oaednews

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Πώς θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ μετά την αναστολή της λειτουργίας υποκαταστημάτων

Σε δραστική μείωση των υποκαταστημάτων του μέσω της συνένωσης λειτουργικών μονάδων προχωρά το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ). Σύμφωνα με τη Διοίκηση του Ιδρύματος, η εξέλιξη αυτή κατέστη αναγκαία εξαιτίας της μείωσης του προσωπικού κατά 40% τα τελευταία 3 χρόνια και της αύξησης του όγκου εργασιών λόγω πολλαπλασιασμού των αιτήσεων συνταξιοδότησης, της ένταξη στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του συνόλου των ασφαλιστικών ταμείων κύριας σύνταξης των μισθωτών.

Πόσο έχει πέσει το κόστος εργασίας στην Ελλάδα από το 2008

Το κόστος εργασίας ανά ώρα στην Ελλάδα σημείωσε πτώση 11,2% το διάστημα 2008-2012, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Κατέρρευσε το κόστος εργασίας στην χώρα αλλά επενδύσεις δεν ήρθαν

Πληρώνουμε άλλη μια ιδεοληψία -για την ακρίβεια την συνολική ιδεολογική βλακεία  των νεοφιλελέδων- που δήλωναν δημόσια ότι το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας θα λυθεί με πτώση των μισθών η οποία θα οδηγήσει σε πτώση  του κόστους παραγωγής και σε επενδύσεις.

Το Βέλγιο κατηγορεί τη Γερμανία για αθέμιτο ανταγωνισμό στους μισθούς

Προσφυγή στην Κομισιόν για τα 3-4 ευρώ την ώρα που πληρώνουν ορισμένες γερμανικές εταιρείες
Η βελγική κυβέρνηση προσέφυγε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταγγέλλοντας τα πολύ χαμηλά ημερομίσθια που προσφέρουν ορισμένες γερμανικές εταιρείες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC. Στην επιστολή που απέστειλε η βελγική κυβέρνηση, υποστηρίζει ότι το καθεστώς των «mini jobs» που ισχύει στη Γερμανία υπονομεύει τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς περί ανταγωνιστικότητας.