oaednews

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Συνεχίζεται η κατάληψη στις Επαγγελματικές Σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ

Συνεχίζεται η κατάληψη στις Επαγγελματικές Σχολές μαθητείας... του ΟΑΕΔ που έχει ξεκινήσει εδώ και είκοσι ήμερες.

Κατάληψη ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Μυτιλήνης: κραυγή αγωνίας από τους μαθητές


Στη σημερινή κοινωνία που εκμεταλλεύεται με τον πιο απάνθρωπο τρόπο την νεολαία της ρίχνουμε μια γερή γροθιά στον τρόπο και στα συμφέροντα κάποιων που μας θέλουν σαν τα πιόνια τα οποία κινούν αυτοί.

Αντικείμενο συζήτησης οι μειώσεις μισθών μεταξύ ILO και του Γ. Κουτρουμάνη

ΟΙ αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και οι μειώσεις μισθών τέθηκαν επί τάπητος χθες σε συνάντηση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Κουτρουμάνη και αντιπροσωπείας του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας που βρίσκεται στην Ελλάδα.

Ενας στους δύο νέους χωρίς δουλειά - Στην ανεργία το 25% των γυναικών


Στο 21% σκαρφάλωσε το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα το Δεκέμβριο του 2011, φέρνοντας τη χώρα στη δεύτερη θέση στην Ε.Ε. μετά την Ισπανία, βάσει των στοιχείων της Eurostat. Πρώτη όμως, κατατάσσεται στην ανεργία των νέων, καθώς ένας στους δύο πολίτες κάτω των 25 ετών είναι άνεργος, όπως και μία στις τέσσερις γυναίκες.

ΙΟΒΕ: Ύφεση 5% & ανεργία στο 20% το 2012

Υφεση 5% και ανεργία στην περιοχή του 20% προβλέπει για το 2012 το ΙΟΒΕ. 

Όπως επισήμανε ο γενικός διευθυντής του ινστιτούτου, Γιάννης Στουρνάρας, η Ελλάδα χρειάζεται την ικανοποίηση πέντε προϋποθέσεων για να αποδώσουν οι σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά την άρση της διάχυτης αβεβαιότητας, την αποκατάσταση της ρευστότητας, τη δημιουργία ενός σταθερού φορολογικού πλαισίου, την ταχεία εφαρμογή των νόμων και τη δημιουργία κλίματος κοινωνικής συναίνεσης. 

Η ανεργία της στεριάς οδηγεί τους νέους στη θάλασσα


Σε μία κρίσιμη οικονομική περίοδο, όπου η ανεργία μαστίζει κυρίως τους νέους και τα ποσοστά της ανεβαίνουν με αλματώδεις ρυθμούς, φαίνεται ότι αναβιώνει η εποχή της δεκαετίας του ’60 όταν η μαθητιώσα νεολαία στρεφόταν προς τη θάλασσα. Η Ελληνική ναυτιλία, παρά τις αντίξοες συνθήκες συνεχίζει να γνωρίζει άνθιση και να πρωταγωνιστεί.