oaednews

Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

ΙΝΕ ΓΣΕΕ- VOUCHER ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: «ΕΡΓΑΛΕΙΟ» ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΙΣΟΤΗΤΩΝ

Η τυπική και η μη τυπική εκπαίδευση αποτελούν αυτόνομα συστήματα τα οποία ωστόσο επικοινωνούν, συμπληρώνονται και σε ορισμένες περιπτώσεις απαιτείται να συνεργούν στο πλαίσιο μιας ολιστικής προσέγγισης για τη χάραξη και την υλοποίηση της εθνικής εκπαιδευτικής πολιτικής. Ειδικότερα, η επαγγελματική κατάρτιση –εκτός της σημαντικής εκπαιδευτικής διάστασής της– συνιστά κρίσιμο πυλώνα παρέμβασης, βασική ενεργητική πολιτική απασχόλησης συνδεδεμένη με την αγορά εργασίας και τη διάρθρωση του παραγωγικού συστήματος.
Η συνέχεια στο παρακάτω link

https://www.inegsee.gr/wp-content/uploads/2020/05/keimeno-paramvasis-inegsee-4.pdf

Αορίστου χρόνου με δικαστική απόφαση, 13 ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί στον ΟΑΕΔ

Το ΔΣ του ΟΑΕΔ έκανε δεκτή τη  δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου (2216/2019) που υποχρεώνει τον Οργανισμό να αναγνωρίσει ότι οι ενάγοντες(13 συνολικά) καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του ΟΑΕΔ από την πρόσληψη τους

Καθυστερεί κι άλλο η έκδοση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας

Το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, το οποίο έχει ανακοινωθεί και ειπωθεί στα ΜΜΕ δεκάδες φορές και μάλιστα με επίσημα ΔΤ του Υπουργείου Εργασίας φαίνεται ότι καθυστερεί κι΄ άλλο. Υπενθυμίζουμε ότι εκδόθηκε ΔΤ από τον Υπουργό της Ανεργίας κ. Βρούτση και  τον ΥΠΕΣ αρχές Μαρτίου, συγκεκριμένα 4/3.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας  έτρεξε από το 2015, ενώ η συγκεκριμένη πρόσκληση που αναμένεται, επεξεργάζεται από το καλοκαίρι του 2019.
Ξαφνικά, μετά την έναρξη της  πανδημίας, το αναμενόμενο πρόγραμμα διοχετεύεται πλέον στα ΜΜΕ ως πρόγραμμα αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης και της συνεπακόλουθης ανεργίας, εξειδικεύεται μάλιστα, από τους κυβερνητικούς παράγοντες, ως πρόγραμμα αντιμετώπισης της μακροχρόνιας ανεργίας, προκειμένου να καλυφθεί επικοινωνιακά ο αποκλεισμός 350.000 μακροχρόνια ανέργων από το έκτακτο επίδομα.

ΣΕΒ: Eρχεται η μεγαλύτερη αύξηση ανεργίας στη δεκαετία

Περισσότερη ευελιξία στην αγορά εργασίας ζητά ο ΣΕΒ για την αντιμετώπιση της ανεργίας!!!! Οι βιομήχανοι απαιτούν την μονιμοποίηση των «έκτακτων» και αντεργατικών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης (Τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στην κρίση θα πρέπει να ενταχθούν σε ένα ενιαίο πλαίσιο πολιτικής απασχόλησης) και της δουλειάς-ζωής λάστιχο (Άμεση υιοθέτηση μιας προληπτικής, ευέλικτης και ολοκληρωμένης στρατηγικής απασχόλησης).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για τη συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας



Το ΔΣ της ΟΛΜΕ συναντήθηκε σήμερα, 30 Απριλίου, με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ με θέματα συζήτησης το άνοιγμα των σχολείων και το κατατεθέν προς διαβούλευση νομοσχέδιο.
Για μία ακόμα φορά επισημάναμε ότι θεωρούμε απαράδεκτη την έλλειψη διαλόγου με τις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, ειδικά όταν πρόκειται για τόσο σοβαρά ζητήματα και άκρως αντιδημοκρατική την κατάθεση πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία εν μέσω πανδημίας, με βασικά συνταγματικά κατοχυρωμένα ατομικά δικαιώματα να βρίσκονται σε περιορισμό.