oaednews

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Συνέδριο ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ την Τρίτη στο Αμφιθέατρο Μουσείου Ακροπόλεως

Το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα έναρξης 10:00 π.μ. στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα) Συνέδριο με θέμα: «Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Συμμαχία για την Παιδεία, την Εργασία, την Ανάπτυξη και την Κοινωνική Συνοχή» με τη συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, της εκπαιδευτικής κοινότητας, των κοινωνικών εταίρων και εμπειρογνωμόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κινητικότητα στο Δημόσιο: Στελεχώνεται η αρμόδια Κεντρική Επιτροπή

Μετά τον ορισμό της Κεντρικής Επιτροπής Κινητικότητας, που ως κεντρικό ρόλο έχει το συντονισμό και την εφαρμογή του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας στο Δημόσιο, με σημερινή εγκύκλιο της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, προχωρά η στελέχωση, οργάνωση και λειτουργία της Γραμματείας της Επιτροπής.

ΟΓΑ: Επίδομα σε πολύτεκνες μητέρες ύψους 1.000 ευρώ

Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει την έναρξη του προγράμματος παροχής χρηματικού βοηθήματος σε 1.300 πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες, από το Λογαριασμό Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ.
Το ύψους του επιδόματος είναι 1.000 ευρώ ενώ ειδικά για το νησί της Λέσβου θα είναι 1.500 ευρώ.
Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής από τις ενδιαφερόμενες γίνεται ηλεκτρονικά σε οποιοδήποτε ΚΕΠ της χώρας και το χρονικό διάστημα υποβολής είναι από 6/10/2017 έως και 6/11/2017.

Δ.Πατρεών: Ούτε ένα ευρώ από τα αποθεματικά στην ΤτΕ και τους δανειστές

«Ούτε ένα ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου μας στην Τράπεζα της Ελλάδος και στους δανειστές». Αυτή είναι η επίσημη θέση του δήμου Πατρέων σε σχέση με τη διαχείριση των αποθεματικών του δήμου.
Το θέμα συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης, στη δεύτερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Έλληνες εξωτερικού: Επιστροφή για μια θέση στο Δημόσιο; -Τι απαντούν

Η ευχή «καλό πτυχίο και με μια θέση στο Δημόσιο», που συνόδευσε αρκετές παλαιότερες γενιές δεν συγκινεί πλέον τους νέους που αναζήτησαν την τύχη τους στο εξωτερικό.
Αυτοί που «φύτεψαν τα όνειρά τους σε ξένες πατρίδες», όπως ονόμασε στη ΔΕΘ την νέα γενιά μεταναστών ο Αλ. Τσίπρας, τώρα του γυρνούν την πλάτη και απαντούν αρνητικά στην πρόσκληση του  για επιστροφή στα πάτρια εδάφη.

Παύση έξι μηνών για Πρωτοδίκη που καθυστέρησε έκδοση αποφάσεων

Προσωρινή παύση έξι μηνών επέβαλε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε Πρωτοδίκη των Διοικητικών Δικαστηρίων που υπηρετούσε στην Νότια Πελοπόννησο, γιατί καθυστέρησε τη δημοσίευση 265 υποθέσεων την τριετία 2009-2012.
Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, παρά του ότι της είχαν γίνει συστάσεις από τον Πρόεδρο του δικαστηρίου όπου υπηρετούσε,  αδιαφόρησε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, ενώ όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις, εκείνη δεν εμφανίστηκε ούτε υπέβαλε σχετικό υπόμνημα.

Δανειολήπτρια κατάφερε να διαγράψει χρέος 231.262 ευρώ

Ευνοϊκότατη είναι η υπ’ αριθμ.1155/2017 απόφαση του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου Κρήτης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, που δικαιώνει πλήρως, οφειλέτρια, μητέρα δύο παιδιών, από το Ηρακλείο.

ΟΑΕΔ: Βγήκαν οι Οριστικοί Πίνακες Αξιολόγησης αναπληρωτών στις ΕΠΑΣ

Στις Εκπαιδευτικές Μονάδες του Οργανισμού και στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ αναρτήθηκαν οι Οριστικοί Πίνακες Αξιολόγησης (Ανακοινοποίηση στο ορθό), των ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Αιγάλεω, Καλαμακίου, Ηρακλείου Αττικής, Παλλήνης, Πειραιά, Ρόδου, Χίου, Πύργου, Λακκιάς 2ης Θεσσαλονίκης, Ωραιοκάστρου, Αλεξανδρούπολης,  για την πρόσληψη Εκπαιδευτικού Προσωπικού (αναπληρωτών-ωρομισθίων), με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου.

Αξιολόγηση: Προς καταλήψεις και προσφυγές προσανατολίζεται η ΑΔΕΔΥ


Σε συμβολικές καταλήψεις Υπουργείων προσανατολίζεται η ΑΔΕΔΥ, “στέλνοντας μήνυμα” κατά της αξιολόγησης στο Δημόσιο.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του epoli.gr, με αυτό τον τρόπο οι συνδικαλιστές του Δημοσίου σχεδιάζουν να κλιμακώσουν τις επόμενες δύο εβδομάδες τις κινητοποιήσεις τους και να “στείλουν μήνυμα”, τόσο στην Κυβέρνηση, όσο και στην αρμόδια Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ολ. Γεροβασίλη ότι, «η αξιολόγηση δεν θα περάσει». Εξετάζουν, μάλιστα, να προσφύγουν ακόμη και στον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας, σε περίπτωση που η Κυβέρνηση προσβάλει δικαστικά την απεργία – αποχή.

32η Έκθεση έργων κρατουμένων που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων