oaednews

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Απολύουν τους 55άρηδες για νέους με... μισό μισθό

Απολύουν 55άρηδες και προσλαμβάνουν νέους με μερική απασχόληση και χαμηλότερους μισθούς. Την εικόνα αυτή στην αγορά εργασίας καταγράφουν τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής σύμφωνα με τα οποία αυξάνεται η ανεργία στις ηλικίες 55-64 ετών ενώ η μερική απασχόληση παίρνει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις.
Είναι χαρακτηριστικό, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, ότι η ανεργία στις ηλικίες 55-64 ετών από 8,4% που ήταν το 2011 σκαρφάλωσε στο 18,6% εφέτος, ενώ πέρυσι ήταν 17%.

Ανακοίνωση Ομοσπονδίας για τη συνεχιζόμενη μεταφορά Αποθεματικών

Αρ. Πρωτ. 249 / 6 -9 - 2016
                                                                                               Προς τις Ενώσεις –μέλη μας
                                                                                                                              Προς όλες τις Υπηρεσίες
Θέμα: Μεταφορά Αποθεματικών                                                 
Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, παραμένοντας σταθερή στις απόψεις της  και τις δημοσιοποιημένες θέσεις της (βλ. υπόμνημα προς Διοικήτρια ΟΑΕΔ 6/4/2015 και  Δελτίο τύπου 23/4/2016), καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη μεταφορά αποθεματικών στην ΤτΕ. Την ώρα που οι επιδοτούμενοι άνεργοι έχουν μειωθεί δραματικά σ' ένα ποσοστό λίγο πάνω - λίγο κάτω από το 10%  του συνόλου των ανέργων, την ώρα που το ποσοστό των μακροχρόνιων ανέργων έχει ξεπεράσει το ποσοστό των βραχυχρόνιων ανέργων, την ώρα που το συνολικό ποσοστό της ανεργίας βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα είναι ξεκάθαρο ότι δεν περισσεύουν  χρήματα για «αποταμιεύσεις και επενδύσεις».
Ζητάμε την επένδυση των όποιων αποθεματικών στους μοναδικούς δικαιούχους αυτών των χρημάτων, στους ανέργους.