oaednews

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Αύριο, Κυριακή 12 Ιουνίου, όλοι οι Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα,όλη η Ελλάδα στο Σύνταγμα, γιατί "το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα δεν πρέπει να περάσει!"


"Αγανακτισμένος" κόσμος συνεχίζει να συρέει στην πλατεία Συντάγματος εκδηλώνοντας με όποιον τρόπο μπορεί την αντίθεσή του στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Οι σκηνές στην πλατεία έχουν αυξηθεί, δείχνοντας πως όλο και περισσότεροι δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν τον αγώνα τους στη μέση.

Υπάλληλοι ενός ανώτερου θεού

Μπορεί χιλιάδες υπάλληλοι να περιμένουν μέχρι και τρία χρόνια για να πάρουν σύνταξη, ωστόσο αυτό δεν ισχύει στη Βουλή. Συντάξεις εξπρές μέσα σε λίγες εβδομάδες και εφάπαξ που αγγίζει τα 400.000 ευρώ

Πώς θα γίνουν οι απομακρύνσεις των δημοσίων υπαλλήλων

Απολύσεις, μειώσεις σε μισθούς με έκτακτες εισφορές και περικοπές επιδομάτων καθώς καικατάργηση δημοσιων οργανισμών προκαλεί στο δημόσιο τομέα το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πρόγραμμα. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χτες ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στη μείωση του δημόσιου τομέα με δεκάδες καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών και υπηρεσιών, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν και «απομακρύνσεις» προσωπικού, όπως είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στις απολύσεις.

Ισες αμοιβές δημοσίου με ιδιωτικό τομέα και απολύσεις


Περικοπές μισθών και επιδομάτων προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο
Του Σωτηρη Νικα
Σαρωτικές μειώσεις στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, άμεση κατάργηση ή συγχώνευση δημόσιων φορέων και απολύσεις ή «απομακρύνσεις», όπως τις αποκάλεσε χθες ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, προωθεί η κυβέρνηση με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που έχει καταθέσει στη Βουλή. Στόχος είναι να μειωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι κατά 150.000 μέχρι το 2015, να εξοικονομηθούν 1,3 δισ. ευρώ από τώρα μέχρι το τέλος του έτους και συνολικά από σήμερα έως το 2015 να προκύψει όφελος άνω των 2,9 δισ. ευρώ.