oaednews

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Κάτω από το όριο του 10: Ακατάλληλος για Δημόσιο Πανεπιστήμιο, ιδανικός για Ιδιωτικό

ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση συνοδεύτηκε από μια ενορχηστρωμένη επιχείρηση κυβέρνησης και μιντικού συστήματος υπονόμευσης των δημόσιων πανεπιστημίων με αιχμή τις επιδόσεις των μαθητών.
Μετά τις ανακοινώσεις, το πανομοιότυπο επιχείρημα που αναπαρήχθη από τα περισσότερα μίντια και την υπ. Παιδείας είναι πως σε κάποιες σχολές η βάση εισαγωγής διαμορφώνεται κάτω από τη βαθμολογική βάση του 10 και άρα δεν είναι δυνατόν ένας μαθητής με γενικό βαθμό 7,5 να εισαχθεί, για παράδειγμα στο Μαθηματικό. Ο στόχος είναι ξακάθρος και σε αυτόν κατέληγαν όλες οι αναφορές: Να στρωθεί το χαλί για την επαναφορά του ορίου του 10 για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το παράδοξο και υποκριτικό είναι πως ένας μαθητής με βαθμό κάτω από 10 κρίνεται από τους «ειδήμονες» ακατάλληλος για το Δημόσιο Πανεπιστήμιο, αλλά ασφαλώς μπορεί να αποκτήσει για παράδειγμα πτυχίο Ιατρικής ή Νομικής σε ιδιωτικό Πανεπιστήμιο αρκεί να πληρώσει αδρά. Αυτή είναι η επιδίωξη εξάλλου τις επαναφοράς του ορίου του 10 και της μείωσης των εισακτέων: Να οδηγηθούν τα παιδιά στην ιδιωτική εκπαίδευση

Τι θα γίνει αν εφαρμοστεί στην Ελλάδα η συνταξιοδοτική συνταγή ΔΝΤ-Πινοσέτ

Σάββας Ρομπόλης
Σαβας Ρομπόλης
Το τελευταίο χρονικό διάστημα συζητείται, μεταξύ των άλλων, στον δημόσιο διάλογο τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που θα έχουν οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι από την μεγάλη αλλαγή στο συνταξιοδοτικό, η οποία θα κινηθεί στο πλαίσιο της συνταγής ΔΝΤ-Πινοσέτ. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τη μετατροπή της επικουρικής ασφάλισης από διανεμητικό σύστημα νοητής κεφαλαιοποίησης σε πλήρως κεφαλαιοποιητικό σύστημα για τους νέους εισερχομένους στην εργασία εργασίας από το 2021 και μετά.

Σπυριδων Πρωτοψάλτης ο νέος Διοικητής του ΟΑΕΔ


 
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑΡΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ       
 
 


3. Ώρα 11.00΄- Αίθουσα «Προέδρου Δημητρίου Γεωργ. Παπασπύρου»  (150)
Η ΕΠΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Ακρόαση από τα μέλη της Επιτροπής, κατά το άρθρο 49 Α του Κανονισμού της Βουλής, του κ. Σπυρίδωνος Πρωτοψάλτη,

Εγκρίθηκε ο αριθμός των σπουδαστών των ΙΕΚ ΟΑΕΔ - Οι προθεσμίες - Οι αιτήσεις

Από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοινώνεται ότι εγκρίθηκε η εισαγωγή 2.728 νέων σπουδαστών και σπουδαστριών σε 30 Ι.Ε.Κ του Οργανισμού, για το Χειμερινό εξάμηνο του έτους 2019–20, προκειμένου να καταρτισθούν σε 35 σύγχρονες ειδικότητες.
Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση στο Ι.Ε.Κ προτίμησής τους από 02-09-2019 έως 13-09-2019 και να είναι κάτοχοι Απολυτηρίου Λυκείου ή Πτυχίου ΤΕΕ Β΄ Κύκλου Σπουδών ή ΕΠΑ.Λ ή ΕΠΑ.Σ, ανεξαρτήτου ορίου ηλικίας.

ΑΣΕΠ 2Ε/2019: Αλλαγή στην ημερομηνία υποβολής αίτησης για τις προσλήψεις μονίμων σε ΟΑΕΔ, ΥΠΕ και άλλους φορείς

Από 9/9 έως 24/9 η η υποβολή αιτήσεων για 1 θέση ελεγκτή ιατρού στον ΟΑΕΔ 
Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η τροποποίηση της προκήρυξης 2Ε/2019 του ΑΣΕΠ που αφορά θέσεις επιστημονικού προσωπικού.

Στην τροποποίηση αναφέρεται:

Πότε πληρώνει ο ΟΠΕΚΑ το επίδομα σε πολύτεκνες και τρίτεκνες μητέρες

Το επίδομα των 1.000 και 700 ευρώ θα δοθεί σε όλες όσες έχουν κάνει αίτηση στον ΟΠΕΚΑ και όχι μέσω κλήρωσης. 
Μέσα στον Σεπτέμβριο θα καταβληθεί το επίδομα των πολυτέκνων και τρίτεκνων ασφαλισμένων μητέρων του ΟΓΑ χωρίς να γίνει τελικά κλήρωση