oaednews

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Όλες οι άμεσες αλλαγές στα ΕΠΑΛ και τη δευτεροβάθμια ΤΕΕ

Οι άμεσες αλλαγές στα Επαγγελματικά Λύκεια και συνολικά στη δευτεροβάθμια Τεχνική – Επαγγελματική Εκπαίδευση (ΤΕΕ) οι οποίες θα ισχύσουν από την επόμενη σχολική χρονιά, 2016-17 προβλέπονται στην τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που ψηφίστηκε.

«Εργάνη»: Αύξηση της μισθωτής απασχόλησης τον Απρίλιο

Αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα καταγράφεται κατά το μήνα Απρίλιο 2016, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη», καθώς προκύπτει θετικό ισοζύγιο προσλήψεων–αποχωρήσεων κατά 90.631 θέσεις εργασίας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του Απριλίου 2016, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 215.176, ενώ οι αποχωρήσεις σε 124.545. Από τις 124.545 συνολικά αποχωρήσεις, οι 62.512 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 62.033 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Αξιολόγηση στο Δημόσιο - Η εγκύκλιος του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α.

Εγκύκλιο για την αξιολόγηση στο Δημόσιο, εξέδωσε και κοινοποίησε, σήμερα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Τροπολογία - λύσεις για Δήμους και εργαζομένους στην Καθαριότητα

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννης Μπαλάφας, εισηγήθηκε στην Βουλή, την υπ. αρ. 392/38 Tροπολογία, που κατέθεσε ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στη συζήτηση για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Ρυθμίσεις για την Έρευνα και άλλες διατάξεις».

Κερδισμένοι και χαμένοι από το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο

Κερδισμένους και χαμένους περιλαμβάνει το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, το οποίο καθορίστηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη. 
Κατώτατος μισθός στα 780 ευρώ για τον νεοπρασλαμβαμόνομεο υπάλληλο υποχρεωτικής εκπαίδευσης και 4.631, μαζί με τα επιδόματα, για τον ΓΓ ενός υπουργείου. 

Με επιτυχία η εκδήλωση για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Πρέβεζα


Το ενδιαφέρον πάρα πολλών γυναικών συγκέντρωσε η εκδήλωση για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα που διοργανώθηκε από τον ΟΑΕΔ Πρέβεζας και το Κέντρο Συμβουλευτικής του Δήμου Πρέβεζας.
Στην εκδήλωση που έγινε στην Όαση, παραβρέθηκε  η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ κ. Μαρία Καραμεσίνη και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας που φαίνονται στην πάνω φωτό με τον Διευθυντή του τοπικού ΟΑΕΔ και πρόεδρο των εργαζομένων ΟΕΑΔ Ηπείρου, Κέρκυρας, Λευκάδας Δημήτρη Κώτση.

Μεγάλοι χαμένοι αυτοαπασχολούμενοι και δημόσιοι υπάλληλοι

Μεγάλες επιβαρύνσεις, δυσανάλογες με τις μελλοντικές συντάξεις, φέρνει για χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους αλλά και «μπλοκάκια» το νέο ασφαλιστικό.
Ο νόμος εισάγει ενιαίους κανόνες για μισθωτούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αλλά και ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες.
Όπως γράφει η Καθημερινή για τους μισθωτούς, η εισφορά για κύρια σύνταξη ορίζεται σε 20% και επιμερίζεται σε 6,67% για τον εργαζόμενο και 13,33% για τον εργοδότη επί των πάσης φύσεως αποδοχών, με εξαίρεση τις έκτακτες παροχές, λόγω γάμου, γεννήσεων τέκνων, θανάτου και βαριάς αναπηρίας.

Νέο Ασφαλιστικό: Τι αλλάζει για τους Δημοσίους Υπαλλήλους

Η ψήφιση του Νέου Ασφαλιστικού - Φορολογικού Νομοσχεδίου, από την Ολομέλεια της Βουλής, θα επιφέρει μεγάλες μειώσεις στα ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά δικαιώματα των Δημοσίων Υπαλλήλων και συγκεκριμένα στις συντάξεις που θα λάβουν οι σημερινοί εργαζόμενοι στο Δημόσιο, στα "εφάπαξ" ασφαλισμένων και συνταξιούχων του Δημοσίου και τέλος, στα μερίσματα που λαμβάνουν 284.000 περίπου Δημόσιοι Υπάλληλοι, σήμερα.
Ειδικότερα,
Ποιες θα είναι οι μειώσεις στους νέους συνταξιούχους;