oaednews

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Και άνεργοι και χωρίς επίδομα

Εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι άνεργοι στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι δεν έχουν κανένα έσοδο για να ζήσουν, καθώς από τα 972.000 άτομα που είναι εγγεγραμμένα στον ΟΑΕΔ, μόνο τα 214.000 λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας.

Οι 19 κλάδοι της βιομηχανίας με τις περισσότερες απολύσεις

Ταχύτερα από ότι σε οποιοδήποτε άλλο βασικό κλάδο της ελληνικής οικονομίας μειώθηκαν οι θέσεις εργασίας στον μεταποιητικό βιομηχανικό κλάδο. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η απώλεια θέσεων εργασίας στον μεταποιητικό τομέα της οικονομίας κατά το τρίτο τρίμηνο του 2012, σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2011, ανήλθε σε 14,8%, έναντι 8,3% στο σύνολο της οικονομίας.

Τo ΣΔΟΕ μπορούσε να σώσει τους μισθούς (ένα παράδειγμα απορρύθμισης του Δημόσιου Τομέα.)


Με περισσότερους ελεγκτές θα εξασφαλίζονταν άνω των 170 εκατ. ετησίως
 Είναι απαράδεκτο εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι να χάνουν τόσα λεφτά από τον μισθό τους για να βρεθούν χρήματα που εμείς θα βγάζαμε από τους φοροφυγάδες μέσα σε λίγες ημέρες αν είχαμε 10-20  περισσότερους ελεγκτές».

Λαχανόκηπος για άπορους και άνεργους...

Ένας λαχανόκηπος, συνολικής έκτασης επτά στρεμμάτων, στον οποίο θα μπορούν να καλλιεργούν οπωροκηπευτικά για ιδία κατανάλωση άποροι, άνεργοι και άστεγοι πολίτες, θα πάρει "σάρκα και οστά" στα Ιαματικά Λουτρά Θέρμης, με την υποστήριξη του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ανακοίνωση των υπαλλήλων ΚΠΑ2 Περιστερίου για τον Πέτρο Καπετανόπουλο

Με αφορμή την δικαστική περιπέτεια του συναδέλφου μας Πέτρου Καπετανόπουλου, θέλουμε να δηλώσουμε την συμπαράσταση μας στον συνάδελφο και στον άνθρωπο Καπετάνοπουλο.

Μία φανταστική(;) υπόθεση


Αυτή η ιστορία μας αφορά όλους. Γιατί όλοι κάποια στιγμή μπορεί να πάρουμε μια παράτολμη απόφαση να κατέβουμε κάτω στο δρόμο να δούμε τι συμβαίνει

Της Κατερίνας Δέδε

Ας υποθέσουμε ότι ένα βράδυ του Ιουλίου βρίσκεστε στο σπίτι σας και χαζεύετε τηλεόραση αραχτός σε έναν καναπέ με την αρμόζουσα αμφίεση (βερμούδα, σαγιονάρα και προαιρετικά μακό μπλουζάκι) και ξαφνικά ακούτε φωνές κάτω στο δρόμο. Τι κάνετε; Η μία επιλογή είναι να δυναμώσετε την τηλεόραση για να κάνετε ότι δεν ακούτε. Εσείς έτσι κι αλλιώς εσείς δεν κινδυνεύετε. Η γυναίκα σας είναι πλάι σας και το παιδί κοιμάται ήσυχο στο διπλανό δωμάτιο. Υπάρχει όμως και μια δεύτερη επιλογή –παράτολμη. Να κατέβετε όπως είστε στο δρόμο για να δείτε αν κάποιος κινδυνεύει και χρειάζεται βοήθεια. Τι συνέπειες μπορεί να έχει μία τέτοια κίνηση; Πολλές, θα  πείτε.

Προσωρινή διαταγή «παγώνει» τη διαθεσιμότητα για 17 δημοτικούς υπαλλήλους

Προσωρινή διαταγή προκειμένου να μην μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας 17 εργαζόμενοι του δήμου Κοζάνης εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Κοζάνης. 

Ανεργία και αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό


Τι δείχνουν τα αποτελέσματα έρευνας της Adecco

Ο όμιλος Adecco, παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη στην Ελλάδα μέσω του ερευνητικού εργαλείου Digipoll της Wizzard – From Wisdom to Magic, Holistic Marketing Solutions, η οποία αποτυπώνει στοιχεία γύρω από την ανεργία αλλά και την αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό.