oaednews

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Στα όρια αντοχής οι πολίτες - Οι 3 λέξεις που τους εκφράζουν

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της έρευνας στο ερώτημα: «Σκεπτόμενος συνολικά την σημερινή κατάσταση στην χώρα ποια κατά τη γνώμη σας θα πρέπει να είναι η στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα από εδώ και στο εξής;». Το 80,4% των ερωτηθέντων απάντησε ότι:

Τwitter

Μπορείτε να μας ακολουθείτε και στο Twitter  με το όνομα  @BLOGGIATONOAED

 

Πρόσεξε κανείς ότι στην Αττική Οδό, υπάρχει η έξοδος "Εθελουσία;"

Την ανακάλυψαν οι εργαζόμενοι μετά τη μείωση των εσόδων



Την πρόθεση της εταιρίας «Αττική Οδός Α.Ε.» να προχωρήσει σε απολύσεις καταγγέλλει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα Ριζοσπάστης, η εταιρία επιχειρεί μαζικές απολύσεις, επικαλούμενη τη μείωση των εσόδων.

Καταχρηστική η υποχρεωτική εκ περιτροπής απασχόληση



Τον δρόμο των διεκδικήσεων και της καταβολής χιλιάδων ευρώ σε εργαζομένους δείχνει απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε καταχρηστική την επιβολή εργασίας μιας ημέρας ανά εβδομάδα μέσω της υποχρεωτικής εκ περιτροπής απασχόλησης.

Ικέτες, 2012 - Ταινία μικρού μήκους- Εξαιρετική προσπάθεια


Πρόγραμμα ΝΕΕ 2009- Λάθος Δημοσίευση

Είναι προφανές ότι δεν πρόκειται για νέο πρόγραμμα μιας και σήμερα με χαρτί στις υπηρεσίες διευκρινίστηκε ότι όλα τα δημοσιεύματα αφορούσαν την ένταξη του εν λόγω προγράμματος στο ΕΣΠΑ.

ΟΑΕΔ: Η έκρηξη της ανεργίας οφείλεται στην κρίση μόνο κατά το 1/3

Στις ανεπάρκειες της χώρας θα πρέπει να αναζητηθούν οι μεγαλύτερες ευθύνες για την έκρηξη της ανεργίας στην Ελλάδα, και μόνο κατά το 1/3 στη διεθνή κρίση, εκτίμησε ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας κατά την τοποθέτησή του στην εκδήλωση «Κτίζοντας μια νέα Ελλάδα», που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Εφαρμογή της διαθεσιμότητας μέσω των καταλόγων της απογραφής

Στην εφαρμογή της διαθεσιμότητας απο τους καταλόγους της απογραφής , προχωρά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μετά την άρνηση ορισμένων διευθύνσεων προσωπικού (υπολογίζονται σε 30 με 40 δήμους) να αποστείλουν τα απαραίτητα στοιχεία των υπαλλήλων που εντάσσονται στο καθεστώς της διαθεσιμότητας κι ενώ είχε εκπνεύσει η προθεσμία που είχε τεθεί από το υπουργείο.

Κατατέθηκε το ν/σ για κατάργηση -συγχώνευση φορέων του Δημοσίου -




Στη Βουλή κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης, έπειτα από μακρά περίοδο διαβούλευσης, το σχέδιο νόμου για την «κατάργηση και συγχώνευση νομικών προσώπων του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα - Σύσταση Γενικής Γραμματείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις», που αποτελεί τη γνωστή εξαγγελία της κυβέρνησης.