oaednews

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Αξιολόγηση με επιστροφή στην κυβέρνηση Μητσοτάκη – Ποιο σύστημα του 1992 προωθεί ο Κυριάκος (Π.Δ.)

 

Με την επιστροφή στην κυβέρνηση του πατέρα του επιχειρεί να διασώσει την αποτυχημένη προσπάθεια του για αξιολόγηση στο Δημόσιο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr το νέο πάγιο σύστημα αξιολόγησης που με τη συμφωνία και του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να εφαρμοσθεί από 1.12015 και να συνδεθεί και με το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο (από 1.1.2016) βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο Προεδρικό Διάταγμα 318του 1992 που υπογράφουν ως πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο πρεσβύτερος και ως υπουργός Προεδρίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο Σωτήρης Κούβελας!

ILO: Το 2034 η ανεργία θα επανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα

ILO: Το 2034 η ανεργία θα επανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα Έκτακτα μέτρα για τη στήριξη των πολιτών και των επιχειρήσεων πρέπει να ληφθούν άμεσα όπως επισήμαναν οι εκπρόσωποι του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO). Είκοσι χρόνια υψηλής ανεργίας προβλέπει η ΙLO σε έκθεσή της που παρουσιάστηκε νωρίτερα σε ειδική εκδήλωση στο Ζάππειο

Το ILO τονίζει πως η ανεργία δεν θα επανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα πριν από το 2034 ενώ παράλληλα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για παρατεταμένη κοινωνική κρίση καθώς το 70% από το 1,3 εκατ ανέργους βρίσκονται εκτός αγοράς εργασία για τουλάχιστον ένα χρόνο, ένας στους δύο πάνω από δύο έτη, ενώ το ποσοστό των Ελλήνων που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας διπλασιάστηκε σε σχέση με το 2008 αγγίζοντας το 44%. Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και θα βρεθεί αντιμέτωπη με παρατεταμένη κοινωνική κρίση αν δεν ληφθούν μέτρα για την ανάσχεσή της, υποστηρίζει έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) για την Ελλάδα.