oaednews

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Δημόσιο: Αναγνώριση προϋπηρεσίας κατώτερης εκπαιδευτικής βαθμίδας - Τι ψηφίστηκε

Με το ά. 44 του προσφάτως ψηφισμένου σχεδίου νόμου με τίτλο «I) Κεντρικά Αποθετήρια Τίτλων, II) Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/2258 και άλλες διατάξεις και ΙΙΙ) Λοιπές διατάξεις» προστέθηκε μία νέα παράγραφος στο ά. 25 του ν. 4354/2015 η οποία έχει ως εξής: «Για τη μισθολογική κατάταξη στα Μ.Κ. του άρθρου 9 των υπαλλήλων που μετατάσσονται από κατώτερη σε ανώτερη κατηγορία εκπαίδευσης, λαμβάνεται υπόψη το σύνολο της υπηρεσίας που είχε διανυθεί και λαμβανόταν υπόψη για τη μισθολογική κατάταξη και εξέλιξη στα Μ.Κ. της κατώτερης εκπαιδευτικής βαθμίδας». Η νέα αυτή διάταξη εισάγει μία θεμελιώδη διαφοροποίηση στον τρόπο υπολογισμού της προϋπηρεσίας υπαλλήλων οι οποίοι μετατάσσονται από κατώτερη σε ανώτερη κατηγορία εκπαίδευσης και στην κατάταξή τους σε μισθολογικά κλιμάκια.

Kατάργηση των παιδικών σταθμών ΕΣΠΑ - Αναζητείται φόρμουλα μέσω ΟΑΕΔ

Στην αναζήτηση των 235 εκατομμυρίων ευρώ που θα πρέπει να υπάρχουν μετά το 2022 προκειμένου να μπορεί να συνεχιστεί η το πρόγραμμα φιλοξενίας των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς δρομολογεί η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (EETAA) για λογαριασμό της κυβέρνησης.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι ντελιβεράδες

Συνεχίζουν αύριο τις κινητοποιήσεις τους οι ντελιβεράδες στη Θεσσαλονίκη μετά και τη σημερινή άκαρπη συνάντηση στο ΣΕΠΕ παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη.

Αιτήσεις στα ΚΕΠ για το επίδομα 600 ευρώ 2018 (επίδομα ορεινών περιοχών)

Επίδομα 600 ευρώ 2018: Όλη η λίστα με τις περιοχές που οι οικογένειες δικαιούνται
Ξεκίνησαν για το 2018, οι αιτήσεις για το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών που φτάνει έως και τα 600 ευρώ και αφορά οικογένειες σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας
Το επίδομα για τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών στο πλαίσιο των μέτρων κοινωνικής προστασίας ευπαθών ομάδων προκειμένου να στηριχθούν οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και να αποτραπεί ο κίνδυνος να ερημωθούν ολόκληρα χωριά που βρίσκονται σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές. Ήδη οι δήμοι Νάουσας και Λιβαδειάς έχουν εκδώσει σχετικές ανακοινώσεις για την έναρξης της διαδικασίας.

ΟΑΕΔ: Προσλήψεις 5.500 ανέργων στο Δημόσιο με μισθούς δημοσίων υπαλλήλων

Ο ΟΑΕΔ μέσα στο μήνα θα προκηρύξει 5.500 προσλήψεις σε φορείς του δημοσίου με μισθούς αντίστοιχους αυτών του δημοσίου και θα αφορούν άνεργους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ, ηλικίας 22 έως 29 ετών.
Οι ωφελούμενοι θα έχουν την δυνατότητα να απασχοληθούν σε υπουργεία και σε εποπτευόμενους δημόσιους φορείς ενώ οι αποδοχές, για θέσεις πανεπιστημιακής εκπαίδευσης θα κυμαίνονται από 1.040 έως 1.140 ευρώ, και για θέσεις τεχνολογικής εκπαίδευσης από 990 έως 1.090 ευρώ. Ετσι οι απολαβές θα είναι στο ύψος ενός πρώτο-προσλαμβανόμενου στον δημόσιο τομέα της κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ