oaednews

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Τέλος στην αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

Τέλος στην αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας μετά το 2013 προβλέπει το κείμενο του αναθεωρημένου Μνημονίου, το οποίο ακόμη «οδεύει» προς οριστικοποίηση, με στόχο οι επίσημες ανακοινώσεις από την Κομισιόν να γίνουν –ει δυνατόν– την ερχόμενη εβδομάδα. Στο κείμενο που έχει στην κατοχή του το «Κεφάλαιο» υπάρχουν αρκετές «προσθήκες» των τελευταίων ημερών.

Υποψήφιοι προς απόλυση 70.000 υπάλληλοι του… «μαλακού ΑΣΕΠ»

Απροστάτευτους αφήνει η κυβέρνηση με διάταξη που εντάχθηκε στο Πολυνομοσχέδιο περίπου 70.000 δημοσίους υπαλλήλους που προσελήφθησαν μεν μέσω ΑΣΕΠ αλλά οι προκηρύξεις των διαγωνισμών δεν έγιναν από την Ανεξάρτητη Αρχή αλλά από το τους ίδιους τους φορείς. Πρόκειται, προφανώς, για το «μαλακό ΑΣΕΠ» σε αντίθεση με το «σκληρό ΑΣΕΠ», όρο που είχε χρησιμοποιήσει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης για να προσδιορίσει ποιοι υπάλληλοι ακόμη κι αν ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας δεν πρόκειται να απολυθούν αλλά θα επαναπροσληφθούν σε άλλη θέση στο Δημόσιο.

ΟΟΣΑ: Τουλάχιστον 28% η ανεργία στην Ελλάδα στο τέλος του 2014

Η ανεργία αναμένεται να φθάσει σε νέο επίπεδο ρεκόρ στα τέλη του2014 στην ευρωζώνη, κατά μέσον όρο στο 12,3% (+0,1% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2013), ενώ οι νέοι θα συνεχίσουν να πλήττονται περισσότερο, σύμφωνα με μια έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) η οποία δόθηκε στην δημοσιότητα σήμερα.

Επίκαιρη ερώτηση Κ. Τριαντάφυλλου για Αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων


Προς
Τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Θέμα: Αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων.
Την περασμένη εβδομάδα, λίγες μέρες μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, διάσκεψη κορυφής, με θέμα τις προοπτικές στην απασχόληση των νέων στην Ευρώπη, στο οποίο συμμετείχε και ο Έλληνας Πρωθυπουργός.
Οι κύριοι άξονες περιστράφηκαν γύρω από την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών από τις εμπειρίες στις διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, με στόχο την προώθηση της απασχόλησης των νέων και τα στοχευμένα μέτρα για την ουσιαστική ανάσχεση της ανεργίας των νέων.

Ινστιτούτο Levy: Ανεργία 34% το 2016


Με τίτλο «Η ελληνική οικονομική κρίση και η εμπειρία της λιτότητας: μία στρατηγική ανάλυση», το Οικονομικό Ινστιτούτο Levy παρουσιάζει στην ιστοσελίδα του τις προβλέψεις ενός νέου μακροοικονομικού μοντέλου για την Ελλάδα που κατασκεύασαν οι Δ.Παπαδημητρίου, Μιχάλης Νικηφόρος και Gennaro Zezza σε συνεργασίαμε το Παρατηρητήριο Οικονομικών και Κοινωνικών Εξελίξεων του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, όπου κι αποτιμούν τόσο τις πραγματικές τάσεις της οικονομίας με βάση τη τρέχουσα πολιτική της λιτότητας όσο και την εναλλακτική τροχιά που θα μπορούσε να ακολουθήσει υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Καμπανάκι από το Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (ILO).

«Καμπανάκι» για περαιτέρω αύξηση της ανεργίας στα κράτη της G20 χτυπάει ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (ILO).
Ο Οργανισμός προειδοποιεί ότι αν δεν ληφθούν το ταχύτερο δυνατό μέτρα, η κατάσταση θα γίνει δραματική.