oaednews

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΕΛΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΕΛΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ
ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΥΠ' ΑΡΙΘ. 11/2014 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ (Β΄ 1205)

Μετά την εξέταση των επτακοσίων μιας (701) ενστάσεων κατά των προσωρινών πινάκων κατάταξης στο πλαίσιο της 11/2014 Ανακοίνωσης κινητικότητας προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων και φορέων, το ΑΣΕΠ κατάρτισε και εκδίδει: α) τελικό πίνακα κατάταξης, β) πίνακα απορριπτέων, γ) τελικό πίνακα διάθεσης υπαλλήλωνκαι δ) πίνακα υπαλλήλων που παραμένουν σε διαθεσιμότητα διότι δεν καταλαμβάνουν κάποια από τις θέσεις προτίμησής τους.
Οι εν λόγω πίνακες αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π. και διαβιβάζονται στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και στους φορείς υποδοχής.
Η καταχώρηση των υπαλλήλων που παραμένουν σε διαθεσιμότητα και αυτών που περιλαμβάνονται στον πίνακα απορριπτέων γίνεται με τον Α.Δ.Τ. ή Α.Μ.Κ.Α. των υπαλλήλων, κατ' εφαρμογή της 62/2004 Απόφασης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
Σύμφωνα με τα οριζόμενα στις κείμενες διατάξεις, τυχόν αιτήσεις θεραπείας κατά των τελικών πινάκων κατάταξης και διάθεσης υποβάλλονται εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα (10) ημερών από την ανάρτησή τους στο δικτυακό τόπο του Α.Σ.Ε.Π.


https://www.asep.gr/asep/site/home/LC+Menu/ENHMEROSI/deltia+tipou/2014/december_2014/04122014_1.csp;jsessionid=c0a8641530d5e2184c2901ba4e2a97f2a88d07b63ac9.e3aRbN8Kb3yMe3qRch0Tb38Nay1ynknvrkLOlQzNp65In0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΔΥ


Την Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου 2014, η συγκυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει στην ψήφιση ενός ακόμα αντιλαϊκού προϋπολογισμού που οδηγεί στην παραπέρα εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων και τη διαιώνιση της λιτότητας και της φτώχειας.
Τα κύρια χαρακτηριστικά του προϋπολογισμού του 2015 είναι οι νέες περικοπές σε βασικές κοινωνικές δαπάνες της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας, της Κοινωνικής Ασφάλισης και της Αυτοδιοίκησης και η ενίσχυση της φοροεπιδρομής σε βάρος του κόσμου της εργασίας.
Η Κυβέρνηση, μέσα από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, δρομολογεί νέα μέτρα, παραδίδοντας στα νύχια των αγορών το ασφαλιστικό, βάζοντας οριστική ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση και στις συντάξεις.

«Οχι» από Δούρου σε προγράμματα ΟΑΕΔ

Δεν θα συμμετέχει στα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για πεντάμηνη απασχόληση η Περιφέρεια Αττικής. «Οι ανάγκες σε προσωπικό στην Περιφέρεια Αττικής είναι πιεστικές, αλλά για θέσεις εργασίας που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες», επισημαίνεται σε σχετική ενημέρωση. Οι πενταμηνίτες συμβασιούχοι πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για την κάλυψη εποχικών αναγκών, τονίζεται.
Όπως αναφέρει η Περιφέρεια Αττικής εξηγώντας τους λόγους που δεν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα, «η χρησιμοποίηση των 5μηνων συμβάσεων για την κάλυψη τακτικών αναγκών όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει το οξυμένο πρόβλημα της ανεργίας, αλλά ανακυκλώνει τις θέσεις ανεργίας χωρίς να αντιμετωπίζει την ανάγκη για την εύρυθμη λειτουργία της Περιφέρειας. Επιπλέον, η παραβίαση της προστασίας των τακτικών θέσεων εργασίας μέσω της προσωρινότητας ή της επισφαλούς εργασίας, από το ίδιο το Δημόσιο, σηματοδοτεί τελικά τη διαιώνιση πρακτικών εκτεταμένης καταστρατήγησης των εργασιακών δικαιωμάτων».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΜΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΛΑΣΗ!
Την Κυριακή 7 Δεκέμβρη ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στα ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις! Στην Αθήνα, στις 5.30 μ.μ. στην Ομόνοια!
Κυβέρνηση και ΕΕ κατασπαράζουν όποιο δικαίωμα έχει απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση των εργαζόμενων και των συνταξιούχων, για να στηρίξουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες στην υγεία, στην ιδιωτική ασφάλιση, για να ενισχύσουν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Σε τέτοια ανάπτυξη και ανάκαμψη αναφέρονται. Οι αλλαγές που προετοιμάζουν, θα είναι ακόμα πιο επώδυνες για τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, πλήττουν τις γυναίκες, τα νέα ζευγάρια, τους συνταξιούχους. Τα μέτρα αφορούν τους πάντες, δεν εξαιρούν κανέναν.
Κάθε σωματείο, κάθε συνταξιουχική οργάνωση, κάθε γυναικείος σύλλογος, κάθε σύλλογος νεολαίας, να μπει μπροστά, να πάρει την ευθύνη και τη θέση του στον αγώνα.
Να μην επιτρέψουμε το σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας!
Με τους αγώνες και τη συμμετοχή μας, είναι στο χέρι μας να τους εμποδίσουμε!