oaednews

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Επιτροπή ΠΑΜΕ στο Υπουργείο Εργασιας

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ-ΟΑΕΔ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ – ΑΘΗΝΑ 10 π.μΟΜΟΝΟΙΑ
Συνάδελφε, συναδέλφισσα
Καμία εμπιστοσύνη στα παραμύθια κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι τα χειρότερα βρίσκονται πίσω μας. Η οικονομία μπορεί να βγει από την κρίση, αλλά οι μόνοι ωφελημένοι θα είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες, οι μεγαλέμποροι. Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουμε να ζούμε με τους άθλιους μισθούς της εποχής της κρίσης, με τα χρέη στις τράπεζες να στέκονται σαν λαιμητόμος πάνω από τα κεφάλια μας, με την λεγόμενη «Δημόσια» εκπαίδευση και υγεία να έχει καταντήσει ένα ανέκδοτο. Με ή χωρίς «μνημόνια», με ή χωρίς «ανάπτυξη», νέα αντεργατικά μέτρα θα παίρνονται κάθε λίγο, αν δεν ορθώσουμε αποτελεσματικά εμπόδια με τον αγώνα μας.
Στον χώρο της κρατικής διοίκησης το κεφάλαιο απαιτεί σήμερα από τις κυβερνήσεις του: α) Μείωση των κονδυλίων για λαϊκές ανάγκες ΚΑΙ διοχέτευση τους σε επιχορηγήσεις υπέρ των επιχειρηματιών, β) Ιδιωτικοποίηση κρατικών λειτουργιών και υπηρεσιών και γ) Δημιουργία μιας κρατικής υπαλληλίας πιο υπάκουης, που με τον συνεχή φόβο της απόλυσης θα εκτελεί πειθήνια τις εντολές της πολιτικής ηγεσίας, με διαφορετικές και πιο ελαστικές σχέσεις εργασίας, περιπλανώμενη από την μια υπηρεσία στην άλλη.

Στους χώρους του Υπουργείου Εργασίας, των Ασφαλιστικών Ταμείων και του ΟΑΕΔ μετράμε ήδη εκατοντάδεςδιαθεσιμότητες. Ψηφίστηκαν ή προαναγγέλλονται ακόμα περισσότερες: 150 υπάλληλοι του ΙΚΑ (ΠΕ-ΤΕ Τεχνικοί, ΔΕ διοικητικοί) που «θα» μετακινηθούν στοΠΕΔΥ, 240 υπάλληλοι του ΟΠΑΔ προς το ΙΚΑ, 130 υπάλληλοι του ΟΑΕΔ προς τις Περιφέρειες. Την ίδια ώρα οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στις Ομοσπονδίες σφυρίζουν αδιάφορα. Διοχετεύουν χωρίς ντροπή τις «δεσμεύσεις» της πολιτικής ηγεσίας ότι κανένας δεν θα απολυθεί, ότι τα νέα οργανογράμματα διατηρούν όλες τις υπάρχουσες θέσεις, ότι η διαθεσιμότητα του ενός μήνα γίνεται για να ξεγελάσουμε τους «κουτόφραγκους» της τρόϊκα.

Ανακοίνωση - Υπενθύμιση

Π.Ε.Υ ΟΑΕΔ
www.peyoaed.gr
Παρασκευή, 04 /04/2014
Α.Π.144
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Συνάδελφοι,
Σας υπενθυμίζουμε ότι την ΤΡΙΤΗ 08/04/2014 και ώρα 11:00 θα συγκλιθεί η ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ μας στην αίθουσα συνεδριάσεων της Διοίκησης – Εθνικής Αντίστασης 8, Τράχωνες, με θέματα:

Φωτογραφίες από τον Αποκριάτικο Χορό της Π.Ε.Υ ΟΑΕΔ στο Caravel

Π.Ε.Υ ΟΑΕΔ
www.peyoaed.gr
ΑΘΗΝΑ, 04/04/2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,
Σας ενημερώνουμε ότι οι φωτογραφίες από τον Αποκριάτικο Χορό της Π.Ε.Υ ΟΑΕΔ βρίσκονται στον παρακάτω σύνδεσμο: