oaednews

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Μη σκέφτεσαι Γερμανικά... Ο τραγουδοποιός και τραγουδιστής Ηλίας Λιούγκος στο θέατρο Άννα και Μαρία Καλουτά


Ο τραγουδοποιός και τραγουδιστής Ηλίας Λιούγκος, μαθητής, φίλος και βασικός ερμηνευτής του Μάνου Χατζιδάκι στη δισκογραφία και σε συναυλίες με τη συνεργάτιδα του των τελευταίων χρόνων Δέσποινα Στεφανίδου στις 10 Οκτωβρίου, 21.00 μμ, στο Θέατρο Άννα & Μαρία Καλουτά

Ρακιντζής:" Για να καταπολεμηθεί απαιτείται πάνω απ’ όλα πολιτική βούληση' video

Η διαφθορά είναι διάχυτη στην ελληνική κοινωνία και για να καταπολεμηθεί απαιτείται πάνω απ’ όλα πολιτική βούληση, κάτι που δεν υπάρχει, σύμφωνα με τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, το κόστος της φτάνει τα 33 δισ. ευρώ ετησίως, συνεπώς αν για 10 χρόνια δεν είχαμε φαινόμενα διαφθοράς, θα είχε εκλείψει το δημόσιο χρέος της χώρας.
Κατά τη διάρκεια δημόσιας συζήτησης, το βράδυ της Τετάρτης με τη δημοσιογράφο Μαργαρίτα Πουρνάρα στο βιβλιοπωλείο «Ιανός», ο κ. Ρακιντζής κατέθεσε την εμπειρία του επί του θέματος και αφηγήθηκε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά περιστατικά κακοδιοίκησης, αδιαφάνειας και ατασθαλιών στον δημόσιο τομέα που έχει συναντήσει μέχρι τώρα στην 11χρονη θητεία του.
«Σε υψηλά κλιμάκια συνήθως οι επίορκοι»

Ο Γιώργος Γραμματικάκης για τον Άρη, το νερό και τη ζωή εδώ και αλλού

Ο ουρανός και τα άστρα πάντα μας γοητεύουν και η ζωή έξω από τον πλανήτη μας παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Τη Δευτέρα, η NASA ανακοίνωσε ότι έχει σοβαρές ενδείξεις για την ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή, στην επιφάνεια του Άρη και εμείς ζητήσαμε από τον ευρωβουλευτή και αστροφυσικό Γιώργο Γραμματικάκη (Σοσιαλιστές), να μας μιλήσει για αυτή την ανακάλυψη.

Γιώργος Γραμματικάκης: "Η ανακάλυψη ανοίγει πάλι το τεράστιο ερώτημα αν υπάρχει ζωή στο σύμπαν"
Ποιά είναι η σημασία αυτής της ανακάλυψης;

«Χάρτης» της ΕΛΣΤΑΤ με τις μεταβολές της ανεργίας

Το εποχικά διορθωµένο ποσοστό ανεργίας τον Ιούλιο 2015 ανήλθε σε 25% έναντι 26,3% τον Ιούλιο 2014 και του αναθεωρηµένου προς τα κάτω 25% τον Ιούνιο 2015. 
Ωστόσο, παραμένει το πρόβλημα της πολύ υψηλής ανεργίας στις ηλικίες 15 - 24 ετών (48,6% τον Ιούλιο 2015 από 49,5% τον Ιούλιο 2014) και 25 - 34 ετών (32,2% από 35,1%). Ακολουθούν οι ομάδες 35 - 44 ετών (22,5% από 22,7%), 45 - 54 ετών (19,7% από 20,3%).
Αυξημένο είναι το ποσοστό όσων χάνουν τη δουλειά τους σε ηλικίες πάνω από 55,  δηλαδή λίγο πριν από τη σύνταξη. Τα άτομα που απολύονται, δεν μπορούν να βρουν πάλι εργασία. Συγκεκριεμένα: 55 - 64 ετών (17,8% από 16,6%) και 65 - 74 ετών (11,4% από 11,3%).

Στον αέρα ο Βρεφονηπιακός Σταθμός του ΟΑΕΔ – Διπλάσιες οι φετινές εγγραφές νηπίων

Σχεδόν διπλάσιος είναι φέτος ο αριθμός των νηπίων για τα οποία έχουν γίνει εγγραφές – επανεγγραφές στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Καρδίτσας (σχολικού έτους 2015-2016), όπως διαπιστώθηκε και κατά την αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Το σώμα κλήθηκε να συζητήσει και να λάβει απόφαση σχετικά με τις εγγραφές – επανεγγραφές καθώς επίσης και για την έγκριση του 1ου και 2ου πρακτικού επιλογής νηπίων στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς. Μετά από σχετικό αίτημα του κ. Βασίλη Κρανιά και τα δύο αυτά ζητήματα προτάθηκαν στην αρχή της ημερήσιας διάταξης καθώς υπήρχαν στην αίθουσα πολλοί εκπρόσωποι φορέων που ήθελαν να τοποθετηθούν.

Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ για «Καταχώρηση παροχών στο ΟΠΣ από τους προϊστάμενους»

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος  
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX2109924316
Ιστοσελίδα: www.oyoaed.gr
Αρ. Πρωτ. 182 / 8 -10 – 2015


Θέμα«Καταχώρηση παροχών στο ΟΠΣ από τους προϊστάμενους»

Με αφορμή το έγγραφο που κοινοποιήθηκε στα ΚΠΑ σχετικά με την υποχρεωτικότητα καταχώρησης όλων των παροχών και της επιδότησης ανεργίας αποκλειστικά από τους προϊσταμένους, αφενός εκφράζουμε την διαφωνία μας και αφετέρου επισημαίνουμε τα εξής:

  1. Η παραπάνω περιγραφόμενη διαδικασία είναι πρακτικώς ανεφάρμοστη, εκτός κι αν ο Προϊστάμενος μετατραπεί σε «καταχωρητή» αποκλειστικής απασχόλησης αμελώντας οποιοδήποτε άλλο έργο και καθήκον.

Αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο μέσω του «Σουηδικού ΟΑΕΔ»

Απόφοιτες σχολής Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων, και φίλες από τα φοιτητικά τους χρόνια, η Μαρία Κούτρη και η Άρτεμις Στεργίου αναζητούν διέξοδο στις σκανδιναβικές χώρες για το εργασιακό τους μέλλον, αφού η Ελλάδα της κρίσης δεν τους δίνει ευκαιρίες.


Μαζί με δεκάδες άλλους νέους επιστήμονες, στην πλειονότητά τους απόφοιτους σχολών παραϊατρικών επαγγελμάτων, βρέθηκαν χθες σε εκδήλωση του «Σουηδικού ΟΑΕΔ», που αναζητά στην Ελλάδα νέα στελέχη για να καλύψουν τα δεκάδες κενά στη Σουηδία και στη Δανία.

Έχοντας ελάχιστη εργασιακή εμπειρία μέχρι στιγμής, σε διαγνωστικά εργαστήρια, και με απολαβές μερικών εκατοντάδων ευρώ, ελπίζουν σε μια καριέρα στη Σουηδία, με αρχικό μισθό τουλάχιστον 2.500 ευρώ μηνιαίως.

Έρχονται 250.000 θέσεις εργασίας – Ποιους αφορούν και τι αλλάζει στον ΟΑΕΔ

Στην ανακοίνωση 100.000 θέσεων εργασίας το επόμενο εξάμηνο και άλλων 150.000 έως το τέλος του 2016 από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ προχώρησε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου: «Δεν λιμνάζουν χρήματα του ΕΣΠΑ. Έχουμε ήδη εγγράψει στα προγράμματα 100.000 θέσεις και άλλες 100.000 το επόμενο εξάμηνο. Μέχρι το τέλος του επόμενου έτους θα έχουμε δημιουργήσει ακόμη 150.000 θέσεις εργασίας» είπε χαρακτηριστικά η κ. Αντωνοπούλου.