oaednews

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΧΑΡΤΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.) είναι Ν.Π.Δ.Δ. εποπτευόμενο  από το  Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με έδρα την Αθήνα. Συστήθηκε με το άρθρο 6 του ν. 3106/03 με τον τίτλο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Κ.Β.) και με το άρθρο 20 του ν. 3402/05 μετονομάσθηκε σε Ε.Κ.Κ.Α.  Ο Οργανισμός του Κέντρου περιέχεται στο Π.Δ. 22/06.  Με το νόμο 3895/2010 (ΦΕΚ 206 Α/8.12.2010) οι αρμοδιότητες των καταργηθέντων Εθνικού Παρατηρητηρίου Ατόμων με Αναπηρία και   Ινστιτούτου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης μεταφέρθηκαν στο  ΕΚΚΑ.

Βιβλιάριο Ανασφάλιστου - Απορίας: Πώς μπορείτε να το εκδώσετε



Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Κ.Υ.Α.139491/16 Νοεμβρίου 2006 (Φ.Ε.Κ. Β/1747), οι ανασφάλιστοι οι οποίοι έχουν χαμηλό εισόδημα και οι άνεργοι που έχει λήξει το βιβλιάριο του ασφαλιστικού τους φορέα, μπορούν να εκδώσουν «Βιβλιάριο Ανασφαλίστου- Απορίας», ώστε να εγγραφούν στο Μητρώο Ανασφαλίστων και Οικονομικά Αδυνάτων.

Η εγγραφή αυτή θα δημιουργήσει το δικαίωμα δωρεάν εξετάσεων από γιατρούς, φάρμακα, νοσηλείας ή μεταφοράς  – ως ασθενείς – χωρίς κόστος.

H ασθένεια του υπολογιστή...


Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα είναι από τα πλέον συχνά προβλήματα σήμερα. Συχνά απαντάται πλέον σε άτομα που το αντικείμενο εργασίας τους περιλαμβάνει τη χρήση Η/Υ, και μάλιστα εμφανίζεται πιο συχνά σε γυναίκες.
Αποκαλείται και «ασθένεια του υπολογιστή» καθώς πλήττει περισσότερο όσους χρησιμοποιούν για ώρες το πληκτρολόγιο καταπονώντας τον καρπό τους.

Το τέλος των προσχημάτων και η αμφισβήτηση της δημοκρατίας

γράφει ο Μαυροζαχαράκης Μανόλης
Κοινωνιολόγος –Πολιτικός Επιστήμονας
Η οικονομική κρίση κατέδειξε πρόδηλα, την φθίνουσα πορεία της οικονομικής και πολιτικής ηγεμονίας του δυτικού μοντέλου μαζί με τα  ιδιαίτερα πολιτισμικά χαρακτηριστικά που το διέπουν.
Ενίοτε μάλιστα  η ίδια η Δημοκρατία ως η κυριότερο δομικό χαρακτηριστικό  του δυτικού κόσμου διαπερνάται από ποικίλους κινδύνους κάτω από τις τραγικές πιέσεις και επιπτώσεις της κρίσης. Με αυτή την έννοια, αρχίζουν να καταρρέουν όλα τα προσχήματα που πρόβαλε κατά καιρούς η ευρωπαϊκή ελίτ γύρω από το ζήτημα θεσμοθετημένης προστασίας της δημοκρατικής τάξης πραγμάτων. 

«Aνοίγουν» 45.000 θέσεις για πρακτική άσκηση νέων

Πεντάμηνες συμβάσεις για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας θα μπορούν να υπογράφουν από το νέο έτος οι επιχειρήσεις με άνεργους νέους ηλικίας έως 29 ετών. Το «άνοιγμα» επιδοτούμενων θέσεων πρακτικής άσκησης στις επιχειρήσεις για συνολικά 45.000 νέους (20.000 πτυχιούχους ΑΕΙ, ΤΕΙ και 25.000 απόφοιτους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) περιλαμβάνεται στη νέα γενιά των προγραμμάτων, συνολικά 5, που σχεδιάζει να θέσει σε εφαρμογή από την 1/1/2013 το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για να αντιμετωπίσει την καλπάζουσα, λόγω της παρατεινόμενης ύφεσης, ανεργία που πλήττει και τους νέους.

Πως τα πλασματικά χρόνια βοηθούν στη μάχη της συνταξιοδότησης

Ουρές σχηματίζονται εδώ και εβδομάδες στα γραφεία δικηγόρων  που ειδικεύονται στο ασφαλιστικό. Ασφαλισμένοι σπεύδουν να πληροφορηθούν αν μπορούν να κατοχυρώσουν ή να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι το τέλος του έτους  προκειμένου να αποφύγουν την αύξηση των ορίων ηλικίας από 2 έως και…12 χρόνια. Το ισχυρότερο «όπλο» που έχουν είναι τα πλασματικά χρόνια. Πόσα είναι αυτά και πως μπορούν να αναγνωριστούν; Δείτε τα στοιχεία που ακολουθούν...

Αιτήσεις Ενδιαφερομένων για ανάθεση κυλικείων των ΕΠΑ.Σ του ΟΑΕΔ

Ο ΟΑΕΔ (σε εφαρμογή της υπ΄αριθμ.:2649/40/18-09-2012 Απόφασης του Δ.Σ.) καλεί τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να αναλάβουν τα κυλικεία των ΕΠΑ.Σ του ΟΑΕΔ – Καρδίτσας, Κιλκίς, Κατερίνης, Δράμας και Χανίων να καταθέσουν αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέσα σε χρονικό διάστημα δέκα εργασίμων (10) ημερών από τη δημοσίευση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος.

ΠΟΡΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΟΡΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΔ
&
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
 
A. ΠΟΡΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΔ
Από τις αρχές του 2010 μέχρι σήμερα σχεδόν 1.178.241 άτομα, είτε ως εργαζόμενοι είτε ως αυτοαπασχολούμενοι είτε ως εκπαιδευόμενοι έχουν ενταχθεί σε εβδομήντα ένα (71) επιμέρους προγράμματα διατήρησης θέσεων εργασίας, προώθησης της απασχόλησης και επαγγελματικής εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ συνολικού προϋπολογισμού 3,9 δισ. ευρώ.

2.000 μαθητές υποσιτίζονται στην Αθήνα

Δύο χιλιάδες μαθητές στην Αθήνα υποσιτίζονται καθημερινά εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους. Ο αριθμός δεν αποτελεί εκτίμηση.

Πως να κρυφτείς απο τα παιδια???