Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

Ισχυρότερες πιέσεις για περισσότερες απολύσεις μετά τις εκλογές…Οι επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας θα επαναφέρουν το αίτημα να συνεχιστεί το πρόγραμμα απολύσεων και διαθεσιμότητας και το 2015 στη συνάντηση που θα έχουν με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης μέχρι το τέλος της εβδομάδας, γνωρίζοντας ότι η απάντηση της κυβέρνησης θα είναι αρνητική.

Τα βρίσκουν με την Τρόικα -Εφάπαξ η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9%.Εφάπαξ από το καλοκαίρι θα γίνει, σε συμφωνία με την τρόικα, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9%. Αυτό επισήμανε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Τέλος στις δωρεάν παροχές υγείας σε ασφαλισμένους.Οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ, εκφράζουν την αγανάκτηση τους στις τακτικές της Συγκυβέρνησης, που εφαρμόζει πιστά τις Μνημονιακές Δεσμεύσεις της Τρόικα και αδιαφορεί για την τύχη των εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι μπαίνουν σε καθεστώς αβέβαιης διαθεσιμότητας.
Το ξαφνικό κλείσιμο των υπηρεσιων του ΕΟΠΥΥ, καθώς και η παράδοση των κλειδιών του στον Περιφερειάρχη Υγείας, πέρα από τα προβλήματα εξυπηρέτησης που έχει δημιουργήσει σε χιλιάδες ασφαλισμένους που είχαν κλείσει τηλεφωνικά πληρωμένα ραντεβού, προκαλεί και για την αλλαγή της χρήσης της ακίνητης περιουσίας που ανήκει στο ΙΚΑ και δωρίζεται ουσιαστικά χωρίς αντίτιμο στο Υπουργείο Υγείας.
Τη στιγμή που  ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν έχει σήμερα  πρόσβαση στην α' βάθμια ιατρική περίθαλψη, λόγω έλλειψης προϋποθέσεων και με την ανεργία να καλπάζει επισήμως στο 30%, τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ καταργούνται σε μια νύκτα, σαν να πρόκειται για εμπορικά πολυκαταστήματα τα οποία βρίσκονται προς ανακαίνιση.
Το μεσοδιάστημα επαναλειτουργίας των μονάδων του ΕΟΠΥΥ δεν θα είναι ένας μήνας, θα δημιουργήσει δε, τεράστια προβλήματα στους ασφαλισμένους οι οποίοι θα πρέπει να αντιληφθούν ότι με τον νέο σχεδιασμό:
ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
Έχουμε τονίσει ότι η επίθεση ενάντια στην δημόσια κοινωνική ασφάλιση, δημόσια δωρεάν υγεία, εντείνεται συνεχώς, και οι μοναδικοί που θα πληρώσουν το μάρμαρο θα είναι οι ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ, οι ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, οι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, οι ΑΝΕΡΓΟΙ, όλοι αυτοί δηλαδή που έχουν πραγματική ανάγκη.
Οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ συμπαρίστανται στους συναδέλφους, Διοικητικούς, Υγειονομικούς, Ιατρούς του ΕΟΠΥΥ, ενώνοντας τη φωνή τους για ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ KAI ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ με σύγχρονες, αναβαθμισμένες παροχές υγείας.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ)

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για την πρόσληψη 10.000 ανέργων

Η διάρκεια της απασχόλησής τους ορίζεται σε 12 μήνες και η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης μισθωτών και ημερομίσθιων ωφελούμενων ανέρχεται στα 18 ευρώ και μέχρι το ανώτατο 25 ημέρες τον μήνα