oaednews

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα για συμμετοχή σε νέο συλλαλητήριο


Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο
την Τρίτη 23 Μαρτίου στα Προπύλαια

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο συνεχίζουμε τον αγώνα
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. μαζί με τους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό Τομέα διοργανώνει νέο συλλαλητήριο την Τρίτη 23 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια.
Οι εργαζόμενοι με τη μαζική συμμετοχή τους στους αγώνες στέλνουν ισχυρό μήνυμα αντίστασης στα αντικοινωνικά, άδικα και αδιέξοδα μέτρα της Κυβέρνησης και απαιτούν την άμεση ανάκλησή τους.
Η Κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια πολιτική με νέα πρόσθετα φορολογικά βάρη στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους ενώ ετοιμάζεται για νέα επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα, με περικοπές στις συντάξεις, αυξήσεις στα όρια ηλικίας και αλλαγή του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης.
Το κεντρικό μήνυμα του αγώνα «να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση αλλά οι έχοντες και κατέχοντες» ακούστηκε και θα ακούγεται όλο και πιο έντονα στους δρόμους.
Ο αγώνας μας συνεχίζεται.
Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες στο Δημόσιο να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί
την Τρίτη 23 Μαρτίου 2010
στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια
Καλεί τις Ομοσπονδίες - Μέλη της να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την επιτυχία του συλλαλητηρίου.
Τα μέτρα δεν θα περάσουν.

Η κατάσταση του ΟΑΕΔ σε αριθμούς

Η κατάσταση του ΟΑΕΔ σε αριθμούς‘Οπως ενημέρωσε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, την 1η Σεπτεμβρίου 2009 ο – ενιαίος πλέον – λογαριασμός του ΟΑΕΔ στην Τράπεζα της Ελλάδας διέθετε 406 εκατ, από τα οποία τα 305 εκατ. ήταν αποθεματικά του ΛΑΕΚ. Το τετράμηνο Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος 2009 τα έσοδα του οργανισμού ήταν περίπου 900 εκατ., ενώ οι δαπάνες του ανήλθαν σε περίπου 1,2 δισ. ευρώ. Η συνέπεια του γεγονότος αυτού ήταν να μειωθούν τα αποθεματικά κατά 300 εκατ. και να φτάσουν τα 115 εκατ. στις 31 /12 / 2009. Να σημειωθεί ότι μόνο τον Δεκέμβριο οι δαπάνες του οργανισμού ανήλθαν σε 520 εκατ. ευρώ.Το ΙΚΑ αποδίδει στον ΟΑΕΔ σχεδόν το 68% των προϋπολογιζόμενων ποσών (1,7 δις ή 145 εκατ. το μήνα). Για το λόγο αυτό το χρέος του ΙΚΑ προς τον ΟΑΕΔ (εισφορές που έχουν παρακρατηθεί αλλά δεν έχουν αποδοθεί) εκτιμάται ότι έχει υπερβεί τα 6 δισ. ευρώ το 2009, ένα τεράστιο ποσό που αντιστοιχεί στο 2,5% του ΑΕΠ της χώρας. Να σημειωθεί ότι στα τέλη του 2003 το χρέος αυτό ήταν σχεδόν 2 δις., δηλαδή τριπλασιάστηκε μέσα στα τελευταία 6 χρόνια.1+2 λόγοι για την κατάσταση του ΟΑΕΔΌπως σημείωνε χτες ο κ. Κικίλιας, ένας και δύο λόγοι φταίνε για την τραγική κατάσταση του Οργανισμού.Ο ουσιαστικός λόγος είναι ότι υλοποιήθηκαν προγράμματα χωρίς την εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι τα προγράμματα stage που κόστισαν στον ΟΑΕΔ περί τα 250 εκατ. ευρώ, το επίδομα της μητρότητας που στοιχίζει ετησίως 150 εκατ. ευρώ, αλλά και η ρύθμιση του 2008 για την Ολυμπιακή, όπου επίσης δεν προβλέπονται οι αναγκαίοι πόροι για την ειδική επιδότηση ανεργίας που εκτιμάται ότι θα απαιτήσει 80-100 εκατ. ευρώ εντός του 2010.‘Ενας ακόμη λόγος είναι, σύμφωνα με τον διοικητή του ΟΑΕΔ, ότι δεν υπήρξε στο παρελθόν καμία πρόνοια και κανένας σχεδιασμός για το κύμα της αυξανόμενης ανεργίας στη σημερινή κρίση. Οι 250-60 χιλ. αυτή τη στιγμή επιδοτούμενοι άνεργοι κοστίζουν στον Οργανισμό περί τα 140-150 εκατ. ευρώ το μήνα. Ας σημειωθεί πως η αύξηση των επιδοτούμενων ανέργων αγγίζει το 20-30% σε μηνιαία βάση.Επιπλέον, υπήρξε μεγάλη αμέλεια και καθυστέρηση για την διεκδίκηση πόρων ύψους 220 εκατ. ευρώ για προγράμματα του Γ’ ΚΠΣ που έχουν υλοποιηθεί και έχουν αποπληρωθεί από τα διαθέσιμα του ΟΑΕΔ, αλλά δεν έχουν εισρεύσει οι αντίστοιχοι πόροι . Στην ίδια ενότητα εντάσσεται και προγράμματα προυπολογισμού περίπου 450 εκατ. τα οποία υλοποιούνται, καταβάλλονται οι σχετικές δαπάνες αλλά δεν είχαν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Μια από τις επιπτώσεις είναι ότι το ΕΣΠΑ του Υπ. Εργασίας παρουσιάζει μια απορρόφηση τα τρία τελευταία χρόνια που κυμαίνεται από 1-3 τοις χιλίοις, με άμεσο κίνδυνο να χαθούν περίπου 300 εκατ. από τους διαθέσιμους κοινοτικούς πόρους, λόγω των σχετικών κοινοτικών κανονισμών.Φωτεινή Πούληfoteini@reporter.gr

Κάλυψη μίας θέσης (ΔΕ) με μετάταξη για το ΚΠΑ2 Πειραιά

Ο Ο.Α.Ε.Δ. προτίθεται να καλύψει μία (1) κενή Οργανική θέση μόνιμου διοικητικού προσωπικού Κλάδου ΔΕ Δ/κου-Λογιστικού για στελέχωση υπηρεσίας του ΚΠΑ 2 Πειραιά με μετάταξη υπαλλήλων από Υπουργεία ή Ν.Π.Δ.Δ. ή άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες, σύμφωνα με τις διατάξεις του αρθ. 71, 73 και 74 του Ν. 3528/2007, καθώς και υπαλλήλων Κρατικών Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου και ΔΕΚΟ μη εισηγμένων στο Χρηματιστήριο και στις οποίες το Δημόσιο κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού τους κεφαλαίου (σύμφωνα με τις διατάξεις του αρθ. 6 του ν. 3613/2007, ύστερα από γνώμη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του φορέα υποδοχής (Ο.Α.Ε.Δ.)
- Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει πενταετή υπηρεσία από το διορισμό τους ή από προηγούμενη μετάταξη με αυτές τις διατάξεις ή άλλες ειδικές διατάξεις με εξαίρεση τις διατάξεις που προβλέπουν τη μετάταξη σε παραμεθόριες περιοχές ή αμοιβαία μετάταξη υπαλλήλων (σχετ. Ν. 3801/4.9.2009)
- Για το λόγο αυτό ύστερα και από την αρ. Β 108334/23.2.2010 βεβαίωση της Δ/νσης των Οικονομικών μας υπηρεσιών, σχετικά με την ύπαρξη πίστωσης για τη σχετική δαπάνη μισθοδοσίας, καλεί τους υπαλλήλους που ενδιαφέρονται να υποβάλουν σχετική αίτηση στη Δ/νση Δ/κού, τμήμα προσωπικού της Γεν. Δ/νσης Υποστήριξης της Διοίκησης του Οργανισμού (Ταχ. Διεύθυνση Εθνικής Αντιστάσεως 8 – 17456 ΑΛΙΜΟΣ).
- Τα τυπικά προσόντα για την πλήρωση της ανωτέρω θέσης με μετάταξη θα πρέπει να είναι σύμφωνα με το Π.Δ. 50/2001 (ΦΕΚ 39/Α΄) όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με το Π.Δ. 347/2003 (ΦΕΚ 315 Α) το Π.Δ. 44/2005 (ΦΕΚ 63 Α) και το Π.Δ. 116/2006 (ΦΕΚ 115 Α΄).
- Επιπλέον για την προκηρυσσόμενη θέση με την αρ. 2251/493/11.2.2010 απόφαση του Β΄ Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Οργανισμού και σύμφωνα με το αρθ. 71 παρ. 1 του ν. 3528/07 καθορίστηκαν πρόσθετα προσόντα προκειμένου να συνεκτιμηθούν για την κάλυψη της εν λόγω θέσης ως εξής:
Προϋπηρεσία τουλάχιστον 3 ετών σε Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης, σε θέματα ασφάλισης και επιδότησης ανεργίας.
- Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν σε αποκλειστική προθεσμία που αρχίζει 15.3.2010 9 (ημέρα Δευτέρα) και λήγει την 15.4.2010 ( ημέρα Πέμπτη) τα παρακάτω δικαιολογητικά:
1. Αίτηση υποψηφιότητας.
2.Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα, με υπεύθυνη δήλωση στην οποία να βεβαιώνεται ότι τα στοιχεία που αναγράφονται στο βιογραφικό είναι αληθή.
3. Επικυρωμένα αντίγραφα τίτλων σπουδών.
4. Βεβαίωση – πιστοποιητικό Υπηρεσιακών Μεταβολών στο οποίο να φαίνεται ότι δεν τους έχει επιβληθεί πειθ. Ποινή και δεν εκκρεμεί πειθαρχική δίωξη εις βάρος τους.
Ειδικότερα στην περίπτωση μετάταξης βάσει του αρθ. 6 του ν.3613/07 α) υπαλλήλων κρατικών Ν.Π.Ι.Δ. θα πρέπει να προσκομιστεί βεβαίωση του νομικού προσώπου, σχετικά με το νομικό καθεστώς που το διέπει και β) υπαλλήλων ΔΕΚΟ, θα πρέπει να προσκομιστεί βεβαίωση από την οικεία υπηρεσία, από την οποία να προκύπτει ότι δεν είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο και ότι το Δημόσιο κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού της κεφαλαίου (σύμφωνα με την αρ. Π.Ι.Δ.Δ./Β/18.21/775/οικ. 34663/21.12.2007 εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α.)
Τα πιστοποιητικά υπηρεσιακών μεταβολών των υποψηφίων μονίμων υπαλλήλων θα αναζητηθούν αυτεπάγγελτα από την υπηρεσία προέλευσης των υπαλλήλων σύμφωνα με την ΚΥΑ αρ. ΔΙΑΔΠ/Α/17854/10.7.2009 (ΦΕΚ 1171/τ.Β΄/11.7.2007.
- Η αίτηση υποψηφιότητας κοινοποιείται ταυτόχρονα και στην υπηρεσία Διοικητικού στην οποία υπάγονται οι ενδιαφερόμενοι, Προκειμένου για υπαλλήλους ΝΠΔΔ η αίτηση κοινοποιείται υποχρεωτικά και στο εποπτεύον το νομικό πρόσωπο Υπουργείο.
- Η παρούσα ανακοίνωση θα σταλεί σε όλα τα Υπουργεία προκειμένου να την κοινοποιήσουν σε όλες τις εποπτευόμενες από αυτά Υπηρεσίες και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου καθώς και ΔΕΚΟ που εποπτεύουν, καθώς και στο Υπουργείο Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (Γεν. Γραμ. Δημ. Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης), προκειμένου να εισαχθεί στο δικτυακό του τόπο.
- Η επιλογή των υπαλλήλων θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις των αρθ. 71 παρ. 3 και 73 και 74 Ν.3528/07, από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Οργανισμού, μετά από συνεκτίμηση των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων των υποψηφίων.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Προσωπικού της Δ/νσης Διοικητικού του Οργανισμού (τηλ.: 210 9989605)

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ