oaednews

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Μαθητές της ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας ΟΑΕΔ Λάρισας σε πρόγραμμα Erasmus +



Οι μαθήτριες της Επαγγελματικής Σχολής Μαθητείας (ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας) ΟΑΕΔ Λάρισας Λιούπα Ελένη, Τσινίδη Μαρία και Σαντικάι Τζένη που φοιτούν στην ειδικότητα «Υπαλλήλων Οικονομικών Καθηκόντων» και πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση στην Περ/κή Δ/νση ΟΑΕΔ Θεσσαλίας, συμμετείχαν στο πρόγραμμα Erasmus + Νεολαία με τίτλο "Echoes of Past Wars".

Οι ΠΙΝΑΚΕΣ των ποσών των Οικογενειακών Επιδομάτων του 2018

Τις εισοδηματικές κλίμακες με τα τελικά ποσά του επιδόματος τέκνων ανά κατηγορία παρουσιάζει η εφημερίδα «Δημοκρατία», επιδιώκοντας να βάλει τάξη στην παραπληροφόρηση των τελευταίων ημερών.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, από τη νέα «αρχιτεκτονική» του οικογενειακού επιδόματος βγαίνουν κερδισμένοι όλοι όσοι ανήκουν στις δύο πρώτες εισοδηματικές κλίμακες, ανεξαρτήτως του πόσα παιδιά έχουν.

Νωρίτερα οι συντάξεις Ιανουαρίου -Πότε θα καταβληθούν (ημερομηνίες ανά Ταμείο)

Νωρίτερα απ’ ότι συνήθως θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές των συντάξεων του μηνός Ιανουαρίου. Αιτία για την πρόωρη πληρωμή τους, οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Η συγκεκριμένη απόφαση λήφθηκε λόγω της ανάγκης για οικονομική διευκόλυνση των συνταξιούχων του εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους.
Αναλυτικά:

Προσλήψεις & αποσπάσεις υπαλλήλων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Σε προσλήψεις υπαλλήλων προχωράει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όπως αναφέρεται στη σχετική βάση δεδομένων υπάρχουν ευκαιρίες για μόνιμες και προσωρινές θέσεις εργασίας, όπως και για θέσεις συμβασιούχων υπαλλήλων, πρακτικές ασκήσεις και αποσπάσεις.

Η πρώτη «επανάστασις εργατριών» στην Ελλάδα έγινε το 1892

Εν Πειραιεί 13 Απριλίου 1892: Η «επανάστασις» των υφαντριών
«Τύλιξε γρήγορα τα μαλλιά της πλεξίδα γύρω από το κεφάλι, έριξε λίγο νερό στο πρόσωπό της από το πήλινο κανάτι κι έπιασε μάνι-μάνι να κάνει τις δουλειές. Ό,τι προλάβει, όπως πάντα και πιο βιαστικά ακόμα.
…Από τότε που δούλευε στο εργοστάσιο, ούτε στην αυλή δεν προλάβαινε να καθίσει, ούτε μια κουβέντα ν’ αλλάξει με τις γειτόνισσές της. Έφευγε νύχτα ακόμα. Να ΄ναι μπροστά στην πόρτα του Ρετσίνα πριν χαράξει. Να πιάσει έγκαιρα δουλειά. Τα λεφτά που έπαιρνε ήταν λίγα, 80 λεπτά για κάθε τόπι πανί που ύφαινε κι αυτά τις πιο πολλές φορές λειψά, αφού όλο και κάποια δικαιολογία εύρισκε ο επιστάτης να της κρατήσει για πρόστιμο τα Σαββατόβραδα που πληρωνότανε το βδομαδιάτικο». (Ίρις Αυδή-Καλκάνη: Εκείνο το πρωί-Πειραιάς 1892. Η πρώτη απεργία εργατριών στην Ελλάδα)

Ταμείο Παρακαταθηκών: Μέχρι 15/12 η επιβράβευση δανειοληπτών υπαλλήλων -Τι να κάνετε

Στο πλαίσιο της υλοποίησης της νέας πολιτικής ρυθµίσεων δανείων στεγαστικού τοµέα του Τ.Π.&∆ανείων, η Διοίκηση του Ταμείου ενημερώνει τους δανειολήπτες του Ταµείου ότι την Πέµπτη 07/12/2017 ξεκίνησε η σταδιακή καταβολή σε περίπου 90.000 συνεπείς δανειολήπτες – υπόχρεους πάσης φύσεως δανείων στεγαστικού τοµέα του αναλογούντος της επιβράβευσης ποσού για το α΄ εξάµηνο του 2017.

ΟΓΑ: Πότε πληρώνονται τα οικογενειακά επιδόματα για την Δ' δόση

Πριν τα Χριστούγεννα αναμένεται να πληρωθεί η τέταρτη δόση από τον ΟΓΑ για τα οικογενειακά επιδόματα (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων – Πολύτεκνων Οικογενειών) Δ τριμήνου 2017 στους δικαιούχους που υπέβαλαν αιτήσεις Α21, οι οποίες έχουν ελεγχθεί και πληρούν τις προϋποθέσεις

Οι άστεγοι στο κέντρο της Αθήνας

Είναι μεσάνυχτα Παρασκευής (8/12). Το δημαρχείο της Αθήνας ανοιχτό, και άνθρωποι κάθε ηλικίας, αλλά κυρίως νέοι και νέες, συρρέουν. Περίπου 70 άτομα. Το ραντεβού όλων στον δεύτερο όροφο του δημαρχιακού μεγάρου. 
Ο λόγος; Νυχτερινή καταγραφή αστέγων στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας. Μία καταγραφή όμως, ανθρώπινη, ζεστή, φιλική, όπως πρέπει να γίνεται η προσέγγιση σε ανθρώπους, που δεν έχουν στέγη. Δεν έχουν ένα κρεβάτι για να κοιμηθούν, με τα χαρτόκουτα και τις κουβέρτες να έχουν αντικαταστήσει το στρώμα. Σε αυτή την καταγραφή αστέγων από τον δήμο Αθηναίων, μέσα στους σκοτεινούς δρόμους της πόλης, συμμετέχει με δημοσιογράφο και φωτορεπόρτερ το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Διδυμότειχο μπλουζ