oaednews

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Μένει ο ΟΑΕΔ στη Νάυπακτο

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας, ύστερα από διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς του ΟΑΕΔ (Α΄ Αντιπρόεδρο κ. Κοντοπάνο  και τη Διευθύντρια του γραφείου του Διοικητή του ΟΑΕΔ κα. Σακκά) έλαβε σαφής διαβεβαίωση για την ομαλή λειτουργία του τοπικού Γραφείου του ΟΑΕΔ στη Ναύπακτο.

Εταιρεία στη Silicon Valley...ή φούρνο στην Αίγινα;



Ο Νίκος με δύο μεταπτυχιακά στη πληροφορική έχει καφέ-μπαρ στο Φάληρο, η Γιώτα κόρη του εφοπλιστή Ν.Β. δουλεύει σεριβιτόρα στο Παρίσι, ο Δημήτρης κάνει το μεγάλο άλμα απο τη Πάτρα στη Silicon Valley. Tι να απαντήσεις σε 20χρονα παιδιά , φοιτητές του Πολυτεχνείου, που ρωτούν πώς θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μια δική τους δραστηριότητα;
 Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα να απαντήσω πριν μερικούς μήνες σε ένα ακροατήριο εκατό 20χρονων του Μετσόβειου, ήταν να σκοτώσουν τους Μύθους . Για την ακρίβεια τους Μύθους που τους φυτέψαμε εμείς. Να τους σκοτώσουν όμως Ενωρίς.

7 ευκαιρίες για τολμηρούς

Ανακύκλωση εισιτηρίων με οφέλη για όλους

Την ίδια ώρα που εντείνονται οι έλεγχοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για την εισιτηριοδιαφυγή, το χρησιμοποιημένο εισιτήριο μπορεί να ωφελήσει την τσέπη, το περιβάλλον αλλά και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, κομβικό σημείο για την βιώσιμη μετακίνηση στην πόλη.
Εάν κρατήσουμε το εισιτήριο και το εξαργυρώσουμε σε μια από τις συμβεβλημένες επιχειρήσεις, εξοικονομούμε χρήματα.

Η ομιλία του Διομήδη Σπινέλλη στο TEDxAcademy

 Η ομιλία του κ. Διομήδη Σπινέλλη στο TEDxAcademy, 25 Σεπτεμβρίου 2012. Ο καθηγητής μιλάει για τη θητεία του στην Γ.Γ.Π.Σ.,  τις τεχνικές ανταρτοπόλεμου και το... "Τελεία κ Παύλα"! Μία πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία από έναν εξαιρετικό επιστήμονα.

Malala Yousafzai: Ηρωίδα ετών 14ων


του Παναγιώτη Περυσινάκη

Στη ζωή μου όλη δε θυμούμαι να έχω διαβάσει ιστορία της τρέχουσας επικαιρότητας πιο συγκινητική, για ανθρώπινο ηρωισμό πιο συγκλονιστικό, για θάρρος και αξιοπρέπεια σε τέτοιο επίπεδο, για τέτοιο παραδειγματισμό απαράμιλλο.

«Δεν τέθηκε ζήτημα απολύσεων»


Σε θετικό κλίμα διεξήχθη σήμερα δίωρη συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, με τους εκπροσώπους της τρόικας. Η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως γύρω από την πρόοδο της πολύπλοκης προσπάθειας για τη διοικητική μεταρρύθμιση στο Δημόσιο.

Όροι και προϋποθέσεις ηλεκτρονικής υποβολής εντύπων αρμοδιότητας Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και Οργανισμού Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ)


ΘΕΜΑ: Όροι και προϋποθέσεις ηλεκτρονικής υποβολής εντύπων αρμοδιότητας Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και Οργανισμού Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ)

Ανεξέλεγκτη η ανεργία, έσπασε το φράγμα του 25%


Νέο ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε η ανεργία τον Ιούλιο, με έναν στους τέσσερις Ελληνες, επί του οικονομικά ενεργού πληθυσμού, να είναι πλέον άνεργος.

Ανεξέλεγκτη η ανεργία έσπασε νέο ρεκόρ: Στο 25,1% τον Ιούλιο
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ, ηανεργία σημείωσε άνοδο για 35ο συνεχόμενο μήνα, καταγράφοντας νέο ιστορικό ρεκόρ στο 25,1%, έναντι 24,8% τον Ιούνιο και έναντι 17,8% τον περυσινό Ιούλιο.

Το "δίκτυο Αλληλεγγύης... αντιστέκεται στην ανεργία


Ανάσα σε 100 άνεργους Ρεθυμνιώτες που ανήκουν στις λεγόμενες, ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, θα δώσει το πρόγραμμα δράσης που θ' αρχίσει να υλοποιείται μετά τα Χριστούγεννα στο νομό.