oaednews

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Πρώτα τα δικά τους παιδιά

Περίεργα παιχνίδια με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, για την επιδότηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5.000 ανέργων ηλικίας 29-64 ετών, διαδραματίστηκαν την περασμένη εβδομάδα, όπου το συγκεκριμένο πρόγραμμα «μπλοκαρίστηκε» με την ανάρτησή του στο Διαδίκτυο. 
 Οι φοροτεχνικοί του νομού Ιωαννίνων χαρακτηρίζουν, σε επιστολή τους προς τον Γ. Βρούτση, «φιάσκο» το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ενώ την ίδια ώρα ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η εντολή του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά προς τον υπουργό του ήταν να «δοθεί προτεραιότητα σε επιχειρήσεις του νομού Μεσσηνίας».

Υφυπουργός Υγείας προς ΟΑΕΔ : Καλέστε και ψυχικά πάσχοντες για εκπαίδευση

Ειδικότερα η κ.Παπακώστα ζητά να συμπληρωθεί η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εισαγωγή καταρτιζόμενων στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ, συμπεριλαμβάνοντας και τους ψυχικώς πάσχοντες. 
 
Στην επιστολή της, προς τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, Θεόδωρο Αμπατζόγλου και τον Υφυπουργό Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου, η Υφυπουργός Υγείας, υπογραμμίζει πως την ώρα που το Υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, έχει εντείνει τις προσπάθειες προκειμένου να ενισχύσει τη δημιουργία και την ενεργοποίηση των Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης Ευθύνης (Κοι.Σ.Π.Ε.), ο ΟΑΕΔ πρέπει να συμπεριλάβει στα προγράμματά του τους ψυχικά ασθενείς και τους εξαρτημένους, ώστε να βρουν διέξοδο όχι μόνο στο πρόβλημα της ανεργίας αλλά και στον κοινωνικό στιγματισμό.

Εργαστήρι Ενεργοποίησης Κινητοποίησης Ανέργων στους Νομούς Αττικής και Αχαΐας


Ο ΟΑΕΔ θέτοντας ως στόχο την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανέργους, προτίθεται να υλοποιήσει Εργαστήρι Ενεργοποίησης Κινητοποίησης Ανέργων στους Νομούς Αττικής και Αχαΐας.

Randstad: Η ομαδική εργασία φέρνει καλύτερα αποτελέσματα



 

 Απαραίτητη προϋπόθεση για την καλύτερη λειτουργία των επιχειρήσεων, αποτελεί η ανάπτυξη της συνεργασίας των εργαζομένων, όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα της έρευνας Workmonitor της εταιρείας παροχής ανθρώπινου δυναμικού Randstad για το τρίτο τρίμηνο του 2014,

Έρχεται το Λευκό Μητρώο Επιχειρήσεων θα έχουν προτεραιότητα και στα προγράμματα του ΟΑΕΔ.

.
Φαίνεται ότι πρόκειται πολύ σύντομα να πάρει «σάρκα και οστά» και έτσι στο εξής οι επιχειρήσεις που θα βρίσκονται σε αυτό το μητρώο θα έχουν μια σειρά από προνόμια.

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ : «Το φιάσκο του νέου προγράμματος του Ο.Α.Ε.Δ.»

"Αλήθεια νιώθετε τι γίνεται στον Ελληνικό λαό;"

Επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ.Ιωάννη Βρούτση,σχετικά με το φιάσκο του Νέου Προγράμματος του ΟΑΕΔ,απέστειλε η Ένωση Φοροτεχνικών Ιωαννίνων.Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:Άνοιξε (;) στις 08 – 10 – 2014 στις 12:00 το μεσημέρι (κατά την ανακοίνωση του ΟΑΕΔ), στα Ιωάννινα δε λίγο μετά τις 1:10 το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψης 5.000 ανέργων ηλικίας 29 έως 64 ετών, το οποίο και έκλεισε στις 4:15 το απόγευμα.Στην πόλη μας ελάχιστοι είναι εκείνοι που κατάφεραν να καταθέσουν σωστές αιτήσεις καθώς το «σύστημα» του ΟΑΕΔ δεν ανταποκρινόταν. Όποιος είχε την τύχη να έχει πρόσβαση στο σύστημα, δεν λειτουργούσαν τα ανάλογα παράθυρα και το σημαντικότερο και σοβαρότερο πρόβλημα δεν άνοιγαν οι θέσεις εργασίας, με αποτέλεσμα την μη οριστικοποίηση της αίτησης, η στην τελική φάση την οριστική υποβολή χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ο ΟΑΕΔ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ


Καιρό τώρα και πολύ πριν ανοίξει η συζήτηση για το μέλλον του ΟΑΕΔ (τη συρρίκνωση ή την ιδιωτικοποίησή του) παρακολουθούμε τον μετασχηματισμό του ΟΑΕΔ από Οργανισμό προστασίας των εργαζομένων και κυρίως των ανέργων σε Οργανισμό προώθησης και νομιμοποίησης των ελαστικών μορφών εργασίας, σε Οργανισμό ανακύκλωσης και εμπορευματοποίησης της ανεργίας.