oaednews

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Ανοιχτή επιστολή της Ε.Σ.Α.μεΑ. με θέμα: «Προστατέψτε τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους από τη φτωχοποίηση λόγω της νέας Συμφωνίας»

Αθήνα: 20/07/2015
ΠΡΟΣ:
Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και 
Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γεώργιο Κατρούγκαλο
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
-Γραφείο Πρωθυπουργού κ. Αλ. Τσίπρα 
-Γραφεία Αρχηγών Κ.Ο. 
-Γραφείο Υπουργού Επικρατείας, κ. Αλ. Φλαμπουράρη 
-Γραφείο Υπουργού Επικρατείας, κ. Π. Νικολούδη 
-Γραφείο Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Τ. Αλεξιάδη 
-Γραφείο Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Δ. Μάρδα 
-Γραφείο Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, κ. Θ. Φωτίου 
-Γραφείο Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, κ. Ουρ. Αντωνοπούλου 
-Γραφείο Υφυπουργού Εργασίας, κ. Π. Χαϊκάλη 
-Γραφεία Γ.Γ. Υπουργείου Οικονομικών 
-Γραφείο Γ.Γ. Υπουργείου Εργασίας, κ. Α. Νεφελούδη 
-Έλληνες Βουλευτές 
-Φορείς Μέλη Ε.Σ.ΑμεΑ.

Ανοιχτή επιστολή της Ε.Σ.Α.μεΑ. με θέμα: «Προστατέψτε τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους από τη φτωχοποίηση λόγω της νέας Συμφωνίας»


Κύριοι Υπουργοί,
Η Ε.Σ.Α.μεΑ. με το παρόν έγγραφό της σας γνωστοποιεί την αγωνία και την αγανάκτηση του αναπηρικού κινήματος της χώρας, για τις αλλαγές στον ΦΠΑ και στο ασφαλιστικό, όπως κυρώθηκαν με τον νόμο 4334/2015.
Είναι γνωστό ότι σε περιόδους εντονότατης οικονομικής κρίσης τα άτομα με αναπηρία κινδυνεύουν σε πολλαπλάσιο βαθμό από ότι τα άτομα του γενικού πληθυσμού από την ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους έχουν ήδη πληγεί με τον πιο σκληρό τρόπο από την οικονομική κρίση και τις οριζόντιες μνημονιακές πολιτικές. Τα άδικα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν όλα τα τελευταία χρόνια έχουν αυξήσει δραματικά την ανεργία και τη φτώχεια των ατόμων με αναπηρία και έχουν υπονομεύσει την πρόοδο εφαρμογής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους, γεγονός που έρχεται και σε πλήρη αντίθεση με ό,τι υπαγορεύει η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, την οποία η χώρα μας μαζί με το Προαιρετικό Πρωτόκολλο αυτής επικύρωσε με τον ν.4074/2012 (Αρ. ΦΕΚ 88 Α΄/11.04.2012) αποδεχόμενη την υποχρεωτική εφαρμογή της.
Κύριε Υπουργέ Οικονομικών,

Όχι στις διώξεις αγωνιστών και συνδικαλιστών! Συγκέντρωση στα δικαστήρια 22/7



ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Την Τετάρτη 15/7, σωματεία εργαζομένων, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαία διαδήλωσαν ενάντια στο νέο μνημόνιο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επέβαλε, σε συνεργασία με τα παλιά μνημονιακά κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) και με την ΕΕ. Η κυβέρνηση επέλεξε την πλευρά των δανειστών, των βιομηχάνων και των τραπεζιτών, όλων εκείνων που έκαναν τα πάντα για το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και για ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας. Το μνημόνιο καταδικάζει τους εργαζόμενους στη φτώχεια, την ανεργία, την εργασιακή ανασφάλεια, για αυτό και δεν θα μπορούσε να περάσει παρά μόνο με τη βία.

ΣΕΣΜΑ: 7 προτάσεις για την ανάπτυξη

Νέα επιδείνωση παρουσίασαν οι προσδοκίες των συμβούλων μάνατζμεντ για τη μεσοπρόθεσμη πορεία της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Δείκτη Εμπιστοσύνης Συμβούλων Μάνατζμεντ (Greek Management Consultants Confidence Index - GMCCI) για το δεύτερο τρίμηνο του 2015 του Συνδέσμου Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ (ΣΕΣΜΑ).