oaednews

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

ΠΕΥ ΟΑΕΔ:Παιδική παράσταση «Σερλοκ Χολμς»






                            1971

                 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ

ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤ. ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 8 – ΤΡΑΧΩΝΕΣ
ΤΗΛ.  2109989.646 – FAX 9942714
www.peyoaed.gr ,email pey@oaed.gr
Α Θ Η Ν Α
  

                   Αθήνα, 9 Δεκεμβρίου  2016   

Α.Π.74
   
  
                                                                   
Η Π.Ε.Υ. ΟΑΕΔ αναζητώντας το πνεύμα των Χριστουγέννων σας προσκαλεί στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο (Λ. Συγγρού 143, Σμύρνη)  την Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου και ώρα 11:30πμ στην παιδική παράσταση  «Σερλοκ Χολμς».

Δώρο Χριστουγέννων 2016: Δείτε online τα ποσά που δικαιούστε- Ειδική εφαρμογή της ΓΣΕΕ

Τον τρόπο καταβολής του , με αναλυτικά στοιχεία για το ποιοι  τη συγκεκριμένη παροχή, όπως επίσης και τον υπολογισμό για μισθωτούς και ωρομίσθιους, περιλαμβάνει σχετική ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

H ΓΣΕΕ και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ) μέσα από μια σειρά απαντήσεων σε βασικά ερωτήματα ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για το δώρο Χριστουγέννων.

Η κουλτούρα της αγένειας

Πώς φτάσαμε να θεωρείται κανονικότητα η επίδειξη των κακών τρόπων.

Οταν συναντιούνται τυχαία δύο άγνωστοι στον δρόμο, έλεγε ο Ερβιν Γκόφμαν (αμερικανός κοινωνιολόγος των ηθών της καθημερινής ζωής), αυτό που ακούγεται συχνότερα να βγαίνει από το στόμα τους είναι «καλημέρα» και «συγγνώμη». Και συμπλήρωνε: Αυτά τα «καλημέρα» και τα «συγγνώμη» πρέπει να τα λάβουμε σοβαρά υπόψη και να τα μελετήσουμε, αν θέλουμε να κατανοήσουμε πώς λειτουργεί μια κοινωνία.

Οικογενειακό επίδομα, τέταρτη δόση, 2016

Το διάστημα εντός της εβδομάδας πριν τα Χριστούγεννα προγραμματίζει ο ΟΓΑ να πληρώσει τη δ' δόση του 2016 για το οικογενειακό επίδομα. Ειδικότερα το διάστημα από 19 έως και 22 Δεκεμβρίου ο ΟΓΑ θα καταβάλει το οικογενειακό επίδομα (ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών) αφού το κονδύλι που απαιτείται έχει εξασφαλιστεί. Η πληρωμή δεν θα αφορά μόνο την δ' δόση για το 2016 αλλά και εκκρεμότητες δικαιούχων που δεν έχουν πληρωθεί.

Επτά τολμηρές αλλαγές για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου

Του Μανώλη Γραφάκου  (μέλους της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ)
Πολλές φορές από τις παρεμβάσεις μου στο Capital.gr, αναφέρομαι στον ιδιαίτερα αρνητικό ρόλο που έχει σήμερα ο δημόσιος τομέας στη χώρα μας.
Τριπλό αρνητικό ρόλο διότι:
* Πρώτο, παρεμβαίνει θεσμικά σε τομείς της κοινωνίας και της οικονομίας που δεν θα έπρεπε να παρεμβαίνει, αντί να περιορίζεται στο ρόλο του "επόπτη" της καλής λειτουργίας των πραγμάτων. 
* Δεύτερο, λόγω της παρέμβασής του αυτής, έχει δημιουργηθεί μια τεράστια γραφειοκρατία που ταλαιπωρεί τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και αποτρέπει νέες επενδύσεις στη χώρα μας.
* Τρίτο, έχει πολύ μεγάλο κόστος λειτουργίας, κόστος που επωμίζεται ο ιδιωτικός τομέας, σε βάρος μάλιστα της δικής του ομαλής λειτουργίας.

11 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού

 Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που αποτελεί το πλέον αποδεκτό κείμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως, υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 20 Νοεμβρίου του 1989. Την έχουν επικυρώσει 191 κράτη και τα 54 άρθρα της καλύπτουν όλα τα δικαιώματα των παιδιών που χωρίζονται σε 4 τομείς:

 Δικαιώματα Επιβίωσης, Ανάπτυξης, Προστασίας και Δικαιώματα Συμμετοχής.

Παρά τα διεθνή κείμενα προστασίας των παιδιών, που σε πολλές χώρες αποτελούν κενό γράμμα, εκατομμύρια παιδιά εξακολουθούν να υποφέρουν από τη φτώχεια και να στερούνται της στοιχειώδους σχολικής εκπαίδευσης, εκατοντάδες χιλιάδες υφίστανται τις τραγικές συνέπειες συρράξεων και οικονομικού χάους, δεκάδες χιλιάδες ακρωτηριάζονται στους πολέμους και πολλά ακόμη ορφανεύουν ή και σκοτώνονται από τον ιό του AIDS και από άλλες ασθένειες.

Αστάθμητες αποστάσεις

Από τη συνάδελφο λουκία πλυτά
Από το στόμα σου μια λέξη επτάφωτη λυχνία
αστάθμητων αποστάσεων καρπός
για νύχτες πάμπολλες απάνω στο κατάρτι ναυαγός

ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ

Μια Κυριακή η καρδιά μου
βάζει τα γιορτινά της
και ρίχνει στο ποτάμι
όλα τα βάσανά της

Απ' το μπαξέ του ήλιου 
κόβει ένα γεράνι
στο πέτο το καρφώνει
και βγαίνει στο σεργιάνι

Μια Κυριακή η καρδιά μου
μια Κυριακή πρωί
πεντόβολα στο χέρι
έπαιξε τη ζωή

Μια Κυριακή η καρδιά μου
με τον καημό μαλώνει
την άγκυρα μαζεύει
και πιάνει το τιμόνι

Με τα θαλασσοπούλια
στα πέλαγα αρμενίζει
όσο να πέφτει ο ήλιος
όλη τη γη γυρίζει

Η εργασιακή πραγματικότητα στην Ελλάδα της κρίσης

Η εργασιακή πραγματικότητα στην Ελλάδα της κρίσης
Του Λάμπρου Ζάχαρη*
Στη δίνη των εργασιακών στρεβλώσεων στροβιλίζονται καθημερινά χιλιάδες εργαζόμενοι στη χώρα μας, καθώς η κρίση δίνει πάτημα σε κάποιους εργοδότες για τη χαλάρωση των εργασιακών σχέσεων και την εκμετάλλευσή τους. Παθογένειες ετών μεγεθύνονται με συνεχείς καταγγελίες για μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, εκ περιτροπής απασχόληση και νέου τύπου εργαζομένους – ομήρους, με συμβάσεις και προφορικές συμφωνίες της εβδομάδας, της ημέρας, της ώρας, της δωρεάν δοκιμής ακόμα και της ανταλλακτικής παροχής υπηρεσιών.