oaednews

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

ΟΓΑ οικογενειακά επιδόματα: Περιθώριο έως 15 Ιανουαρίου για υποβολή Α21 στο gsis

Λήγει την ερχόμενη Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων Α21 για χορήγηση οικογενειακών επιδομάτων που αφορούν το 2017.
Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΓΑ, δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στην παραπάνω καταληκτική ημερομηνία. Αυτό σημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι που έχουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ σύστημα taxis) έως την ανωτέρω ημερομηνία.

VAN GOGH ALIVE Photography Contest/Awards

Μεγάλος Διαγωνισμός Φωτογραφίας!

Είσαι λάτρης της φωτογραφίας και της τέχνης;

Είτε είσαι ερασιτέχνης, είτε επαγγελματίας φωτογράφος μπορείς να διεκδικήσεις κι εσύ μια θέση ανάμεσα στις καλύτερες φωτογραφίες με αφορμή την έκθεση ”Van Gogh Alive - The experience” και να κερδίσεις ένα ταξίδι στο Άμστερνταμ για να επισκεφθείς το Van Gogh Museum.

Περιπλανήσου στους διαδρόμους της έκθεσης Van Gogh Alive και στις μεγαλειώδεις λεπτομέρειες των αριστουργημάτων του και τράβηξε τη φωτογραφία που σε εκφράζει. Μοιράσου την μαζί μας και πάρε μέρος στον πιο διαδραστικό φωτογραφικό διαγωνισμό! 

H γραφειοκρατεία παγώνει Υπηρεσίες και ΒΝΣ του ΟΑΕΔ!

Οι συχνές αλλαγές στη νομοθεσία σχετικά με προμήθεια καυσίμων, η γραφειοκρατική διαδρομή, η παροχή εξουσιοδότησης από το ΥΠΕΣ προς τα ΝΠΔΔ και εν προκειμένω του ΟΑΕΔ ,κινδυνεύει να αφήσει χωρίς θέρμανση ΒΝΣ και υπηρεσίες  σε περιοχές της Β. Ελλάδας με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες  αφού τα αποθέματα πετρελαίου τελειώνουν.

Όχι στους πλειστηριασμούς Τετάρτη 10/01

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καμιά λαϊκή κατοικία και περιουσία στα χέρια των τραπεζών και του κράτους
Να καταργηθεί το νέο ιδιώνυμο σε βάρος των αγωνιζόμενων ενάντια στους πλειστηριασμούς
Όλοι την Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου, στις 3:00μμ στα Ειρηνοδικεία
(Αθήνα: Λουκάρεως 14, πίσω από το Εφετείο)

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πιστή στην εφαρμογή του συνόλου των μνημονίων, προχωράει αδίστακτα στην επιβολή, με κάθε μέσο, των πλειστηριασμών.

«Ο καρκίνος του μαστού δεν θέλει καρδούλες» Η αφοπλιστική ανάρτηση της Μάγιας Τσόκλη

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί ένα μήνυμα στο facebook, όπου γυναίκες ανεβάζουν στο προφίλ τους κόκκινες καρδιές ως συμβολική κίνηση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.
«Μπορείς να βάλεις μια καρδιά στον τοίχο στο προφίλ σου, μόνο μια καρδιά χωρίς σχόλια και έπειτα να το στείλεις σε όλες τις γυναίκες από τις επαφές σου; Αυτό αφορά όλες τις γυναίκες καθώς ξεκινάει αύριο η εβδομάδα πρόληψης για τον καρκίνο του στήθους!» αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα που ίσως θα το έχεις λάβει κι εσύ (αν είσαι γυναίκα).

Αγωγή στην Google από υπάλληλο που την κατηγορεί για διακρίσεις

Ο μηχανικός της Google που είχε πρόσφατα απολυθεί, λόγω ενός επίμαχου εσωτερικού υπομνήματος κινείται νομικά κατά της εταιρείας.
Ο μηχανικός της Google που είχε πρόσφατα απολυθεί, λόγω ενός επίμαχου εσωτερικού υπομνήματος που είχε κυκλοφορήσει στους συναδέλφους του, επικρίνοντας τις διακρίσεις εναντίον των εργαζομένων της εταιρείας με συντηρητικές απόψεις, κινείται πλέον νομικά εναντίον της, καθώς υπέβαλε αγωγή.

Χωρίς καθαρίστριες έμεινε το ΙΚΑ Βόλου

Χωρίς καθαρίστριες έμεινε το ΙΚΑ Βόλου καθώς έληξαν οι συμβάσεις και οι εργαζόμενοι του Συλλόγου ΙΚΑ ΕΤΑΜ, που θέτουν θέμα δημόσιας υγείας με την κατάσταση που επικρατεί.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, που συνεδρίασε χθες, αποφασίστηκε ομόφωνα να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία του στη Διοίκηση του ΕΦΚΑ, για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, τόσο στο υποκατάστημα Βόλου, όσο και Πανελλαδικά, στον τομέα της καθαριότητας των κτιρίων του Ενιαίου Φορέα.

ΠΑΜΕ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Δελτίο Τύπου
Είναι ώρα οργάνωσης και πάλης!
Όλοι στον Αγώνα!
Το ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική, μαχητική, αγωνιστική δράση τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους ελευθεροεπαγγελματίες, όλο το λαό. Η κυβέρνηση που φέρνει ένα νέο πολυνομοσχέδιο - φωτιά τις επόμενες μέρες να πάρει δυναμική απάντηση.
Υλοποιούν κατά γράμμα τις παραγγελίες του μεγάλου κεφαλαίου, φέρνοντας νέο γύρο ασφυκτικών μέτρων «δημοσιονομικής προσαρμογής» αλλά και καταστολής των εργατικών-λαϊκών αγώνων, με προμετωπίδα το χτύπημα τους δικαιώματος στην απεργία, την επέκταση των πλειστηριασμών, δουλεύοντας για την προστασία της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Γεροβασίλη: Πάνω από το 80% των δημοσίων υπαλλήλων συμμετείχε στο νέο σύστημα αξιολόγησης

Σε υψηλά επίπεδα κινήθηκε η συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στο νέο σύστημα αξιολόγησης το 2017, όπως προκύπτει από τα συγκεντρωτικά στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης ανά υπουργείο.
Παρά την αποχή από τη διαδικασία που κήρυξαν συνδικαλιστικές οργανώσεις και την αρχική επιφυλακτικότητα μερίδας υπαλλήλων, τελικά τα ποσοστά συμμετοχής στην πλειονότητα των υπουργείων κινήθηκαν πάνω από το 80%, ενώ σε τρεις περιπτώσεις η συμμετοχή ήταν καθολική.
Τα ποσοστά συμμετοχής ανά υπουργείο είναι τα εξής:

Λίμνη Κάρλα


Το iPhone και οι κατσίκες της Amazon

Του Κώστα Λουλουδάκη
«Σε αυτόν τον αγώνα (σ.σ. της ζωής) ο πιο δυνατός, ο πιο ικανός κερδίζει, ενώ ο λιγότερο ικανός ο αδύναμος χάνει. Αυτό που βοηθάει τον άνθρωπο να ζήσει ή να συντηρηθεί ενάντια στον κόσμο των ζώων δεν είναι οι αρχές της ανθρωπιάς αλλά ο σκληρός αγώνας».
Φιλελεύθερες απόψεις από τον Αδόλφο Χίτλερ
(Laurence Rees The Nazis: A Warning from History Εκδόσεις BBC Books)
Είναι γνωστό ότι στο φασιστικό Γερμανικό στρατόπεδο εξόντωσης του Άουσβιτς, αλλά και σε όλα τα άλλα στρατόπεδα τα οποία μηχανοργάνωσε η αμερικανική πολυεθνική ΙΒΜ, οι ιθύνοντες είχαν αναρτήσει μια μεγάλη επιγραφή που έγραφε: «Η δουλειά απελευθερώνει». Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι οι Γερμανοί δεν το έγραψαν με χλευαστική διάθεση, αντίθετα ήταν το δόγμα τους, η σχεδόν θεολογική θεωρία τους, με ή χωρίς φασισμό.