oaednews

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Έρευνα του Κοινωνικού Πολύκεντρου για την παρενόχληση στον εργασιακό χώρο του δημοσίου τομέα

 To Κοινωνικό Πολύκεντρο διεξάγει μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα για την παρενόχληση στον εργασιακό χώρο του δημοσίου τομέα και απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής σε αυτήν σε εργαζόμενους του δημοσίου τομέα.

Είναι πολύ σημαντική η έρευνα αυτή για να δούμε τις πραγματικές διαστάσεις του ζητήματος , που για κάποιους παραμένει ανύπαρκτο και αόρατο ώστε και να είμαστε σε θέση να το αντιμετωπίσουμε.

Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση του Κοινωνικού Πολύκεντρου:

Διεθνής Αμνηστία: Κατάχρηση εξουσίας από τις ελληνικές Αρχές εν μέσω πανδημίας

 Αυθαίρετες συλλήψεις, καθολικές απαγορεύσεις, αδικαιολόγητα πρόστιμα, παράνομη και αλόγιστη χρήση βίας σε ειρηνικές διαμαρτυρίες από τις ελληνικές αρχές, με πρόσχημα την πανδημία του κορονοϊού SARS-CoV-2 καταλογίζει στη χώρα μας η νέα έρευνα της Διεθνούς Αμνηστίας.

Αυτά τα ανησυχητικά παραδείγματα κρατικής υπερβολής έλαβαν χώρα την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι επιθυμούσαν να εκφράσουν τις ανησυχίες τους για σοβαρά ζητήματα όπως η παράνομη χρήση βίας από την αστυνομία, η έμφυλη βία και τα σημαντικά προβλήματα στο δημόσιο σύστημα υγείας της Ελλάδας –το οποίο έχει πληγεί από τις πολυετείς πολιτικές λιτότητας– στον καιρό της πανδημίας. Αυτή η έκθεση επικεντρώνεται στην απάντηση των αρχών σε διάφορες από αυτές τις διαμαρτυρίες, μεταξύ Νοεμβρίου 2020 και Μαρτίου 2021.

Σοκαριστικές τακτικές εκφοβισμού