oaednews

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Μανιτάκης: Θα αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία των δημοσίων υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα

Το υπουργείο Οικονομικών είναι εκείνο που θα αποφασίσει για τον χρόνο έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας που είχαν στον ιδιωτικό τομέα οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Στον αέρα το προγραμμα για απασχόληση σε κοινωφελή εργασία


Στον «αέρα» είναι το πρόγραμμα για την απασχόληση 400.000 ανέργων στην Ελλάδα, εξαιτίας ενστάσεων που προβάλει η Ευρωπαϊκή Ενωση

Προγράμματα κοινωνικού τουρισμού για 100.000 δικαιούχους

Από την 1η Σεπτεμβρίου ξεκινούν και πάλι τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ και αναμένεται να καλύψουν έως και 100.000 δικαιούχους.

Παρέμβαση από το Συνήγορο του Πολίτη για την απασχόληση των συνταξιούχων


Ζητά αναδρομικότητα για διάταξη που διορθώνει την άνιση μεταχείριση των πρόωρα συνταξιοδοτηθέντων δημοσίων υπαλλήλων

Την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη προκάλεσε αναφορά πολύτεκνης συνταξιούχου του Δημοσίου, σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει από την εφαρμογή των περιορισμών οι οποίοι προβλέπονται για την απασχόληση των συνταξιούχων.

Εγγραφο - φωτιά για απολύσεις στους δήμους



Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τις απολύσεις στο Δημόσιο. Το υπουργείο Εσωτερικών ζητά από τους δήμους να αποστείλουν επειγόντως αναλυτικές καταστάσεις με τους οργανισμούς που εποπτεύουν και το προσωπικό που απασχολούν. Θα είναι η δεξαμενή από την οποία θα προκύψουν οι διαθεσιμότητες και οι απομακρύνσεις.

Εγγραφο - φωτιά για απολύσεις στους δήμους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΑΕΔ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ και ΠΡΟΝΟΙΑΣ



ΟΑΕΔ




ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                       Αθήνα, 23-5-2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Τα πάνω κάτω θα φέρει ο νέος  Διοικητής του ΟΑΕΔ Θεόδωρος Αμπατζόγλου στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των προγραμμάτων του Οργανισμού με στόχο την ουσιαστική καταπολέμηση της ανεργίας.