oaednews

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Πώς θα δείτε ποιοι παρακολουθούν τον ΑΦΜ σας

Κάθε πολίτης μπορεί να μπει από τον υπολογιστή του στο taxis και να ενημερωθεί σχετικά με το ποιος αναζητά τον ΑΦΜ του, αλλά και να μάθει σε ποιον αντιστοιχεί ένας ΑΦΜ. 

Η αναζήτηση γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της υπηρεσίας: "Βασικά στοιχεία μητρώου για νομικά πρόσωπα, νομικές οντότητες, και φυσικά πρόσωπα με εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα".

Στόχος της υπηρεσίας είναι η λειτουργία μιας αξιόπιστης κεντρικής βάσης πληροφόρησης και απάντησης ερωτημάτων για τα στοιχεία νομικών προσώπων και επιτηδευματιών φυσικών προσώπων, βάσει των πιστοποιημένων στοιχείων του Φορολογικού Μητρώου.

Και στην Ολλανδία έκαναν πειράματα σε ανθρώπους

Mετά τον σάλο που προκλήθηκε από την είδηση ότι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες έκαναν πειράματα με καυσαέρια σε ανθρώπους, νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά για την  Ολλανδία.
"Οι Ολλανδοί πραγματοποιούν δοκιμές για χρόνια σε ανθρώπους και ζώα για να μελετήσουν τις επιπτώσεις των καυσαερίων ντίζελ", ανέφεραν με κυνισμό επιστήμονες στα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης.

BBC: Οι άντρες θα δουν τους μισθούς τους να μειώνονται

Η διαφορά στη μισθοδοσία ανδρών και γυναικών, ακόμη και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, είναι κάτι γνωστό. Συνήθως, δεν αναλαμβάνεται καμιά πρωτοβουλία εκ μέρους τής όποιας επιχείρησης για μείωση του χάσματος. Εκτός κι αν τα φώτα της δημοσιότητας στραφούν στο πρόβλημα. Και το κοινωνικό περιβάλλον είναι ολίγον «ευαίσθητο» σε τέτοια θέματα.