oaednews

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Για τις απολύσεις στο Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ.

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στις 31.5.21 κοινοποιήθηκαν σε επτά εργαζόμενους του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού, οι καταγγελίες των συμβάσεων εργασίας τους από τον διορισμένο από την υπουργό πολιτισμού εκκαθαριστή.

Με αυτή την απόφαση υλοποιούνται οι πρώτες απολύσεις εργαζομένων από την κυβέρνηση της ΝΔ σε φορέα του δημοσίου κι έρχεται σε συνέχεια προηγούμενων αποφάσεων, που έθεταν τους ίδιους εφτά εργαζόμενους στο ιδιότυπο καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας χωρίς κανένα μισθολογικό ή ασφαλιστικό δικαίωμα.

ΑΣΕΠ: Προκήρυξη για προσλήψεις 77 ατόμων στο Κτηματολόγιο

 Αναρτήθηκε στον ιστότοπο του ΑΣΕΠ η υπ’ αριθ. πρωτ. 2124671/23-06-2021 Προκήρυξη Α 2021 του Ν.Π.Δ.Δ. “Ελληνικό Κτηματολόγιο” για την πρόσληψη, εβδομήντα επτά (77) ατόμων των κατηγοριών Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου διάρκειας τριών (3) ετών.

Η αίτηση συμμετοχής υποβάλλεται, σύμφωνα με τα ειδικώς οριζόμενα σε αυτή, στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: kta2021@ktimatologio.gr
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής λήγει την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021.

Το ΣτΕ εξέθεσε την Κυβέρνηση – Ακύρωσε τον διορισμό του Προέδρου της ΟΚΕ – Ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

 Ανεπανάληπτο φιάσκο για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη 

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, με τη με αριθμό 990/2021 απόφασή του, δικαίωσε πλήρως τις θέσεις και τα επιχειρήματα της ΓΣΕΕ και ακύρωσε την Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, αναφορικά με τον ορισμό του Ι. Πάιδα, ως Προέδρου της ΟΚΕ. Το ΣτΕ, έκανε δεκτή την αίτηση ακύρωσης της ΓΣΕΕ και ακύρωσε, ως μηνόμιμη, την προσβαλλόμενη Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, ανατρέποντας και όλη την προηγηθείσα διαδικασία ενώπιον της Ολομέλειας της ΟΚΕ για την υπόδειξη του Προέδρου της, κατά την οποία, με πρωτοφανή  τρόπο,  υπονομεύθηκε και παραβιάστηκε κατάφωρα το δικαίωμα της εργατικής ομάδας (όπου η ΓΣΕΕ διαθέτει την πλειοψηφία), η οποία είχε σειρά να υποδείξει τον υποψήφιο Πρόεδρο.

ΑΡΜΑ – Ν. Καστοριάς: Τοποθετήσεις – μετακινήσεις Υπαλλήλων με «σημείωμα» από Βουλευτή της Ν.Δ(!!).

 Νοσοκομείο Καστοριάς: Παράνομες τοποθετήσεις – μετακινήσεις Υπαλλήλων με «σημείωμα» από το Βουλευτή της Ν.Δ(!!). Το Επιτελικό Κράτος των «Κουμπάρων» δίνει ρέστα…

Δεν υπάρχει μέρα που να μην διαπρέπουν στα ρουσφέτια  οι «Άριστοι» Διοικητές που έχει τοποθετήσει το Επιτελικό –Κομματικό Κράτος της Ν.Δ. Ένας λόγος παραπάνω, όταν οι Διοικητές έχουν και σχέσεις οικογενειακές με τους Τοπικούς Βουλευτές και οφείλουν σε αυτούς και το Διορισμό τους.

Τη Δευτέρα ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας για 5.000 ανέργους 30 ετών και άνω, με έμφαση στις γυναίκες, σε 6 περιφέρειες

Τη Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2021 και ώρα 13:00, ξεκινούν οι αιτήσεις επιχειρήσεων για το νέο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω στις Περιφέρειες σε μετάβαση (MΕΤ), με έμφαση στις γυναίκες» και συγκεκριμένα στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου, Βόρειου Αιγαίου και Κρήτης.


Το 12μηνης διάρκειας πρόγραμμα απευθύνεται σε επιχειρήσεις και τα ποσά της επιχορήγησης μισθού και ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη ανέργων σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης έχουν ως εξής: