oaednews

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Αναδρομικά: Στα 24 δισ. ευρώ το ποσό που θα επιστραφεί - Πότε και με ποιο τρόπο

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», η κυβέρνηση θεωρεί το κόστος υψηλό -ακόμη και με δόσεις- και δεν αποκλείεται να περιοριστεί μόνο στην επαναφορά των Δώρων σε συντάξεις και μισθούς, αλλά με πολύ μικρότερα ποσά από αυτά που καταργήθηκαν.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η κυβέρνηση επεξεργάζεται ακόμη και με τη μορφή επιδόματος των 300 ευρώ ετησίως στο θέμα των περικοπών που κρίθηκαν αντισυνταγματικές.

ΑΣΕΠ: Προκηρύξεις για 249 μόνιμους σε Βουλή, Ναυτικό και ΚΕΠ

Αναλυτικά, στη Βουλή θα υπάρξουν 17 μόνιμες θέσεις. Οι τέσσερις από αυτές αφορούν σε Ειδικό Επιστηµονικό Προσωπικό µε εξειδικευµένες µεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικό - οι 2 στη Νομική και οι άλλες 2 στην Πληροφορική- .
Οι υπόλοιπες 13 θέσεις είναι:

Ποια επαγγέλματα έχουν ζήτηση και μισθό έως €1.500

Μια νέα θέση εργασίας με αρκετή ζήτηση εμφανίζεται τον τελευταίο καιρό για να καλύψει ανάγκες της αγοράς, αυτή των πωλητών μέσω κέντρων επικοινωνίας (τηλεμάρκετινκ).  Ενδιαφέρον έχει και ο τομέας επαγγελματίες σύμβουλοι διαφήμισης και μάρκετινγκ με αποτέλεσμα κάποιες εταιρείες να αναζητούν προσωπικό.
 
Μάλιστα πέρα από τις εγχώριες καταχωρήσεις στις αγγελίες γίνεται και αναζήτηση προσωπικού μέσω της ευρωπαϊκής πύλης για την επαγγελματική κινητικότητα (Eures). Από την έρευνα φαίνεται ότι η αναζήτηση προσωπικού για το επάγγελμα του λογιστή, δικηγόρων, πολιτικών μηχανικών και γραμματειακού προσωπικού αρχίζει και μειώνεται. Έχουν γίνει καταχωρήσεις στην ευρωπαϊκή πύλη για πωλητές μέσω κέντρων επικοινωνίας (τηλεμάρκετινκ).
 
Το είδος της σύμβασης για μια εταιρεία που ψάχνει προσωπικό, είναι πλήρης απασχόληση και €1.200 μηνιαίως. Δεύτερη εταιρεία που ψάχνει προσωπικό για τον ίδιο τομέα προσφέρει εργασία πλήρους απασχόλησης με μισθό €1.000 - €1.500 μηνιαίως. Υπάρχουν καταχωρήσεις για προσωπικό διευθυντές πωλήσεων και μάρκετινγκ με μισθό €1.400 - €2.000 μηνιαίως.
 
Η ζήτηση προσωπικού αυτή την περίοδο αφορά σχεδιαστές λογισμικού με μισθό €1.500 - €3.000. Υπάρχει και θέση για προγραμματιστές εφαρμογών με μισθό €1.200 - €1.600 τον μήνα. Εταιρείες που αναζητούν μέσω της ευρωπαϊκής πύλης προσωπικό θέλουν βοηθούς λογιστές. Ο ένας εργοδότης προσφέρει μισθό €920 με €1.050 τον μήνα και ο άλλος για μερική απασχόληση €600 - €700. Για σχεδιαστές λογισμικού εταιρεία ψάχνει προσωπικό και προσφέρει μισθό για πλήρη απασχόληση €1.500 - €3.000.