oaednews

Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

«Φωτιά» στα εργασιακά βάζουν οι δανειστές -Τι ζητούν για μισθούς, απολύσεις

Σαρωτικές αλλαγές θέλουν οι δανειστές στα εργασιακά, με έγγραφο 21 σελίδων που περιλαμβάνει ανατροπές σε όσα ισχύουν για τον κατώτατο μισθό, τις αμοιβές των εργαζομένων, τις συμβάσεις εργασίας, τις απολύσεις και τις απεργίες.
Οι εν λόγω αλλαγές που προτείνουν περιλαμβάνονται σε έγγραφο 21 σελίδων, που αποκαλύπτει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος» και το οποίο έδωσαν οι δανειστές στην κυβέρνηση μετά από το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Κάτω από 1.000 ευρώ το μήνα το μηνιαίο εισόδημα για το 80% των Ελλήνων

Η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων οδηγείται σε φτωχοποίηση, αν δεν υπάρξει θεαματική ανάπτυξη.
Ερευνα της «Καθημερινής» αναφέρει ότι μετά την υλοποίηση των τελευταίων μέτρων- στο ασφαλιστικό και το φορολογικό- το 80% των Ελλήνων θα έχει το 2018 καθαρό ατομικό εισόδημα κάτω των 1.000 ευρώ. Δηλαδή, 7 εκατομμύρια πολίτες, σε σύνολο 8 εκατομμυρίων εργαζομένων και συνταξιούχων, θα έχουν καθαρές αποδοχές κάτω των 12.000 ευρώ τον χρόνο.

«Διαύγεια» σε όλα τα οργανογράμματα του Δημοσίου και των Δήμων

Δημόσια προσβάσιμο θέλει να καταστήσει η κυβέρνηση κάθε οργανόγραμμα υπηρεσίας και φορέα του ελληνικού δημοσίου. Η προαναγγελία θέσπισης ενός αντίστοιχου κανονιστικού πλασίου, περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση που έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης (άρθρο 18). Με το νομοσχέδιο ορίζεται δεσμευτικά το εν λόγω πλαίσιο να έχει θεσπιστεί έως τον Οκτώβριο του 2016, ενώ για η λειτουργία της ρύθμισης σε όλους τους φορείς, θα γίνει δεσμευτικά τον Φεβρουάριο του 2017.

ΟΑΕΔ: Όλη η προκήρυξη για την Κοινωφελή Εργασία στους δήμους

Από αύριο Δευτέρα, 11 Ιουλίου, από τις 12 το μεσημέρι (έως την ίδια ώρα της Τετάρτης 20 Ιουλίου) ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας σε 17 Δήμους λακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας, που σε πρώτη φάση αφορά 3.737 ανέργους. Οι αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους υποβάλλονται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), από όσους είναι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ, με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης (Όνομα Χρήστη και Συνθηματικό).

Ύμνος στον ΟΑΕΔ