oaednews

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Φτώχεια και ανεργία «τρομάζουν» τους κατοίκους της Κεντρικής Μακεδονίας

Με το φόβο της φτώχειας και της ανεργίαςφαίνεται ότι ζουν οι κάτοικοι της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς πάνω από εννέα στους δέκα(ποσοστό 90,9%) πιστεύουν ότι ακόμη περισσότεροι άνθρωποι θα χάσουν τη δουλειά τους στο επόμενο διάστημα, αλλά και ότι είναι δύσκολο να βρεθεί θέση εργασίας στην περιοχή τους αυτή την περίοδο

Οικογενειακά.....

«Η λιτότητα δεν φέρνει την άνοιξη»



Άρθρο - παρέμβαση του Νίκου Παπανδρέου

«Η λιτότητα δεν φέρνει την άνοιξη, δεν χρειάζεται να είναι κανείς νομπελίστας στα οικονομικά για να το καταλάβει» τονίζει ο Νίκος Παπανδρέου, σε άρθρο του στο περιοδικό «Οικονομική Επιθεώρηση», επισημαίνοντας ωστόσο ότι η ακολουθούμενη «αντι-λαϊκή πολιτική» δεν είναι «επιλογή ΠΑΣΟΚ αλλά επιβάλλεται από το διεθνές σύστημα».

Έκοψαν και όσα υποσχέθηκαν στο Δημόσιο

Τι χάνουν οι εργαζόμενοι με τις νέες ανακοινώσεις


Τα προνομία και η προσωπική διάφορα που πίστευαν ότι θα κρατήσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι με τον ενιαίο μισθολόγιο χάθηκαν μέσα σε μια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που τελείωσε πριν από λίγο.

Καταιγίδα αλλαγών - Ευ. Βενιζέλος: «Οι αποφάσεις είναι οριστικές»

Τις επόμενες ημέρες αρχίζουν αποκρατικοποιήσεις, καταργούνται και συγχωνεύονται δημόσιοι οργανισμοί, μπαίνει τέλος στις κλαδικές συμβάσεις, ανακοινώνεται ο κατάλογος των βαρέων και ανθυγιεινών, ανοίγουν όλα τα κλειστά επαγγέλματα, οι δημόσιοι υπάλληλοι γίνονται κρατικοί, αλλάζει το φορολογικό σύστημα και μπαίνει σε εφαρμογή άμεσα το ενιαίο μισθολόγιο.

Σαχινίδης προς υπουργεία: Κόψτε νερό, ρεύμα, τηλέφωνα και υπερωρίες

Η κυβέρνηση εστιάζει την προσπάθεια της στη μείωση των δαπανών του δημόσιου τομέα προκειμένου να περιοριστεί το έλλειμμα. Έτσι σήμερα με εγκύκλιο του το υπουργείο Οικονομικών έδωσε εντολή στα υπουργεία για δραστικές περικοπές σε υπερωρίες, επιχορηγήσεις και δαπάνες για φως, νερό, τηλέφωνο και ενοίκια ενόψει της κατάρτισης του προϋπολογισμού του 2012.

Εργασιακή εφεδρεία και άλλα δεινά...

Εργασιακή εφεδρεία. Θα εφαρμοστεί η εργασιακή εφεδρεία στον ευρύτερο δημόσιο τομέα με τη θεσμική εγγύηση του ΑΣΕΠ που είναι αρμόδιο να προσλάβει εταιρείες αξιολόγησης του προσωπικού. Θα υπάρξει κατάλογος με το πλεονάζον προσωπικό. Θα υπάρξουν δυνατότητες επανεκπαίδευσης, μετάταξης και διευκόλυνσης σε όσους βρίσκονται κοντά στα όρια συνταξιοδότησης. Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε επίσης ότι στο στενό δημόσιο τομέα όλοι οι Δημόσιοι υπάλληλοι γίνονται κρατικοί και δεν θα ανήκουν σε συγκεκριμένα υπουργεία. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνει σύμφωνα με τον ίδιο η μεγάλη αναδιάταξη του προσωπικού.