oaednews

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Τελικά είναι ή δεν είναι σε ειδική μειονεκτική θέση οι άνεργοι με πάνω από 24 μήνες ανεργία?

Όπως ήταν αναμενόμενο  «Κλείνει» τη Δευτέρα το νέο πρόγραμμα επιδότησης 1.000 νέων θέσεων εργασίας. Ένα πρόγραμμα που κράτησε μια μόλις εβδομάδα.  Ένα πολύ μικρό πρόγραμμα πανελλαδικής εμβέλειας ήταν δεδομένο ότι θα έκλεινε πολύ γρήγορα. Αποτέλεσμα τέτοιων προγραμμάτων είναι να δημιουργούνται μεγάλες  προσδοκίες στις επιχειρήσεις και ανέργους  οι οποίες όμως δεν μπορούν  να ικανοποιηθούν. Ταλαιπωρία  όμως και για τους  των εργαζομένων, οι οποίοι επεξεργάζονται πολλά μικρά προγράμματα με διαφορετικούς όρους. 

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι σ αυτό το πρόγραμμα  οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ  άνεργοι, για πάνω από 24 μήνες,  αναγνωρίζονται ότι βρίσκονται σε ειδική μειονεκτική θέση.  Όταν όμως, με εντολή Πρωθυπουργού,  χορηγήθηκε το έκτακτο επίδομα των 400 ευρώ στους μακροχρόνια ανέργους, αυτοί οι άνεργοι με πάνω από 24 μήνες ανεργίας εξαιρέθηκαν γιατί σύμφωνα με τον Άδωνη Γεωργιάδη άρα και την Κυβέρνηση, "αυτοί μπορούν να ζουν για να είναι τόσο καιρό άνεργοι"!!!

Τελικά είναι ή δεν είναι σε ειδική μειονεκτική θέση  οι άνεργοι με πάνω από 24 μήνες ανεργία? 

Αιτήσεις για 115 μόνιμες προσλήψεις στο ΥΠΟΙΚ και 114 στα ΚΕΠ


Προθεσμία μέχρι την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 30/6 έχουν όσοι επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση για την προκήρυξη 6Κ/2021 του ΑΣΕΠ που αφορά μόνιμες θέσεις σε υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ.

Σχετικά επισημαίνονται και τα ακόλουθα :