oaednews

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο.Υ. ΟΑΕΔ


Με αφορμή τον άμεσο κίνδυνο υποβάθμισης και συρρίκνωσης που διατρέχει ο ΟΑΕΔ, εξ αιτίας της αποδυνάμωσής του από προσωπικό σε μια εποχή που η Ανεργία δεν φαίνεται να έχει τέλος, οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό αποφάσισαν να κάνουν μια ύστατη προσπάθεια προκειμένου να πείσουν την Πολιτική Ηγεσία να λάβει δραστικά και άμεσα μέτρα.

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφορά την Πέμπτη

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Συνάδελφοι,

Η κατακρεούργηση μισθών και συντάξεων, τα φορολογικά χαράτσια, η αύξηση της ανεργίας, οι μαζικές απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων στο Δημόσιο μέσω της Εφεδρείας, η διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών, το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, αποτελούν τα αντεργατικά εργαλεία νεοφιλελεύθερης πολιτικής της Κυβέρνησης, που γυρίζει την κοινωνία στον προηγούμενο αιώνα!

13χρονος λιποθύμησε στο σχολείο ... από την πείνα!


Ο μαθητής και τα τρία αδέρφια του δεν είχαν φάει για δύο μέρες
Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία του Ηρακλείου η είδηση ότι μαθητής λιποθύμησε σε Γυμνάσιο της πόλης λόγω ασιτίας!

Επιταγή (voucher) Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης

Σκοπός της παρούσας δράσης είναι να υποστηριχθούν οι κοινωνικά ασθενέστεροι καταρτιζόμενοι στα Δημόσια και Ιδιωτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης αλλά και να προσανατολιστούν οι καταρτιζόμενοι σε ειδικότητες αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης που υπηρετούν την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας και κατά συνέπεια προσφέρουν καλύτερες προοπτικές απασχόλησης.

Γ. Κουτρουμάνης: «Οι λύσεις κατά της ανεργίας δεν είναι εύκολες»

«Στους δύσκολους καιρούς που διανύει η χώρα, στόχος μας είναι να μπει ένα πραγματικό ανάχωμα στην αλματώδη αύξηση της ανεργίας», τονίζει με δήλωσή του στην εφημερίδα «ΤΟ ΑΡΘΡΟ», ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης με αφορμή την ανακοίνωση 27 νέων προγραμμάτων για την ενίσχυση της απασχόλησης με 310.000 ωφελούμενους.

Οι προτάσεις του Φ. Κουβέλη για την καταπολέμηση της ανεργίας

Μιλώντας στην ΝΕΤ , σημείωσε πως πρέπει να αναδιαρθρωθεί το δημόσιο, αλλά όχι με τον τρόπο που προωθείται ο οποίος, όπως σημείωσε είναι λάθος, γιατί «μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά».

«Εκκλησία και Ανεργία»

Σε συνέχεια των εποικοδομητικών ομιλιών που πραγματοποιούνται από την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, δίπλα στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 6.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί ομιλία με κεντρικό θέμα την Ανεργία, την Οικονομική Κρίση και την Εκκλησία. Πρώτος ομιλητής ο οικονομολόγος-λογιστής κ. Θάνος Πανταζής θα αναπτύξει την ομιλία του με θέμα «Ανεργία και οικονομική κρίση» και θα ....

Ανεργία και εργασιακή ανασφάλεια


Με τον «εφιάλτη» της ανεργίας ζει η πλειονότητα των Ελλήνων, μεσούσης της κρίσης, που δοκιμάζει τις οικονομικές και όχι μόνο αντοχές των πολιτών.