oaednews

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

350 εκατ. ευρώ αναζητάει για επιδόματα ανεργίας ο ΟΑΕΔ

Στο «κόκκινο» είναι ο ΟΑΕΔ, που πρέπει να βρει 350 εκατομμύρια ευρώ για να μπορέσει να καταβάλει κανονικά επιδόματα (π.χ. ανεργίας) και άλλες παροχές μέχρι το τέλος του χρόνου. Ο Οργανισμός αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας, το οποίο οφείλεται στην καθυστέρηση του ΙΚΑ να καταβάλει τις ανειλημμένες υποχρεώσεις του.

Σταϊκούρας: Όλα τα εφάπαξ στους δημοσίους υπαλλήλους από τις 14 Δεκεμβρίου

Οι εξαγωγείς, οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι φαρμακοποιοί θα είναι οι πρώτοι που θα λάβουν χρήματα από το Δημόσιο εφόσον βέβαια εκταμιευθεί η α' δόση από την τρόικα.

Σκάνδαλο: Αθωώνουν δημόσιους υπάλληλους που έχουν καταχραστεί χρήματα

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η καταγγελία του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζή, σύμφωνα με τον οποίο τα πειθαρχικά συμβούλια μοιράζουν αθωωτικές αποφάσεις σε επίορκους υπαλλήλους!

Τροικανός έπαρχος για τη διαφθορά

Ανάμεσα στις χιλιάδες απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων που απαιτούν οι δανειστές μας, ζητούν και έναν διορισμό!

Κοινωνικός Τουρισμός 2013 και Επίδομα Ενοικίου από τον ΟΑΕΔ

Στη συζήτηση που είχαν χθές ο υπουργος Εργασίας και οι κοινωνικοί εταίροι ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ τέθηκαν επί τάπητος οι προτάσεις για τη θεσμική ενσωμάτωση μέρους των κοινωνικών υπηρεσιών των καταργηθέντων Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας στον ΟΑΕΔ.

Νέες ρυθμίσεις για τα Ιδιωτικά Γραφεία Έυρεσης Εργασίας

Με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας καθορίζονται οι νέες διαδικασίες οι προυποθέσεις και τα δικαιολογητικα για τα Ιδιωτικα Γραφεία Ευρεσης Εργασίας.

Ανακοίνωση ΔΑΚΕ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
          
                                                                                  
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Το πολιτικό σύστημα φυλλοροεί. Οι ιδεολογίες των κομμάτων ίσως κατέληξαν σήμερα ερμαφρόδιτες. Ας αξιολογήσουμε όλοι τις καταστάσεις και τα πρόσωπα, προτάσσοντας την ειλικρίνεια και την εμπιστοσύνη. Ας αφήσουμε κατά μέρος τις μεγαλοστομίες και τον ξύλινο πολιτικό λόγο και ας μιλήσουμε με πράξεις.      Γιατί να στηρίξεις τα πρόσωπα που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ προκειμένου να αναδειχθεί εκπρόσωπος στα υπηρεσιακά συμβούλια στις εκλογές της 1ης Δεκεμβρίου 2012 ;

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η (Π Α Σ Κ Ο.Α.Ε.Δ.) ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ



Αρχαιρεσίες για εκλογή εκπροσώπων των εργαζομένων
στα Υπηρεσιακά Συμβούλια του Ο.Α.Ε.Δ.
 Συνάδελφοι,
      Το Σάββατο, 1-12-2012, όλοι οι εργαζόμενοι στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής καλούμαστε να εκλέξουμε τους εκπροσώπους μας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (Υ.Σ.) του Οργανισμού μας (η περιφέρεια ήδη σχεδόν ολοκλήρωσε την ψηφοφορία με αλληλογραφία που είχε αρχίσει από το πρώτο 10ήμερο του Οκτωβρίου).