμάται στα 3,5 εκατ. ευρώ


Πλοκάμια στον ΟΑΕΔ έχουν απλώσει οι επιτήδειοι που με πλαστά δικαιολογητικά έπαιρναν παρανόμως επιδόματα ανεργίας και μια σειρά άλλων παροχών. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά για το πλιάτσικο που τα προηγούμενα χρόνια επιχείρησαν να κάνουν στον Οργανισμό ιδιώτες αλλά και ορισμένοι υπάλληλοι.

Η ανεργία στην Ελλάδα θέμα στο BBC

Με μελανά χρώματα παρουσιάζει το βρετανικό δίκτυο BBC τα ποσοστά-ρεκόρ που σημειώνει η ανεργία στη χώρα μας.

Απολύσεις στο Δημόσιο


Απολύσεις στο Δημόσιο θα γίνουν με κατάργηση οργανισμών.

Η κρίση γέννησε τις “τράπεζες… χρόνου”


«Πενία τέχνας κατεργάζεται» έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και μάλλον κάτι ήξεραν. Κι επειδή ως γνωστόν η κρίση πλήττει εξίσου και άλλες χώρες -βλέπε Ισπανία- ιδού τι αποφάσισαν να κάνουν οι άνεργοι Ισπανοί για να εξοικονομήσουν τα προς το ζειν: ιδρύουν «τράπεζες χρόνου». Τουτέστιν, πουλάν τον άπλετο ελεύθερο χρόνο τους σε ανθρώπους που τον έχουν ανάγκη και πληρώνονται με άλλες υπηρεσίες χρήσιμες σε αυτούς. Σύνθημα τους, το «Vivir Sin Empleo» -Ζώντας Χωρίς Δουλειά, ελληνιστί.

Κατάργηση ωριμάνσεων, τριετιών, αποζημιώσεων στο Νέο Μνημόνιο

Την κατάργηση των τριετιών και των ωριμάνσεων από τον κατώτατο μισθό, τη μείωση των αποζημιώσεων απόλυσης αλλά και των χρόνων προειδοποίησης, την αποσύνδεση του ωραρίου εργασίας από το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων αλλά και άμεση εφαρμογή της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από τον πρώτο κιόλας χρόνο (2013) κατά δύο χρόνια, χωρίς περίοδο προσαρμογής και βηματισμό εφαρμογής, προβλέπει το σχέδιο Μνημονίου που παρουσιάζει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής.