oaednews

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Οι εργοδοτικές εισφορές δυο εργαζομένων να καλύπτουν το μισθό ενός νεοπροσληφθέντος

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ (πρόεδρος ΕΕΔΕ)

 ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ μιας νέας θέσης εργασίας για κάθε δύο ή τρεις υφιστάμενες, μέσω της κατάργησης των εργοδοτικών εισφορών για όσες επιχειρήσεις το επιθυμούν, προτείνει η Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων, ώστε να δοθεί καίριο πλήγμα στην ανεργία.

Aλέν Τουρέν «Να βάλουμε τέρμα στην κυριαρχία της οικονομίας»

Συνέντευξη στον Τάσο Τσακίρογλου
 «Σήμερα ζούμε μια ευθεία σύγκρουση ανάμεσα στην οικονομία και στις πολιτιστικές αξίες», τονίζει στην «Εφ.Συν.» ο διαπρεπής Γάλλος κοινωνιολόγος, προσθέτοντας ότι απαιτείται αναδιανομή του εθνικού προϊόντος υπέρ της Εργασίας.

Προκήρυξη για 200 μόνιμους εφοριακούς τον Μάρτιο 2013

Μέσα στο Μάρτιο θα εκδοθεί η προκήρυξη για τους 200 μόνιμους εφοριακούς - ελεγκτές από το υπουργείο Οικονομικών .Οι 200 μόνιμοι εφοριακοί θα στελεχώσουν το σώμα ελεγκτών βεβαίωσης και αναγκαστικής είσπραξης των εσόδων του κράτους στο υπουργείο Οικονομικών.

Αυτή την φορά η τρόικα θέλει κρέας

Το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης για την ένταξη 12.700 υπαλλήλων σε καθεστώς διαθεσιμότητας έως τον Ιούνιο. Από αυτούς, 8.800 θα ενταχθούν άμεσα, μετά και τα τελεσίγραφα των δανειστών.

Πολυεθνικές: “Ρίξτε τους μισθούς στα 300 ευρώ για να επενδύσουμε”

Στο στόχαστρο όχι μόνο των Βρυξελλών αλλά και των πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα φαίνεται ότι μπαίνει το κατώτατο ημερομίσθιο στην Ελλάδα,

Δραματική έκκληση ψυχιάτρων: Μην απολύετε κόσμο - Θα αυξηθούν οι αυτοκτονίες!

Μην απολύετε εργαζόμενους για να μην έχουμε αύξηση των αυτοκτονιών, διαμηνύουν Έλληνες ειδικοί σε μια περίοδο κρίσης όπου οι αυτόχειρες, αλλά και όσοι έχουν κατάθλιψη, αυξάνονται ημέρα με την ημέρα από τα δυσβάσταχτα οικονομικά προβλήματα.