oaednews

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΕ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ KAI ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Συζήτηση για την Απασχόληση και την επιχειρηματικότητα ,  στο star κεντρικής Ελλάδας με τον συνάδελφο Γιώργο Καραούλη


ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΕ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ KAI ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ... από Yakovlef

ΟΑΕΔ: Ξεκίνησαν οι εγγραφές σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

Ξεκίνησε σήμερα η υποβολή αιτήσεων – θα διαρκέσει έως και τις 30 Ιουνίου – για τις εγγραφές και τις επανεγγραφές παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ (που μεταφέρθηκαν από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας που καταργήθηκε) για τη σχολική περίοδο 2012-2013. Σημειώνεται πως στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ, γίνονται δεκτά βρέφη και νήπια από 8 μηνών έως και 4,5 ετών και η φιλοξενία τους είναι δωρεάν. Το ωράριο λειτουργίας είναι από τις 6.45 το πρωί έως και τις 16.00 το απόγευμα ενώ οι σταθμοί δεν λειτουργούν τα Σαββατοκύριακα, τις αργίες των Χριστουγέννων και του Πάσχα καθώς και όλες τις επίσημες αργίες. 

Η Ανεργία τραβά την ανηφόρα ...

Στα ύψη εκτινάχθηκε η ανεργία τον Μάρτιο του 2012, φθάνοντας το 21,9% από 15,7% που ήταν τον αντίστοιχο μήνα του 2011 και 21,45 τον Φεβρουάριο του 2012.

Πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ


Από τις 13 Ιουνίου έως τις 22 Ιουνίου θα υποβάλλονται αιτήσεις για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, στην Περιφέρεια Αττικής» που υλοποιεί το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.

!!!

Στο 9,6% η ανεργία στη Γαλλία στο α΄ τρίμηνο Πηγή:www.capital.gr


Του William Horobin

Παρίσι (Dow Jones) – Ο δείκτης της ανεργίας στη Γαλλία σημείωσε άνοδο στο α΄ τρίμηνο το 2012 στο 9,6% από το 9,3% στο τελευταίο τρίμηνο του προηγουμένου έτους, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία Insee.

Απασχόληση για 12.298 ανέργους μέσω ΟΤΑ

Κατάρτιση και μετά απασχόληση για 12.298 άνεργους επιχειρεί να προσφέρει το υπουργείο Εργασίας μέσω της... Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών & Άλλων Πόρων και του ευρωπαϊκού προγράμματος «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης γιαευάλωτες ομάδες» (Τοπ/ΕΚΟ) του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013», συνολικού προϋπολογισμού 60.000.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι ο αρχικά το πρόγράμμα επρόκειτο να απορροφήσει 20.000 άνεργους από τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Πρόγραμμα κατά της ανεργίας των νέων

Πρόγραμμα 344 εκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τους νέους, που πλήττονται ιδιαίτερα εν μέσω ύφεσης, ενέκρινε χθες η πορτογαλική κυβέρνηση.

Αμπρα κατάμπρα έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ)

Η Ανγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, καθώς και ένα σχόλιο της βελγικής «Ντερ Στάνταρντ», καθυστερεί την υιοθέτηση συνολικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη ώσπου να αποχωρήσει η χώρα μας από το ενιαίο νόμισμα.

Η Λετονία έχει ανεργία 60%, απαντά η Παπαρήγα στην Λαγκάρντ

Την επισήμανση ότι η Λετονία, που η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ επικαλέστηκε ως παράδειγμα προς μίμηση από την Ελλάδα στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων, έχει ανεργία 60% έκανε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα το πρωί της Τετάρτης.

Η «έκρηξη» στην ανασφάλιστη εργασία και η ανεργία «βουλιάζουν» το ΙΚΑ


Τη δεινή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται το ΙΚΑ, σε σημείο να καθίσταται προβληματική η ομαλή καταβολή των συντάξεων των επομένων μηνών, αναλύει με επιστολή της προς την υπηρεσιακή κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα το ΔΣ της ΠΟΣΕ – ΙΚΑ.