oaednews

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Ερχεται Αρμαγεδδών. Απολύσεις παντού!

Πραγματικός Αρμαγεδδών αναμένεται να σαρώσει το στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα τους επόμενους 11 μήνες, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2014. Και αυτό γιατί, θα πρέπει, σύμφωνα με τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας, να έχουν απολυθεί άλλοι 11.000 δημόσιοι υπάλληλοι έτσι ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός των 15.000 που προβλέπει το Μνημόνιο.

Τι είναι το Ασφαλιστικό Βιογραφικό ,τι θα αλλάξει στην ζωή του κάθε ασφαλισμένου.


Έρχεται το ψηφιακό ασφαλιστικό βιογραφικό κάθε ασφαλισμένου με το οποίο το υπουργείο Εργασίας φιλοδοξεί να λύση χρόνια προβλήματα του ασφαλιστικού συστήματος όπως χρόνος απονομής της σύνταξης την ενημέρωση του ασφαλισμένου για την θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος αλλά και την επικοινωνία μεταξύ των ασφαλιστικών ταμείων σχετικά με το ασφαλιστικό προφίλ του εργαζόμενου.

Ξεκίνησαν οι πληρωμές για την Κοινωφελή εργασία

Ξεκίνησαν  να γίνονται από τους φορείς πρόσληψης οι πληρωμές στους εργαζόμενους επιτυχόντες της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ για τον μήνα Δεκέμβριο 2013. Οι πληρωμές δεν αφορούν όλους τους εργαζόμενους αλλα αυτούς που ήταν επιτυχόντες με την πρωτη προκήρυξη των 10.000 θέσεων ΥΕ σε δήμους και Περιφέρειες όπου εργάζονται από περίπου τον Δεκέμβριο. Με έγγραφο του ΟΑΕΔ που δημοσιεύσαμε χθές έγινε γνωστή η διαδικασία που θα τηρείται για τις πληρωμές των αμοιβών εργαζομένων κοινωφελούς εργασίας .