oaednews

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες: το πάρτι συνεχίζεται

Ενώ οι Έλληνες, πεθαίνουν μέρα με την μέρα, κάποιοι συνεχίζουν να σπαταλούν τα χρήματα σε έργα   με αμφισβητούμενα αποτελέσματα.Μιλάμε για τις περίφημες «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα, αυτή την εποχή.
Όπου και αν πάτε θα δείτε αφίσες να σας   καλούν να πάρετε μέρος στα  προγράμματα. Θα ακούσετε για ημερίδες, όπου θέλουν να σας ενημερώσουν, πόσα πολλά κάνουν για τους άνεργους. Θα σας το πουν ‘έγκριτοι’ δημοσιογράφοι στα ΜΜΕ. Δεν υπάρχει περίπτωση να  μην μάθετε για τα προγράμματα που ετοιμάζουν για τους ανέργους η ΕΕ και το πολιτικό μας σύστημα.

1 στους 5 «νεοάστεγους» είναι πτυχιούχος

Σύμφωνα με έρευνα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Κλίμακα», που δημοσιεύει η εφημερίδα «6 ΜΕΡΕΣ», το προφίλ όσων δεν έχουν να φάνε ή είναι σχεδόν άστεγοι έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια.

Τελευταίο Δώρο Χριστουγέννων στο Δημόσιο

Κανονικά θα λάβουν το Δώρο Χριστουγέννων όλοι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι  φέτος. Για τους δημοσίους υπαλλήλους, ωστόσο, και  για τους συνταξιούχους το φετινό θα είναι και το τελευταίο Δώρο Χριστουγέννων.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,



Αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ

Παρακολούθησα τις θριαμβολογίες σας για τα αποτελέσματα του πρόσφατου Eurogroup, που αφορούν στην επιτυχή έκβαση της παροχής οικονομικής βοήθειας προς την χειμαζόμενη χώρα μας. Και άκουσα δια των πρωθυπουργικών χειλέων σας, πως πλέον αρχίζει μια "καινούργια μέρα" για την Ελλάδα, πως πλέον η πατρίδα μας θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης !

Ασφαλώς πολλοί σας πίστεψαν, επειδή ήθελαν να σας πιστέψουν. Και άλλοι χειροκρότησαν, επειδή αυτό επιτάσσουν τα συμφέροντά τους. Όμως ο πολύς, ο μεγάλος σε όγκο ΛΑΟΣ, αυτός ο λαός τον οποίον εκπροσωπείτε, αναρωτιέται :

Δημοσκόπηση Marc: Φτώχεια, απολύσεις και περικοπές ακόμα και στο ψωμί!

Το 92,5% έχει δει το οικογενειακό του εισόδημα να μειώνεται στα χρόνια της κρίσης, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc. Έντονος ο φόβος της απόλυσης.
Τρεις στους πέντε φοβούνται απόλυση το 2013, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Marc για τον Alpha. Όπως αναφέρει το Έθνος, το φάσμα της απόλυσης απειλεί τρεις στους πέντε εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, καθώς η απώλεια της εργασίας το επόμενο 12μηνο είναι πολύ πιθανή για το 27,1% και αρκετά πιθανή για το 33,1%, ενώ λίγο πιθανή την θεωρεί το 31,3% και απίθανη μόνο το 8,5%.
Το 47,6% δηλώνει ότι σήμερα υπάρχει ήδη τουλάχιστον ένας άνεργος στο νοικοκυριό του.

Με «επιταγές» κοινωνικής πολιτικής όλες οι παροχές του ΟΑΕΔ



Με «επιταγές κοινωνικής πολιτικής» που θα εκδίδει ο ΟΑΕΔ -κατά τα πρότυπα των voucher με τα οποία έχουν πρόσβαση οι άνεργοι σε προγράμματα κατάρτισης και απασχόλησης- θα δίνονται στο εξής όλες οι παροχές (επιδόματα, συμμετοχή σε προγράμματα στεγαστικής συνδρομής, κοινωνικού τουρισμού κ.α.) σε άνεργους, εργαζόμενους και συνταξιούχους μετά την κατάργηση του ΟΕΚ και της Εργατικής Εστίας.

Με αφορμή τους διεφθαρμένους υπαλλήλους, μήπως εξαπολύεται κύμα αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας στο Δημόσιο Τομέα;

Του Ιάσονα Παναγιωτόπουλου

Καφκικές σκηνές διαδραματίζονται στον δημόσιο τομέα τις τελευταίες μέρες, με την κυβέρνηση να χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να απολύσει υπαλλήλους και να πιάσει τους στόχους του Μνημονίου που αφορούν τη συρρίκνωση του Δημοσίου.