oaednews

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

25η Μαρτίου

Η φωτογραφία είναι από το σημερινό εορτασμό στην αίθουσα εκδηλώσεων της Διοίκησης του ΟΑΕΔ. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η συνάδελφος  Γκουντουβά Γεωργία,   ενώ όπως πάντα τη μουσική-καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Θάνος Μανουσόπουλος. Στην τεχνική επιμέλεια ο συνάδελφος   Παϊδούσης Γιάννης. Σας παραθέτουμε την ομιλία της συναδέλφου κ. Γκουντουβά: 
ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η Μαρτίου

Αξιότιμη κ. Διοικήτρια
Αξιότιμοι  κ. Αντιπρόεδροι
Αξιότιμοι κύριοι  Προϊστάμενοι των  Γενικών Διευθύνσεων ,των Διευθύνσεων και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής και Νήσων του Οργανισμού
Αξιότιμα Στελέχη του Οργανισμού

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ -ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

μια δύσκολη θητεία, γεμάτη προκλήσεις και αγώνες τελείωσε. Δεν τελείωσαν, όμως, ούτε οι προκλήσεις, ούτε οι αγώνες. Και δεν τελείωσε και η διάθεσή μας να συνεχίσουμε να οραματιζόμαστε και να παλεύουμε για έναν καλύτερο ΟΑΕΔ, για μια καλύτερη δημόσια διοίκηση, για μια καλύτερη κοινωνία.

Η κοινωνική επιδείνωση, η ιστορικά υψηλή ανεργία, η ακραία φτώχεια δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού! Οφείλουμε να δώσουμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας! Οφείλουμε να προσπαθήσουμε και να απαλλαγούμε από κάθε υστερόβουλη συμπεριφορά, από κάθε υποκριτική ρητορική, από κάθε θεωρητική συνδικαλιστική δράση! Οφείλουμε να αγωνιστούμε!

Για εμάς, ο Αγώνας δίνεται στην πράξη, απαλλαγμένος από κομματικές ή κυβερνητικές λογικές.

Εμείς, πιστεύουμε ακράδαντα στην ανεξαρτησία του συνδικαλιστικού κινήματος από κάθε μορφής εξαρτήσεις, κομματικές, κυβερνητικές κ.ά. Τα συνδικάτα δεν είναι για να υπηρετούν κόμματα, κυβερνήσεις, διοικήσεις, επιλεγμένες ομάδες εργαζομένων ή ατομικές επιδιώξεις.

έτοιμο το ΠΔ για αναγωριςη Προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα

Tην ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες της να υπογραφεί το Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπεται από τον πρόσφατο νόμο του ΥΠΕΣΔΑ (νόμος 4369/2015), που αναφέρεται στη σύσταση του Εθνικού Μητρώου Επιτελικών Στελεχών για την αναγνώριση προϋπηρεσίας  των δημοσίων υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα.
Συγκεκριμένα, στο άρθρο 98, που αναφέρεται στην βαθμολογική ένταξη, ορίζεται ότι «προϋπηρεσία σε συναφές αντικείμενο έως επτά (7) έτη που έχει διανυθεί πριν από το διορισμό, εκτός του δημόσιου τομέα, λαμβάνεται υπόψη εφόσον αποδεικνύεται. Οι όροι και οι προϋποθέσεις αναγνώρισης της ως άνω προϋπηρεσίας, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια καθορίζονται με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης»