oaednews

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Ολοκληρώθηκε η διαβούλευση για για τον Ανασχεδιασμό των Ενεργητικών Πολιτικών Απασχόλησης

 

        http://www.opengov.gr/minlab/?p=3677


Εκσυγχρονισμός του ΟΑΕΔ-Επανασχεδιασμός Επιχειρησιακού Μοντέλου

Υφιστάμενη κατάσταση-πρόσφατες εξελίξεις
Μέσω του Προγράμματος «Επανασχεδιασμός Επιχειρησιακού Μοντέλου του ΟΑΕΔ» υλοποιούνται ενέργειες που οδηγούν:
 στην ενίσχυση των μηχανισμών και εργαλείων υποστήριξης και διευκόλυνσης της πρόσβασης αναζητούντων εργασία στην αγορά εργασίας,
 στη στόχευση υπηρεσιών και ενεργητικών προγραμμάτων απασχόλησης και του Οργανισμού ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες και συνθήκες της αγοράς εργασίας,

ΠΑΜΕ για δημοσίους Υπαλλήλους

«ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Η κυβέρνηση εντείνει την επίθεση στους δημοσίους υπαλλήλους
Την ένταση της επίθεσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στους δημοσίους υπαλλήλους αποδεικνύει η τροπολογία που ψήφισε στη Βουλή, προωθώντας τη διαδικασία της ηλεκτρονικής «αξιολόγησης», επισημαίνει σε ανακοίνωση της η «Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση» (ο συνδυασμός των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στο Δημόσιο).
Με την τροπολογία αυτή, σημειώνει η ΔΑΣ, ενισχύει «το αντιλαϊκό νομοθετικό οπλοστάσιο που διέπει την αντιδραστική "αξιολόγηση" στο Δημόσιο.

Ποιοι άνεργοι θα έχουν «δώρο» τις εισφορές αν βρουν δουλειά

Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη παροχή, που λειτουργεί και ως κίνητρο για πρόσληψη τέτοιας κατηγορίας ανέργων, ισχύει ακόμα και για διαζευγμένους συζύγους που εισπράττουν σύνταξη θανάτου, σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο «νόμος Κατρούγκαλου» (ν.4387/2018).

24ωρη απεργία στο δημόσιο στις 30 Μαΐου προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ

Ειδικότερα σε ανακοίνωση της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει:
«Οι αντιπροσωπευτικοί φορείς της κοινωνίας των πολιτών που συγκροτούν την Κοινωνική Συμμαχία:
ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΔΣΑ, ΤΕΕ, ΟΕΕ, ΠΙΣ, ΠΦΣ, ΑΓΣΣΕ
αντιδρώντας στις ασκούμενες πολιτικές, από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αποφάσισαν να ορίσουν την 30η Μαΐου ως Ημέρα Πανεθνικής Δράσης ενάντια στη λιτότητα, την ανεργία, την υπερφορολόγηση. Τη συγκεκριμένη ημέρα θα πραγματοποιηθεί 24ωρη Γενική Απεργία και σειρά άλλων δράσεων με κεντρικό σύνθημα:
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΤΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!!!