oaednews

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Η ανεργία των νέων τρομάζει τον Ρότσιλντ


Ακόμη μία φορά, σε πρόσφατη συνέντευξή του στους κυριακάτικους «Times» του Λονδίνου ο 76χρονος λόρδος Ρότσιλντ, γόνος μιας από τις μεγαλύτερες τραπεζικές δυναστείες της Ευρώπης, εντυπωσίασε με τις παρεμβάσεις του κατά της φτώχειας και υπέρ των αδυνάμων

Επιμέλεια: Γιώργος Φιντικάκης


Το επώνυμό του είναι συνώνυμο της παραγωγής πλούτου. Συχνά - πυκνά, ωστόσο, ο λόρδος Ρότσιλντ εντυπωσιάζει με τις παρεμβάσεις του κατά της φτώχειας, όπως όταν εξέφρασε δημόσια την υποστήριξή του σε αυτούς που διαδήλωναν έξω από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατά των τραπεζών και των μισθολογικών μειώσεων.

ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Αντιμέτωπη με ανεργία, φτώχεια, βαθιά ύφεση και άδεια ταμεία


Του Γιώργου Παππού
Στο εσωτερικό, η εκτίναξη της ανεργίας σε πρωτοφανή επίπεδα, σε συνδυασμό με τη καθήλωση μισθών και συντάξεων, που οδηγεί σε αύξηση των ποσοστών φτώχειας, αποτελούν τα πιο «καυτά» προβλήματα για την κυβέρνηση που θα βγάλει η κάλπη. Στο εξωτερικό, το βαρύ κλίμα που έχει διαμορφωθεί για τη χώρα, σε συνδυασμό με τον εκνευρισμό που προκαλεί -κυρίως στον πλούσιο Βορρά- η αστάθεια στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο Νότο, ανεβάζουν ακόμη πιο ψηλά τον δείκτη δυσκολίας για την επόμενη κυβέρνηση, η οποία, συν τοις άλλοις, καλείται να βρει εδώ και τώρα ρευστό, για να καλύψει τις άμεσες ανάγκες.

Σ. Ρομπόλης: Θα ξεπεράσει το 24% η ανεργία

Οι δυνατότητες ανάταξης της οικονομίας, η ωρολογιακή βόμβα της ανεργίας, και το μνημόνιο στη μετά την 17η Ιουνίου εποχή συζητήθηκαν στην εκπομπή Κυριακή με Δράση με το Σπύρο Μάλλη.