oaednews

Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Δέκα νέα προγράμματα για 80.000 ανέργους μέσω του ΟΑΕΔ

Δέκα νέα προγράμματα για περισσότερους από 80.000 ανέργους έρχονται μέχρι το τέλος του έτους, όπως εξαγγέλλει ο υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εθνος».

«Έγκαιρη Προειδοποίηση»

Μια «δεύτερη ευκαιρία», για τη διάσωση ή και αναδιάρθρωσή τους, έχουν πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις με προβλήματα βιωσιμότητας.
Μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος «Έγκαιρη Προειδοποίηση», το οποίο «τρέχουν» στην Ελλάδα το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, μπορούν να λάβουν δωρεάν υπηρεσίες στήριξης από εξειδικευμένους συμβούλους, νομικούς, λογιστές και φοροτέχνες, αλλά και 187 εμπειρογνώμονες – μέντορες διαφόρων ειδικοτήτων.

Τι είναι η «Έγκαιρη Προειδοποίηση» επιχειρήσεων;

Aπό την ημιαπασχόληση "συμφέρει" ο ΟΑΕΔ!

Καθηλωμένος κάτω από το τακτικό επίδομα ανεργίας των 360 ευρώ εξακολουθεί να είναι ο μέσος καθαρός μισθός για όσους εργάζονται με συμβάσεις μερικής απασχόλησης. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΦΚΑ, τον Νοέμβριο του 2017 ο μέσος μικτός μισθός για μερική απασχόληση ήταν 385,53 ευρώ, ενώ το «καθαρό» ποσό του μισθού ανέρχεται στα 324,25 ευρώ, εάν αφαιρεθούν οι ασφαλιστικές εισφορές του εργαζομένου. Συνολικά, 629.687 εργαζόμενοι απασχολήθηκαν πέρυσι τον Νοέμβριο με καθεστώς μερικής απασχόλησης λαμβάνοντας κατά μέσο όρο μισθούς έως και 324,25 ευρώ καθαρά. Επισημαίνεται ότι στις τακτικές αποδοχές δεν περιλαμβάνονται τα bonus και οι υπερωρίες.

Δρόμος Μαθητείας-Οδός Εργασίας

Κάτω από €400 ο μέσος μισθός για 630.000 εργαζόμενους

Το μέγεθος της δηλωμένης μερικής απασχόλησης αποκαλύπτουν τα στοιχεία από τις Περιοδικές Δηλώσεις του ΕΦΚΑ. Στα €385,5 ο μέσος μισθός για σχεδόν 630.000 εργαζόμενους. Πού κυμαίνονται οι απολαβές για την πλήρη απασχόληση. Αποκαλυπτικά στοιχεία.
Με μερική απασχόληση και μέσο μισθό 385,53 ευρώ απασχολείται το 30% όσων εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και δηλώνονται μέσω των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων στον ΕΦΚΑ.