oaednews

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Η ανεργία 1ος παράγοντας των αυτοκτονιών στην Ελλάδα

Η ανεργία είναι ο πρώτος παράγοντας που ευθύνεται για την αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα και ακολουθεί η καθυστέρηση στην αποπληρωμή των δόσεων των δανείων. Τα παραπάνω στοιχεία καταγράφει για το 2013 και το 2014 το Κέντρο Πρόληψης της Αυτοκτονίας "Κλίμακα" που είναι ο εθνικός αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Διεθνή Συνεργασία για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας (International Association for Suicide Prevention - IASP). 
Παρουσιάζοντας τα στοιχεία αυτά το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα πρόληψης της αυτοκτονίας, στις 10 Σεπτεμβρίου, επισημαίνει ότι από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανακοινώθηκε πως για το 2014 αποτράπηκαν 261 περιπτώσεις πρόθεσης αυτοκτονίας.

Υπερτιμολογήσεις στο Ολυμπιακό Χωριό

Συντάκτης: 

Σύννεφα σκανδάλου πάνω από το Ολυμπιακό Χωριό αποκαλύπτει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, ο οποίος έπειτα από ενδελεχή έρευνα κατέχει πλήθος στοιχείων που αναμένει να τεκμηριωθούν για να παρουσιαστούν.
«Η τιμή μονάδος που είχε προσδιοριστεί επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας ήταν κατά 400€/τ.μ. πιο ακριβή από την αντικειμενική αξία της περιοχής» ανέφερε σχετικά ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, που όπως φαίνεται δέχεται πόλεμο γιατί ξέθαψε μια αμαρτωλή ιστορία που αφορά το Ολυμπιακό Χωριό.
Πράγματι, με απόφαση του τότε υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Π. Παναγιωτόπουλου, η χρεούμενη αξία των παραχωρημένων κατοικιών στο Ολυμπιακό Χωριό είχε καθοριστεί στα 850 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο όταν τελικά η χρεούμενη αξία δεν θα ξεπεράσει τα 500 ευρώ/τ.μ.
Μάλλον λοιπόν ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για πολιτικούς και εργολάβους και με την αίρεση ότι ισχύουν οι σχετικές καταγγελίες έχουμε μπροστά μας ανοικτό τον δρόμο προς τη Δικαιοσύνη.

Το 18% των εργοδοτών θα μειώσει το προσωπικό του σύμφωνα με τη Manpower

Υποτονικές προοπτικές προσλήψεων στην Ελλάδα για το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου του 2015 καταγράφει έρευνα της ManpowerGroup για τις Προοπτικές Απασχόλησης.
Πιο συγκεκριμένα, από τους 750 εργοδότες που συμμετείχαν στην έρευνα, το 5% αναμένει αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων, το 18% προβλέπει μείωση, το 51% εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει μεταβολή στο εργατικό δυναμικό, ενώ 26% των εργοδοτών δεν γνωρίζει εάν θα υπάρξουν αλλαγές κατά το προσεχές τρίμηνο.
Σε συνέχεια της εποχικής προσαρμογής των δεδομένων, οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης ανέρχονται σε -2%, μειωμένες κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.