oaednews

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Tα θλιβερά νούμερα της μετανάστευσης στην κρίση

 

 ..."συγχαρητήρια" σε όσους βοήθησαν..

ΠΗΓΗ: http://www.newdiaspora.com

Εκτός από σήμερα και έως την Κυριακή το oaed.gr

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΕΔ από την Παρασκευή 17.02.2017 από ώρα 18:00 έως και την Κυριακή 19.02.2017 ώρα 15:00, οι Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες δεν θα είναι προσβάσιμες από τους τελικούς χρήστες, λόγω εργασιών συντήρησης.

Πρόσκληση ενδιαφέροντος κατάθεσης προσφοράς, για μίσθωση ακινήτου μεταστέγασης του ΚΠΑ2 Αμπελοκηπων.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ενδιαφέρεται να μισθώσει ακίνητο δι’ απευθείας συμφωνίας, για τη μεταστέγαση της Υπηρεσίας του ΚΠΑ2 Αμπελοκήπων, σύμφωνα με το εδάφιο δ του άρθρου 53 και σε συνδυασμό του άρθρου 58, του Β.Δ. 266/1971, με αναζήτηση προσφορών από την Υπηρεσία και με ανάρτηση πρόσκλησης ενδιαφέροντος στο “Διαύγεια” και στην ηλεκτρονική σελίδα του Οργανισμού (portal), με τις προδιαγραφές που ορίστηκαν με την υπ’ αριθμ. 3067/71/15-12- 2015 (ΑΔΑ: 6ΣΒΛ4691Ω2-Λ6Σ) απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ήτοι:

 • Το κτίριο να έχει εμβαδό χώρων κύριας χρήσης 600 τ.μ. ± 15 τ.μ. (συμπεριλαμβανομένου του χώρου υποδοχής συναλλασσομένων) ώστε να είναι εφικτή η τοποθέτηση του γκισέ και εμβαδό αποθηκευτικού χώρου 160 τ.μ. ± 20 τ.μ.

Εγκρίθηκαν οι πιστώσεις για επιχορήγηση ΟΑΕΔ και καταβολή ΕΚΑΣ

Εγκρίθηκε η δέσμευση πίστωσης, ύψους 35 εκατ. ευρώ, για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για να καταβληθεί η προβλεπόμενη επιχορήγηση στον Οργανισμό Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για το έτος 2017, σύμφωνα με απόφαση της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου.

ΟΑΕΔ: Αλλαγές στις ενδικοφανείς προσφυγές

Την εξαίρεση κάποιων περιπτώσεων ενδικοφανών προσφυγών από την αρμοδιότητα των Επιτροπών Εκδίκασής τους αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΔ.
Συγκεκριμένα, από την αρμοδιότητα των Επιτροπών Εκδίκασης Ενδικοφανών Προσφυγών του OAΕΔ εξαιρούνται:
α) i. Οι ενδικοφανείς προσφυγές, όταν το αντικείμενο της προς εξέταση προσφυγής υπερβαίνει το ποσό των 10.000 ευρώ από δημοσιονομικές διορθώσεις ή αναζητήσεις ποσών από επιχορηγήσεις
ii. οι ενδικοφανείς προσφυγές, όταν το αντικείμενο της προς εξέταση προσφυγής για παροχές υπερβαίνει το ποσό των 10.000 ευρώ

Συνάντηση Ομοσπονδίας -Υπουργείου: Στον πάγο το ποινολόγιο

                                                                                    Αρ.  Πρωτ. 267  16 /2/2017
Θέμα: Συνάντηση Ομοσπονδίας -Υπουργείου

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου, μεταξύ της Ομοσπονδίας και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου εργασίας, η κ Αχτσιόγλου έφυγε εσπευσμένα λόγω συνάντησης με τον Πρωθυπουργό και η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την  κ. Καββαθά, Διευθύντρια του Γραφείου της Υπουργού Εργασίας.
Κατά τη συνάντηση  θέσαμε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τον Οργανισμό και από τη συζήτησή τους προέκυψαν τα εξής:
1. Σχετικά με τον κανονισμό υποχρεώσεων των ανέργων που εισηγήθηκε το ΔΣ του ΟΑΕΔ προς το Υπουργείο και τη δεδηλωμένη διαφωνία της Ομοσπονδίας,  λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι  δεν θα προχωρήσει η έκδοση  Υπουργικής Απόφασης για τον συγκεκριμένο κανονισμό και ότι το ζήτημα θα επανεξετασθεί συνολικά. Η Ομοσπονδία δηλώνει την ικανοποίησή της  από τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

ΕΛΣΤΑΤ: Φθίνουσα η πορεία του εργατικού δυναμικού της χώρας από το 2010

Φθίνουσα πορεία έχει από το 2010 το εργατικό δυναμικό της χώρας ακολουθώντας τη μείωση του πληθυσμού των ατόμων ηλικίας άνω των 15 ετών. Μάλιστα, από το συγκεκριμένο έτος και μετά, μειώνεται και ως ποσοστό του συνολικού πληθυσμού, ενώ από το 1981 έως και το 2009, το εργατικό δυναμικό αυξανόταν.
Αυτό προκύπτει από την έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ για την περίοδο 1981- 2015, από την οποία συνάγονται επίσης τα εξής:
Έως και το 2009, οι ετήσιες μεταβολές στο πλήθος των απασχολουμένων και των ανέργων κυμαίνονται σε επίπεδα κάτω των 100.000 ατόμων. Από το 2010, οι μεταβολές είναι μεγαλύτερες, με έντονη αύξηση των ανέργων και αντίστοιχη μείωση του απασχολουμένων. Η τάση αυτή κορυφώνεται το 2013, ενώ τα επόμενα δύο χρόνια, η κατάσταση στην αγορά εργασίας παρουσιάζει μικρή βελτίωση.

Αποσύρθηκε η ρύθμιση για την απασχόληση ανέργων σε αγροτικές εργασίες

Αποσύρθηκε από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου,  το άρθρο 11 για την περιστασιακή απασχόληση στη γεωργία, χωρίς να χάνουν τα δικαιώματα οι άνεργοι, σημειώνοντας ότι θα επανέλθει αργότερα.
Η κ.Αντωνοπούλου σημείωσε πως το εν λόγω άρθρο αποσύρεται ώστε να επανέλθει ως προϊόν ευρύτερης ρύθμισης για τους περιστασιακά, γεωργικά απασχολούμενους, που είναι άνεργοι. Μια ρύθμιση, που ήταν ενταγμένη στο νομοσχέδιο για το Εθνικό Μητρώο Φορτοεκφορτωτών, που έχει καταθέσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και συζητείται στην Ολομέλεια.

Μεταφορά υπόλοιπου κανονικής άδειας έτους 2016

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX. 2109924316
e-mail: omosp.ypal.oaed@gmail.com
                                                                                   Αρ.  Πρωτ. 267 16 /2/2017

Προς: Γενικό Διευθυντή Υποστήριξης κ. Στυλλιανό Κλάδη
Κοιν.: Διοικήτρια ΟΑΕΔ, κ. Μαρία Καραμεσίνη
Διευθυντή Γραφείου Διοικητή, κ. Αναστάσιο Πεχλιβανίδη
Κ. Γενικέ,
Λόγω ιδιαίτερα μεγάλου φόρτου εργασίας των υπηρεσιών μας πολλοί συνάδελφοι δεν έχουν κάνει χρήση του συνόλου της κανονικής άδειας έτους 2016.
Παρακαλούμε να εξετάσετε τη δυνατότητα τα υπόλοιπα αδείας έτους 2016 να δοθούν μέχρι και 31/12/2017  όπως προβλέπεται και από το Νόμο.