oaednews

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Επιταγή εισόδου στην εκμετάλλευση τα Voucher καταγγέλλουν οι "ωφελούμενοι"

 
Επιταγή εισόδου στην εκμετάλλευση τα Voucher καταγγέλλουν οι "ωφελούμενοι" στην Πρωινή ενημέρωση του ALFA
Ανδρέας Νικολόπουλος, μαθηματικός, εργάστηκε για 5 μήνες με πρόγραμμα voucher ως σερβιτόρος σε εστιατόριο
Ζωή Πάλμου, δασκάλα χορού, εργάστηκε για 5 μήνες με πρόγραμμα voucher σε ξενοδοχείο της Αθήνας ως σερβιτόρα
Χαρά Πλιατσκίδου, είναι επισκέπτρια υγείας, εργάστηκε για 5 μήνες με πρόγραμμα voucher στη γραμματειακή υποστήριξη πολυϊατρείου #proinienimerosi

Από τη μεριά μας τονίσαμε τη λάθος κατεύθυνση των προγραμμάτων αυτών αλλά και τη σκανδαλώδη εφαρμογή τους στην  Ελληνική πραγματικότητα. Παρά την αναποτελεσματικότητα τους η Πολιτική ηγεσία επιμένει σ αυτή την κατεύθυνση. Πάρτι στις πλάτες των ανέργων...

Ανακοίνωση ΟΥ ΟΑΕΔ

"Δε θα μετατρέψουμε σε πολιτικό ρουσφέτι τα δίκαια αιτήματα μας!"

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 
Τηλ. 2109924316-2109989647
Ιστοσελίδα: www.oyoaed.gr
Αρ. Πρωτ. 132 / 24-10-2014
Προς τις Ενώσεις Μέλη μας
Προς Όλες τις Υπηρεσίες
Θέμα: «Δεν έγινε αποδεκτή η τροπολογία για την αναγνώριση προϋπηρεσίας συναδέλφων»
Σας ενημερώνουμε ότι η τροπολογία μας υποστηρίχθηκε από τα περισσότερα κόμματα, αλλά τελευταία στιγμή τα συναρμόδια υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εργασίας υπαναχώρησαν από τις δεσμεύσεις που είχαν πάρει για την αποδοχή της στο σχέδιο Νόμου.
Συγκεκριμένα την τροπολογία της Ομοσπονδίας κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριαντάφυλλος, την πρόταση της Ομοσπονδίας κατέθεσε στα πρακτικά ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, ενώ την υποστήριξαν από βήματος οι βουλευτές Αλέξης Μητρόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) και Γιώργος Κυρίτσης (ΔΗΜΑΡ). Δεν κατανοούμε το λόγο της μη αποδοχής της και ζητούμε δημόσιες εξηγήσεις για την αλλαγή στάσης την τελευταία στιγμή του Υπουργείου Εργασίας.  Ζητάμε να μάθουμε γιατί δεν έκανε δεκτό τελικά το αίτημα μας το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που ευαγγελίζεται την αξιοκρατία και την ισότητα στον Δημόσιο Τομέα!

Γάλλος υπουργός Εργασίας για ανεργία: Ας είμαστε ειλικρινείς, αποτύχαμε

«Ας είμαστε ειλικρινείς, αποτύχαμε. Αυτό είπε ο Γάλλος υπουργός Εργασίας Φρανσουά Ρεμψαμέν, για να σχολιάσει τα νέα στοιχεία ανεργίας του μηνός Σεπτεμβρίου την ώρα που η πτώση της δημοτικότητας του Προέδρου Φρανσουά Ολάντ δείχνει να μην σταματάει.
Tα νούμερα της ανεργίας έφθασαν στους 3,43 εκατ. ανέργους καθώς η κύβέρνηση, σύμφωνα με την Deutsche Welle αδυνατεί να δημιουργήσει ακόμη και μηνιαίες θέσεις εργασίας. Έπειτα από μια μικρή βελτίωση τον Αύγουστο ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε τον περασμένο μήνα κατά 19.200 ή κατά 0,6%.