oaednews

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Εκτός κυβέρνησης η Αντωνοπούλου, Αρμόδια για τον ΟΑΕΔ

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της, με την οποία απλώς έθετε τον εαυτό της στη διάθεση του πρωθυπουργού, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, τέθηκε εκτός κυβερνήσεως, μετά το σάλο για το μηνιαίο επίδομα ενοικίου 1.000 ευρώ, που εισέπραττε επί δύο χρόνια.

ΑΤΛΑΣ: Δείτε με ένα κλικ πόσα ένσημα έχετε (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ)

Τη δυνατότητα να δουν πόσα ένσημα έχουν, δίνει στους εργαζόμενους το υπουργείο Εργασίας μέσω της εφαρμογής «Άτλας». Είναι γεγονός ότι οι υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης μπορούν να γλιτώσουν τους πολίτες από ουρές σε υπηρεσίες όπως η εφορία, το ΙΚΑ, κλπ.Το Σύστημα «ΑΤΛΑΣ» είναι το σύγχρονο ολοκληρωμένο σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης που συγκεντρώνει την Ασφαλιστική Ιστορία και την Ασφαλιστική Ικανότητα για όλους τους ασφαλισμένους της χώρας. 

Προκήρυξη ΣΟΧ 24/2018 για προσλήψεις στα ΕΛΤΑ

Ανακοίνωση για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά πέντε (5) ατόμων [δύο (2) ΔΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ και τριών (3) ΔΕ Διανομέων, πλήρους απασχόλησης] χρονικής διάρκειας οκτώ (8) μηνών, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των Υπηρεσιακών Λειτουργιών των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) Α.Ε.του Νομού 'Έβρου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δικτύου Λιανικής Μακεδονίας-Θράκης που εδρεύει στο Νομό Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, τόπο απασχόλησης, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα2 ΔΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ

Στο opeka.gr οι αιτήσεις για τα νέα προνοιακά επιδόματα

Το νέο νομοθετικό πλαίσιο προβλέπει πιλοτικό πρόγραμμα απονομής προνοιακών παροχών σε χρήμα για τα άτομα με αναπηρία, μέσω ηλεκτρονικής διαδικασίας αξιολόγησης της αναπηρίας και απονομής της προνοιακής παροχής από τον ΟΠΕΚΑ.Όπως γνωστοποιήθηκε, «το πιλοτικό πρόγραμμα για τα αναπηρικά επιδόματα που ξεκινά, αφορά μόνο τις νέες αιτήσεις από την Αττική. Τα άτομα με αναπηρία θα λαμβάνουν πλέον από μία, ενιαία αρχή τα επιδόματά τους σε σταθερή ημερομηνία που θα είναι γνωστή σε όλους και με απόλυτη διαφάνεια, με ηλεκτρονικές αιτήσεις, ραντεβού μέσω υπολογιστή, διασταυρώσεις και αδιάβλητες διαδικασίες. Αναλυτικότερα, στο νέο πλαίσιο προηγείται η διοικητική διαδικασία και ο αιτών εξετάζεται από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), εφόσον πληροί όλες τις λοιπές προϋποθέσεις. Αυτή η μέριμνα, σε συνδυασμό με την ηλεκτρονική πλατφόρμα και τις ψηφιακές διασταυρώσεις, απλοποιούν σημαντικά τη διαδικασία για τον ανάπηρο».

ΟΠΕΚΑ/ΟΓΑ: Ποιες παροχές και επιδόματα αναλαμβάνει

Ως μια Ενιαία Αρχή Απόδοσης Επιδομάτων αναλαμβάνει σταδιακά δέσμη έξι παροχών:
1. Το Επίδομα Παιδιού που θεσμοθετήθηκε με το άρθρο 214 του νόμου 4512/2018. 
2. Τα προνοιακά επιδόματα αναπηρίας. 
3. Το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του άρθρου 93 ν. 4387/2016.
4. Την παροχή σύνταξης, ασφαλιστικής ικανότητας και εξόδων κηδείας που χορηγούσε ο ΟΓΑ στους ανασφάλιστους υπερήλικες προ του νόμου 4387/2016, σύμφωνα με τους νόμους 1296/1982 και 4093/2012. 

Η «σχεδία» του ακτιβισμού και των μεταμορφώσεων

Γιορτάζουμε τη Μέρα της Γυναίκας μιλώντας για το ανείπωτο, αναζητούμε τη χαμένη χαρά στον παιδικό αθλητισμό, απολαμβάνουμε πεντανόστιμα πιάτα από «σκουπίδια», καθόμαστε στα θρανία της φύσης, αγωνιούμε για μια καλύτερη τύχη για τα παιδιά «μιας χρήσης», υψώνουμε το ανάστημά μας στις γωνιές των δρόμων, παρακολουθούμε τις μεταμορφώσεις ενός περιοδικού, προσθέτοντας την έννοια «αρτ» μετά τη λέξη «σχεδία», μαθαίνουμε τι στα αλήθεια συμβαίνει με τον ΕΦΚΑ.

Εργατικό Κέντρο Νάουσας για ΒΝΣ ΟΑΕΔ Νάουσας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΟΧ1/2018 Για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού 478 ατόμων

http://www.oaed.gr/
 O ΟΑΕΔ ΑνακοινώνειΤην πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τετρακοσίων εβδομήντα οκτώ ατόμων (478) 9/μηνης διάρκειας και όχι πέραν της 31-12-2018 (τετράωρη απασχόληση) για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών περιστάσεων

Αχτσιόγλου: Θα αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό μετά τον Αύγουστο

Η κυβέρνηση θα έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει στην αύξηση του κατώτατου μισθού, μετά το τέλος της επιτροπείας, εκτιμά η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ναυτεμπορική».

Μητσοτάκης: Δεν θα μονιμοποιήσω συμβασιούχους -Τι είπε για απολύσεις, αξιολόγηση

«Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επενδύσω στην προσδοκία κάποιων συμπολιτών μας ότι, μπορεί αύριο με κάποιο μαγικό τρόπο να τους μονιμοποιήσω», δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητοτάκης, στη διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ, για να περάσει στην επίθεση προς την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι «χτίζει στρατιές συμβασιούχων και τους κλείνει το μάτι και να τους λέει με κάποιο τρόπο: θα παρακάμψω το Σύνταγμα και με κάποιο τρόπο θα σας μονιμοποιήσω».