oaednews

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Συγχαρητήρια στον ΟΑΕΔ Αρχαγγέλου

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για άλλη μια χρονιά νιώθει την υποχρέωση να ευχαριστήσει το υποκατάστημα του ΟΑΕΔ στον Αρχάγγελο για την άρτια λειτουργία του.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι εργαζόμενοι του υποκαταστήματος Αρχαγγέλου έδειξαν ιδιαίτερο ζήλο και εξυπηρέτησαν όλους τους εργαζόμενους της περιοχής (Νότιας Ρόδου και όχι μόνο) αποδεικνύοντας τη σωστή οργάνωση της υπηρεσίας.

Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στην ανεργία -Πάνω από 1,1 εκατ. δεν έχουν δουλειά

Για έναν ακόμα μήνα η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση της «μαύρης» κλίμακας της ανεργίας και μάλιστα με ποσοστά υπερδιπλάσια από το μέσο όρο της Ευρωζώνης.
Σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία της Eurostat, η ανεργία στην Ελλάδα παραμένει πάνω από την «κόκκινη» ζώνη του 20% και συγκεκριμένα στο 23,1% (στοιχεία Σεπτεμβρίου), έναντι 19,2% (στοιχεία Νοεμβρίου) στην Ισπανία, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Από εκεί και πέρα οι συγκρίσεις είναι μάταιες, αφού Κύπρος, Ιταλία, Κροατία και Πορτογαλία «παίζουν» μεταξύ 14,2% και 10,5%, όντας οι μόνες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διατηρούνται σε επίπεδα άνω του 10%.

Χιονισμένος ΟΑΕΔ:Πολύγυρος Χαλκιδικής



Φωτορεπορτάζ από τον καταξιωμένο συνάδελφο- φωτογράφο Μπάμπη Τάσιο 
http://babistasios.blogspot.gr/




Χιονισμένος ΟΑΕΔ

Αψηφώντας το κρύο διαδήλωσαν σε ΟΑΕΔ και ΙΚΑ Νάουσας



Δημόσια, δωρεάν Υγεία για όλους, πλήρη στελέχωση του ΙΚΑ και του Νοσοκομείου Νάουσας με ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό καθώς και μέτρα προστασίας για τους ανέργους και τις οικογένειές τους απαίτησαν αγωνιστικά το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ και το Σωματείο Διαλογής - Ψύξης

Αλληλεγγύη στις καθαρίστριες Ευαγγελία Αλεξάκη και Βάσω Γκόβα

Αλληλεγγύη στις καθαρίστριες Ευαγγελία Αλεξάκη και Βάσω Γκόβα
Να καταδικαστεί ο αστυνομικός των ΥΜΕΤ
Την Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017, στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων θα αναβιώσουν οι ημέρες της αστυνομικής βίας της 10ης Ιουλίου του 2014, όταν μπροστά στο Υπουργείο Οικονομικών τα ΜΑΤ έκαναν ακόμα μία επίθεση στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπουργείου, που διαμαρτύρονταν για την έλευση της Τρόικας.
Από την επίθεση των ΜΑΤ, τραυματίστηκαν σοβαρά οι καθαρίστριες Ευαγγελία Αλεξάκη και Βάσω Γκόβα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο αστυνομικός των ΥΜΕΤ που τις χτύπησε τις μήνυσε κιόλας για αντίσταση κατά της αρχής και εξύβριση. Οι καθαρίστριες παράλληλα μηνύουν τον ίδιο, ζητώντας την τιμωρία του για τη βάρβαρη καταστολή εναντίον τους που είχε ως αποτέλεσμα να χτυπηθούν σωματικά αλλά και ψυχολογικά. Αμέσως μετά το περιστατικό ο αστυνομικός  ο οποίος φορούσε γάντια μηχανής είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα και είχε διαταχθεί ΕΔΕ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τους πρόσφυγες


Οι εικόνες με τις σκηνές των προσφύγων μέσα στο χιόνι στη Λέσβο είναι εικόνες ντροπής για τη χώρα μας. H ελληνική Κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση με τη συμφωνία τους με την Τουρκία για το προσφυγικό διατηρούν τους πρόσφυγες σε άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες κράτησης στερώντας τους αφενός τη δυνατότητα να ζήσουν σαν άνθρωποι και αφετέρου τα δικαιώματα που προσφέρουν οι διεθνείς συνθήκες για τους πρόσφυγες.
Ωστόσο η κατάσταση αυτή ισοδυναμεί με ανθρωπιστικό έγκλημα καθώς οι άνθρωποι αυτοί, ενώ επέζησαν από τις βόμβες, τους δουλέμπορους και τα κύματα του Αιγαίου κινδυνεύουν τώρα άμεσα από το κρύο και τις απάνθρωπες συνθήκες στα κέντρα της Λέσβου και αλλού.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαιτεί από την Κυβέρνηση να πάρει ΤΩΡΑ όλα τα απαραίτητα μέτρα χωρίς άλλη καθυστέρηση, για να μεταφερθούν οι άνθρωποι αυτοί σε ασφαλείς θερμαινόμενους χώρους αξιοπρεπούς διαβίωσης και να εξασφαλίσει την ομαλή ένταξή τους στην κοινωνική ζωή.

Ανάρτηση προσωρινών πινάκων μακροχρόνια ανέργων στο δημόσιο τομέα υγείας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ανάρτηση προσωρινών πινάκων κατάταξης μακροχρόνια ανέργων για 4000 θέσεις εργασίας του «Ειδικού Προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων στο δημόσιο τομέα της υγείας»

Αναρτήθηκαν σήμερα Τετάρτη 11-01-2017 στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ, ο Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων στο Πρόγραμμα μακροχρόνια ανέργων στο δημόσιο τομέα της υγείας, για 4.000 θέσεις εργασίας, καθώς και ο Πίνακας Αποκλειομένων στο πλαίσιο του ανωτέρου Προγράμματος.

Απαντήσεις σε ερωτήματα υπηρεσιακής κατάστασης δημοσίων υπαλλήλων

Σας παρουσιάζουμε κάποιες απαντήσεις  του Υπουργείου σχετικά με την υπηρεσιακή κατάσταση των υπαλλήλων με την επιφύλαξη ότι κάποιες διατάξεις έχουν αλλάξει από τότε (2003)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ


Εισαγωγικό Σημείωμα ……………………………………… σελ. 3
Θέματα διορισμού & μονιμοποίησης ……………………... σελ. 5
Θέματα αναγνώρισης προϋπηρεσίας για
βαθμολογική εξέλιξη …………………………………………σελ. 6
Επιλογή Προϊσταμένων …………………………………….. σελ. 7
Υπηρεσιακά Συμβούλια …………………………………….. σελ. 7
Θέματα Μετατάξεων ………………………………………… σελ. 8
Θέματα Αποσπάσεων ……………………………………….. σελ. 9
Θέματα Κανονικής Άδειας …………………………………. σελ. 11
Άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης ………………………….   σελ. 13
Άδεια για επιμορφωτικούς ή
επιστημονικούς λόγους ………………………………………σελ. 15
Άδεια εξετάσεων …………………………………………….. σελ. 15







ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ


Στο πλαίσιο της προσπάθειας για συνεχή βελτίωση των σχέσεων της διοίκησης όχι μόνο με τον πολίτη αλλά και με τους συναδέλφους – δημοσίους υπαλλήλους των άλλων υπηρεσιών, εγκαινιάζεται η προσπάθεια του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α.) για μια όσο το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωση των δημοσίων υπαλλήλων για θέματα που τους αφορούν.

Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α., αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να δημοσιεύσει μια σειρά από θέματα υπηρεσιακής κατάστασης των δημοσίων υπαλλήλων. Ελπίζουμε ότι, στο πλαίσιο της «ανοιχτής διοίκησης», η πρωτοβουλία αυτή θα συνεισφέρει στην καλύτερη γνώση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συναντούν οι δημόσιοι υπάλληλοι κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

            Ουσιαστικά πρόκειται για μια συλλογή απαντήσεων σχετικά με την ερμηνεία – εφαρμογή των διατάξεων κυρίως του Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 2683/99, ΦΕΚ 19Α/9-2-99) και τις οποίες έχει δώσει η υπηρεσία μας σε ερωτήματα άλλων δημοσίων υπηρεσιών από την ημερομηνία ισχύος του Υ.Κ. (10 Απριλίου 1999) και μετά.

Για την καλύτερη κατανόησή τους από τους αναγνώστες δημοσίους υπαλλήλους, τα θέματα αυτά παρουσιάζονται υπό μορφή ερωτήσεων – απαντήσεων.
            Στο σημείο αυτό, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι τα θέματα που ακολουθούν αφορούν τους μόνιμους πολιτικούς υπαλλήλους του Δημοσίου και των Ν.Π.Δ.Δ., που υπάγονται στις διατάξεις  του Υπαλληλικού Κώδικα.

Στο παρόν άρθρο θα παρουσιάσουμε απαντήσεις που ρυθμίζουν θέματα διορισμού, μονιμοποίησης και προαγωγών δημοσίων υπαλλήλων, αναγνώρισης προϋπηρεσίας για βαθμολογική εξέλιξη, επιλογής προϊσταμένων, απόσπασης σε άλλες υπηρεσίες, καθώς και θέματα που σχετίζονται με τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και τα δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων για χορήγηση κανονικής άδειας, άδειας υπηρεσιακής εκπαίδευσης, άδειας για επιμορφωτικούς και επιστημονικούς λόγους και άδειας εξετάσεων.

            Το ανθρώπινο δυναμικό, σήμερα περισσότερο από ποτέ, οφείλει να μετεξελιχθεί και να αποκτήσει εκείνες τις δεξιότητες και ικανότητες που απαιτούνται, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις με αποτελεσματικότητα και επιτυχία και να ικανοποιήσει τις ανάγκες μιας διαρκώς μεταβαλλόμενης και απαιτητικής κοινωνίας των πολιτών.



Η Διευθύντρια
    Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού

          Μαίρη Κοτρωνιά



 ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ & ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ


Ερώτηση : Προβλέπεται παράταση στην προθεσμία ορκωμοσίας και ανάληψης υπηρεσίας  νεοδιοριζόμενου υπαλλήλου;
Απάντηση : O διορισμός κοινοποιείται στον διοριζόμενο εντός τριάντα (30) ημερών το βραδύτερο, από την δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Με το έγγραφο κοινοποίησης τάσσεται προθεσμία τριάντα (30) το πολύ ημερών για  ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας.
          Η προθεσμία ορκωμοσίας και ανάληψης υπηρεσίας μπορεί να παραταθεί έως έξι (6) μήνες και παρέχεται μόνο μια φορά, μετά από αίτηση του ενδιαφερομένου, για λόγους «εξαιρετικούς», λ.χ. ασθένεια ή  παραμονή στο εξωτερικό (άρθρο 17, παρ. 1 & 2 του ν. 2683/99). 

Ερώτηση : Είναι ή όχι δεσμευτική η προθεσμία των τριών (3) μηνών από τη συμπλήρωση της διετούς δοκιμαστικής υπηρεσίας, προκειμένου να αποφανθεί το υπηρεσιακό συμβούλιο για την μονιμοποίηση δοκίμου υπαλλήλου;