oaednews

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Αυξάνει τους μισθούς στο δημόσιο η Τσεχία

Μισθολογικές αυξήσεις της τάξης του 3% θα λάβουν οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Τσεχία από την 1η Νοεμβρίου, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση της χώρας με τα συνδικάτα, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Προσλήψεις εποχικών

Στην πρόσληψη 7.030 εποχικών θα προχωρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε προσωπικό των δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών.
Το ΣτΕ άναψε το «πράσινο φως» για την υλοποίηση των διαγωνισμών, παρά την αναστολή των προσλήψεων κατά την προεκλογική περίοδο.
Υπενθυμίζεται ότι οι ανάγκες των δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών καλύπτονται μόνο με την πρόσληψη συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, οι οποίοι αμείβονται από πιστώσεις προερχόμενες κατά κύριο λόγο από κοινοτικούς πόρους, με μικρή εθνική συμμετοχή. Η αναστολή της πρόσληψής τους θα είχε ως αποτέλεσμα και την αναστολή λειτουργίας των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών με άμεσο αρνητικό αντίκτυπο στις τοπικές κοινωνίες.

Εκλογές 2015: Εκλογική άδεια και για τους ετεροδημότες με πεντάμηνα του ΟΑΕΔ

Οδηγίες για την εκλογική άδεια στους εργαζόμενους με τα προγράμματα Κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ και την απουσία των ωφελουμένων για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου κοινοποιεί με έγγραφο της η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων.
Σύμφωνα με το έγγραφο γίνεται γνωστό ότι στο πλαίσιο της υλοποίησης του Προγράμματος περί Κοινωφελούς εργασίας ΟΑΕΔ και σε όσον αφορά στην απουσία των ωφελουμένων του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, ο αναγκαίος χρόνος για την μετάβαση των ωφελουμένων στον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος λογίζεται ως χρόνος διανυθείς εντός του προγράμματος και ως εκ τούτου η αναλογούσα δαπάνη αποτελεί επιλέξιμη δαπάνη καλυπτόμενη από τους πόρους του προγράμματος.
Έτσι εάν εργαζόμενοι ετεροδημότες που ο τόπος που ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα πληρεί τις προϋποθέσεις για την εκλογική άδεια θα πρέπει να τους χορηγηθεί άδεια άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος κανονικά. Τι ισχύει για την εκλογική άδεια

Εκδήλωση γευσιγνωσίας

’ΦΛΩΡΙΝΑ- ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ & ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ’’, σε συνεργασία με τη Σχολή Μαγείρων του ΟΑΕΔ Φλώρινας -

Στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλλει το Επιμελητήριό μας για τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, την ανάδειξη του νομού μας ως αγραοτουριστικό & γαστρονομικό προορισμό, συμμετέχει στην 31η Εμπορο- Βιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα Κοίλα Κοζάνης στις 16- 21 Σεπτεμβρίου 2015.

Η Δέσποινα Κουτσούμπα μιλά για τον ΟΑΕΔ από το 44:40 και μετά

Δέσποινα Κουτσούμπα: " βγήκαν μπροστά δημιουργικές δυνάμεις, αν και είχαμε την εργοδοσία απέναντι μας. Δεν πατάμε στον ατομικό συνδικαλισμό, που κοιτάει ο καθένας το συμφέρον του"
" Είναι πολύ σημαντικό, Η άμυνα σου και η επίθεσή σου Ως συνδικαλιστικό κίνημα   να αφορά το σύνολο της κοινωνίας"
 Όταν δηλαδή προσπαθεί ο άλλος να καταστρέψει τον ΟΑΕΔ"
"Οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ με το Σύλλογο Εργαζομένων μπροστά αντιστέκονται όχι για να κρατήσουν τη θέση τους αλλά εν ονόματι των ανέργων Όταν δηλαδή δημιουργικές δυνάμεις βγαίνουν μπροστά..."

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η αντιμετώπιση της ανεργίας

Από τη Διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη 
Στο συνοπτικό εκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, η αντιμετώπιση της ανεργίας αποτελεί μία από τις 5+10 προτεραιότητες της κρατικής παρέμβασης σε περίπτωση εκλογικής νίκης του κόμματος.
Ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης και τη δημοσίευση του «Σχεδίου Δράσης του ΣΥΡΙΖΑ για την καταπολέμηση της ανεργίας» εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης του προηγούμενου Ιανουαρίου, η πρόκληση της μαζικής ανεργίας παραμένει, αλλά η συγκυρία έχει αλλάξει ενώ η εμπειρία της πρώτης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ μας έχει κάνει διαυγέστερους ως προς όλα τα επίδικα. Καλούμαστε λοιπόν να ξανασκεφτούμε τις κατευθύνσεις και τις προτεραιότητές μας ως κόμματος στο συγκεκριμένο πεδίο πολιτικής. Το παρόν άρθρο αποσκοπεί στο να ανοίξει τη συζήτηση.
Το πολιτικό στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι και σήμερα, όπως και ένα χρόνο πριν, η γρήγορη αποκλιμάκωση της ανεργίας και η δραστική μείωση του ποσοστού της μακροχρόνιας ανεργίας με παράλληλη αύξηση της απασχόλησης, καθώς και η δρομολόγηση ενός αναπτυξιακού μοντέλου συμβατού με την αναβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων και του εισοδήματος των εργαζόμενων τάξεων.